I dag ska pc-spelare äntligen få ta upp kampen mot robotdinosaurierna igen, eftersom Horizon Forbidden West släpps på plattformen i dag. Det är ett väldigt vackert spel som kräver en del från ens burk om man vill klämma ut maximalt grafikgodis i hög upplösning och bilduppdatering, men verkar även vara rätt skalbart om man är villig att dra ned på inställningarna, baserat på systemkraven.

Digital Foundry har redan fått sig en titt på pc-versionen, och det verkar som att Nixxes lyckats med ytterligare en bra pc-portning. Utvecklarna säger sig ha velat sats på en smidig upplevelse även på pc, vilket bland annat yttrar sig i stöd för både handkontroll och mus i menyerna, och man kan även ändra grafikinställningar och se resultaten i realtid.

Sett till skillnaderna mellan PS5 och pc så är det inga jättekliv som görs, och till skillnad från andra portningar finns det till exempel inga ytterligare ray tracing-effekter. Istället rör det sig om förbättringar av gemensamma effekter och framför allt högre upplösning såväl som bättre anti aliasing.