Det har dykt upp flera nya rykten kring Nintendos nästa konsol, "Switch 2" som den kanske heter.

I det första hävdas att konsolen kan släppas andra halvåret 2024. Det står i kontrast till flera andra påstående på senare tid som hävdar att Nintendo väntar till början av 2025 för att hinna bygga upp en stadig katalog releasespel. 2024-påståendet kommer från X-kontot OreXda, som enligt Wccftech tidigare läckt Samsung-relaterade uppgifter. Det hävdas också att både LCD- och OLED-varianter är på gång, men att den senare möjligen kommer släppas senare.

I den andra laddningen rykten säger källor till spanska Vandal (översättning) att Switch 2 bli större än Switch men mindre än Steam Deck. Tidigare rykten har sagt att Switch 2-skärmen blir 8 tum stor, alltså större än Deckens 7,4 tum.

Vidare ska Switch 2 ha Joy-Con-kontroller, men dessa fästs med magneter istället för skenor som hos Switch. De gamla kontollerna ska därför inte vara kompatibla med Switch 2, men det blir dessbättre Pro-kontrollen. Dessa uppgifter ska komma från tillbehörstillverkare som talat direkt med Vandals medarbetare. Men allt ovan är alltså obekräftade rykten.

Switch 2 är inte officiellt avtäckt, men med en Switch som passerat sju år och inga stora spel utannonserade lär en ny maskin vara på gång. Det har flera gånger spekulerats i premiär tidigt 2025 (vilket även Vandal-artikeln är inne på), men då inget officiellt har sagts så kan den lika gärna komma i år.