Rec Room finns till en rad VR-headsets, men inte till Sonys snart ett år gamla PSVR2. Orsaken: det går inte att motivera ekonomiskt.

Det beskedet ger Cameron Brown, en av medgrundarna till studion bakom spelet, i en frågestund på Reddit. Han säger att man har räknat på det, men tvingats konstatera att det skulle krävas mycket arbete och inte skulle vara "ekonomiskt vettigt".

No current plans to bring RR to PSVR2. We've looked into it, it's a non-trivial port, and we haven't found a way to make it make economic sense.

In an ideal world we would love to bring RR to PSVR2, but we just can't justify the cost based on the numbers. Sucks I know, but that's the truth.

Rec Room är ett free to play-spel där intäkterna kommer från ingame-köp. Uppenbarligen bedömer man att det inte finns tillräckligt många köpsugna PSVR2-spelare för att få bärkraft i projektet. Spelet både med och utan VR, till plattformar som första PSVR, Meta Quest, SteamVR, Windows, PS5 och PS4.

Men dörren till PSVR2-släpp är inte stängd. Utvecklaren säger i en kommentar till UploadVR att det kan komma i framtiden, om det kan motiveras ekonomiskt. Vidare ska spelet komma till fler plattformar under året, fast oklart vilken eller vilka.

PSVR2 fyller ett år den 22 februari. Det finns en hel del spel till maskinen och fler är på gång under 2024, men Sony själva är häpnadsväckande passiva med att bidra. De har bara gett ut tre (3) egna spel till sitt VR-headset (eller två: Gran Turismo 7 var redan släppt när det fick VR-stöd). Och de har noll nya spel utannonserade, så hoppet för PSVR2 ligger hos tredjepartsutvecklarna.