Helldivers 2 fortsätter att sälja bra. Det svenskutvecklade actionspelet toppar den brittiska försäljningslistan för mars, och är därmed en starkt bidragande orsak till att det såldes 26 procent fler spel där jämfört med samma period 2023, skriver GI.

Helldivers 2 sålde under sina första åtta veckor bättre än Spider-Man 2 under samma tidsmängd i höstas. Det är imponerande, även om det svenska spelet både är billigare och finns till både pc och PS5 (Spidde 2 finns bara till PS5).

Eftersom britter är britter ligger fotbollsliret EA Sports FC tvåa på listan, följt av Dragon's Dogma 2, WWE2K24 och Final Fantasy 7 Rebirth.

Konsolförsäljningen ökade 22 procent mot i februari men minskade med 15 procent mot mars 2023. Det kan bero på att PS5 fanns brett tillgänglig i butik för första gången för ungefär ett år sedan, vilket gav årets mars-månad en tuff uppgift. Att Switch är inne på åttonde året bidrar också, skriver GI. Sedan ryktas det friskt om nya konsoler, vilket kan få potentiella köpare att vänta på klara besked.

Siffrorna gäller digital försäljning från många (men inte alla) spelföretag.