Ubisoft meddelar att man kör ett Ubisoft Forward den 10 juni. Det är ett event där företaget presenterar kommande spel, och det äger rum under samma period som E3-mässan ägde innan den lades ner.

Det vi kan vänta oss (eller hoppas på) att få se är Massive-utvecklade Star Wars: Outlaws, Assassin's Creed: Red (fullstort, feodala Japan), The Division: Heartland (free to play), Xdefiant och AC: Jade (mobilt).

Ubisoft Forward äger rum samma veckodag som förra året (en måndag). Tiden har man inte gått ut med, men om traditionen håller i sig börjar sändningen klockan 19 svensk tid. Vi återkommer med besked så snart fransoserna berättar mer.

Andra klara junievents är Summer Games Fest, som äger rum fredag den 7 juni, och Microsoft som ännu inte sagt mer än juni. Men det bör bli på kvällen söndag den 9 juni om de gör som de brukar. Med Xbox, Bethesda, Blizzard och Activision i stallet finns många stora grejer att vänta där. Sen är det i vanlig ordning Gamescom (21-25/8) och Tokyo Game Show (26-29/9).

Det ryktas om ett Sony-event i maj (vilket de körde förra året), men inget är klart där. Andra troliga aktörer/shower i sommar är Nintendo (Switch 2?) Capcom, Devolver, PC Gaming Show, Future Games Show, Quakecon och THQ Nordic.

Här läser du allt om spelsommaren 2024