Det har stormat rejält kring Embracer på senare år och efter att ha köpt på sig spel och studior sprack en mångmiljardaffär, och man tvingades lägga ner spel, avskeda folk och sälja studior.

Närmare 1 400 jobb har försvunnit och 29 icke-utannonserade spel har lagts ner.

En av studiorna man delvis sålt är Saber. Matthew Karch bossar över Sabers nya ägare (han var tidigare operativ chef för Embracer, och är alltjämt aktieägare). Till Gamesindustry.biz säger han att Embracer gjorde vad de kunde för att hålla antalet avskedade till ett minimum.

Karch hävdar att Embracer-vd:n, Lars Wingefors, blivit nedsvärtad, i synnerhet i Sverige. Exakt hur eller av vilka utvecklar han dock inte i intervjun. Men det ska understrykas: det ligger i Karchs intresse att framställa Embracer och Lars Wingefors i god dager. Om Wingefors säger han:

Han kunde inte göra fel, han var på omslaget av tidningar och Lars är en ödmjuk person. Det är inte som att han tar all sin pengar och spenderar den. Ja, han har köpt några saker som människor med förmögenhet kan köpa, men han har blivit mycket nedsvärtad – särskilt i Sverige.

Karch menar att kritiken mot företaget med Wingefors i spetsen varit orättvist hård. Aktien ska ha dykt extra mycket, menar han, då Embracer är ett företag "alla verkar gilla att hacka på".

I veckan fick vi ännu ett utspel från Karch, som hävdar att KotOR-remaken "lever och mår bra".