Inlägg av werik

Inlägg som werik har skrivit i forumet

Testade demot på next fest, har en hel del roliga infallsvinklar på genren som jag gillade. Dock inte tillräckligt mycket för att känna mig motiverad att betala fullpris som det är idag. Blir till att lägga på övervakningslistan inför reor eller större patchar.

Jag fattar dock inte hur de kan ha släppt igenom visualiseringen av strider, det är något av det gräsligaste jag sett i modern tid. Trodde först det var placeholder grafik inför släppet men den är kvar även i slutgiltiga släppet.

För mig och min gamla burk (GTX 1080 TI, 32 GB RAM & Ryzen 7 3700X) funkar det bra, inte spelat i städer med över 20k invånare dock. Inte p.g.a. prestandaproblem utan för att jag alltid hittar saker jag vill göra om så jag startar på ny stad.

Skrivet av orkamera:

Ta det med en nypa salt, dagens värld är full av snöflingor så det här spelet kommer o få mycket hat x)

Dom senaste två South Park spelen har väl generellt fått väldigt bra kritik?

Skrivet av AxxT:

Men är det spelbart nu?

Vet när @Wakkaah streamade spelet behövdes spelet köras på lägst för ens var spelbart. Men det var knappt det.
Sedan dess har jag fortfarande läst att många har fortfarande har problem med spelet.

För mig funkar det bra, följde nån guide på nätet** om de inställningarna som var viktigast att sänka och sedan flyter det fint (30-40fps) på min gamla burk*. Dock har jag inte spelat någon stad över 10-15K invånare än, så kan eventuellt bli värre senare.

* GTX 1080 TI, 32 GB RAM & Ryzen 7 3700X

**

Har refundat totalt en gång under alla år av Steam användande. Var "Hobo: Tough Life" som vi skulle spela co-op fyra stycken, men deras co-op implementering var totalt talanglös så vi refundaded det allihop.
Annars är det mycket som andra säger, dyra spel köper jag bara om jag känner mig säker på att det är något som faller mig i smaken och billiga spel jag köpt på rea ids jag inte refunda om de inte är kul.

Skrivet av Sillgam:

Varför inte bara göra bra spel så att folk vill köpa dem?

För att det kostar pengar att utveckla bra spel. För att maximera pengarna från ett välkänt IP på kort sikt skulle det kunna vara bättre att pumpa ur fler dåliga/mediokra spel, som folk ändå köper p.g.a. IP't, än färre bra. De har ju ända bara IP't under en begränsad period så de behöver inte bry sig om hur det drabbas på lång sikt.

På beskrivningen lät det som det kunde bli ett lite kul co-op spel, men den där gameplay trailern dödade effektivt allt sug.

Skrivet av Weeks_death:

Var det detta spelet som fick sådant publicitet och uppsving för någon utvecklare, eller annan person som har med projektet att göra, sa något kontroversiellt? Folk kanske bara har Harry Potter feber.. 🤭

Harry Potter författaren J.K. Rowling har väl gjort några kontroversiella uttalanden ang. transpersoner historiskt, men annars känner jag inte till något specifikt som rör detta spelet. Så är nog mycket Harry Potter feber

Om jag begränsar det till plattformar jag har så jag kan spela spelen utan att behöva köpa konsol så är det nog Elden Ring och de tidigare stora souls-like spelen. Nån gång så kanske…

Av spel som de själva utvecklat är det nog XIII, AC Black Flag och Far Cry 2. Om man ser under deras större paraply så blir det nog Anno 1800

Ahh coolt, hade jag ingen koll på. Tror jag har en gammal licens till RA3 liggandes någonstans som kan dammas av.

Ser lovande ut, håller tummarna för en effektiv och relativt snabb EA process!

Om det stämmer att det är via Slack som man kommit åt datan lär det inte vara kul att vara säljare där i den närmsta framtiden. Många företag (inklusive där jag jobbar) förlitar sig på Slack's säkerhet för intern kommunikation.

Skrivet av Barak:

När började Steam exempelvis logga timmarna?
Kollar jag CS 1.6 så spelade jag tydligen senaste 2011-09-05 och min totala speltid är 5,3 h. xD
Jag har haft Steam sedan 2003-10-25 och jag spelade CS 1.6 väldigt aktivt från den tidpunkten fram till tidigt 2006.

Saknar också helt tid loggad på tidiga Steam-spel jag plöjt mycket. Gjorde en liten sökning och verkar som att Steam inte började logga speltid förrän i mars 2009 och det var ju typ nyss.

Blir ju lite svårt när det mesta av min speltid skedde i yngre dagar innan det fanns en tjänst som räknade ens timmar.

Som spelserie är det Civ då det är spel jag fortfarande kan plöja ner ett par hundra timmar när en ny version kommer och att en av toppkandidaterna för enskilt mest spelat spel är Civ 2.

Skrivet av Pigge88:

Nya är betydligt större, skalan har ändrats så svårt att göra en direkt jämförelse, men detta är den nya:
https://www.pcgamesn.com/wp-content/uploads/2022/06/total-war...

och den gamla utspelas i övre vänstra hörnet av den nya:
https://i.redd.it/pttr6b2xq8241.png

Och ettan utspelade sig i övre mitten av 2ans karta

Vadå 28 år sedan!? 90-talet var ju förra decenniet, så kan ju max vara 10 år sedan...

Skrivet av hälliz:

Undrar vad skillnaden är mellan denna Reality Mod och Venice Unleashed som också är en mod av BF3 som just blivit uppdaterad.
Skitsvårt att avgöra och inte jättesugen på att installera båda alternativen för att jämföra.

I beskrivningen av klippet på youtube står det att Reality Mod använder sig av Venice Unleashed-ramverket.

Reality Mod is built using the VU modding framework, a modification of BF3 that as well as modding offers private server hosting, higher tickrate, built-in server browser and much more. For more info visit their webpage: www.playvu.com

Skrivet av kalaspuffar:

Började spela Skyrim igår. På switch😏 spelart snart 15 timmar och kört 2 main quest. Och ja, det är första gången i mitt liv jag spelar det. 11 år senare.

Började också spela Skyrim för första gången i veckan, på PC Game Pass dock. Tog ett par dagar att välja ut och få igång lite moddar men nu är det riktigt roligt.

Skrivet av JonnyBOj:

Dags för Sim city 5 snart eller?! När kom fyran ut, typ 15 år sedan?!

Uppföljaren till Sim city 4 kom ut typ 11 år sedan, kallad bara "SimCity", och efter hur oerhört bra det gick för det spelet så skulle jag gissa på att de begravt den serien för ett bra tag. (Finns nog ett mobilspel i serien som lever) Så för att stilla sina stadsplanerarlustar så är det Cities: Skylines som är det bästa alternativet imho.