Dead Cells-slutet är nära. Efter fem år har teamet beslutat att gå vidare, trots att man så sent som sommaren 2022 sa att Dead Cells bara var i "medelåldern". Sébastien Benard är en av grundarna av Motion Twin och designade Dead Cells, som blivit en enorm succé. 2020 lämnade han studion och nu riktar han hård kritik mot beslutet att upphöra med Dead Cells-uppdateringar.

På spelets Discord-server (tack, VGC) antyder han att Motion Twin-beslutet kan slå hårt mot Evil Empire, som är en "spinoff-studio" med uppdraget att underhålla Dead Cells. Så här skriver han:

Värsta rövhålsbeteendet mot Dead Cells och Evil Empire. Efter att personligen ha sett den faktiska situationen bakom kulisserna kan jag ärligt säga att jag är glad att inte längre vara en del av detta. Det officiella uttalandet är total marknadsföringsstrunt, sättet som denna situation inträffade på är på en helt annan nivå.

Varken Motion Twin eller Evil Empire har kommenterat Benards utspel, som tillägger att han aldrig kunnat föreställa sig att hans gamla studio skulle bestå av "så giriga människor". Han spår en ekonomisk smäll mot Evil Empire och hoppas att utvecklarna kommer överleva den.