Lanseringen av Cyberpunk 2077 blev något av en katastrof för annars så omtyckta CD Projekt Red. Trots bra betyg rapporterade mången spelare högvis med buggar, dålig prestanda och system som kändes ofärdiga.

Någon som anser att spelet fick lite väl mycket kritik vid lanseringen är dock Michał Platkow-Gilewski, vicechef för PR och kommunikation på CD Projekt. I en intervju med Gamesindustry hade han bland annat följande att säga:

Jag anser faktiskt att Cyberpunk var mycket bättre än sitt mottagande vid släppet, och de första recensionerna var till och med positiva. Sen blev det häftigt att inte gilla det. Vi gick från toppen till botten väldigt snabbt.

Vi visste att spelet var suveränt. Ja, vi kan förbättra det. Ja, vi måste ta oss tid att göra det och vi måste bygga om en del grejer. Det tog lång tid för oss, men jag anser inte att vi någonsin knäcktes. Vi tänkte alltid: Nu kör vi.

Nu blickar han dock framåt mot expansionen Phantom Liberty, som är en spionthriller med Idris Elba i rollen som agenten Solomon Reed. Expansionen släpps den 26 september till current gen-konsolerna och pc, och ackompanjeras även av en redig uppdatering av grundspelet.