Inlägg av Soulless

Inlägg som Soulless har skrivit i forumet

Skrivet av Sommarregn9:

Ren nonsen, enligt dig. Du är långt ifrån facit. Särskilt med tanke på din avslutning. Nu vet jag att man inte längre behöver bemöta nåt du skriver med tanke på den nivå du är på. Tönt.

Bra, ju mindre folk som du är en del av mitt liv ju bättre!

Hej då!

Homeworld 3

Visst är det några här som hoppat in i spelet nu iom releasen igår (i helgen)?

Istället för att försöka hitta rätt mellan Steam's recensionsbomber och Youtube's alldeles för lättimponerade influerare så tänkte jag höra med er som har lirat spelet lite nu. Är spelet värt sitt fullpris eller gör man bäst i att avvakta?

Slår också ett slag för fryspizzan!
Billys pepperoni i ugn blir riktigt gott, även grandiosa extra allt!

I mikron dock, nä…

Skrivet av Snake Plissken:

Och att komma med ett sådant barn argument att säga bara för nån tar min sak så skall din sak också bort säger ju ännu mer 👌

Och man kan helt legitimt svara på en fråga med en fråga, t.ex därför folk ibland frågar varför då!!

Eller som här, du nämner att man skall förbjuda nåt annat bara för att något "skall förbjudas"!
Då är det ett helt okej svar med att säga varför skall vi förbjuda den bara för din sak förbjuds!

Du har helt enkelt fel, en vacker dag kanske du kan se det. Tvivlar dock.

Skrivet av Ichinin:

Du skapar argumentation utifrån en ståndpunkt som inte är relevant för att skapa debatt, jag gissar för att du röker och vill gnälla lite. Det är inte vad det är till för och är på gränsen till att trolla.

Därför
1. Jag bryr mig inte om dina argument.
2. Jag skiter i dina argument.
3. Ta dina argument och stoppa upp den i lämplig kroppsöppning.

Adios.

😂

Skrivet av Ichinin:

Det handlar inte tråden om. Det handlar om ett missbruk som påverkar dig när du står i kö eller äter ute på serveringar.

Nej, tråden handlar om att pressbyrån slutar sälja cigaretter, inte om att du tycker passiv rökning är farligare för samhället än rattfyllerister.
Att diskutera angränsande ämnen är exakt vad detta är till för.

Skrivet av Ichinin:

Om någon står bredvid mig och dricker alkohol så påverkas inte jag. En rökare däremot...

Om någon som druckit ger sig ut i trafiken kan du bli i allra högsta grad påverkad.

Tyckte spelet var riktigt bra vid release och tycker ärligt inte det är någon större skillnad på det idag. Mekaniker har förändrats och buggar städats men det är samma bra spel som det var.

Oavsett så är det kul att folk inte gav upp på spelet, det är väl värt att spelas!

Skrivet av GustavA:

Så kan det säkert vara, att det är något vi intalar oss men det gör den inte mindre viktig för det. Jag tror den kommer att förbjudas också så småningom men det är nog inte något som vi hinner se tyvärr.
Blanda inte in godis här, det är ohälsosamt men definitivt inte farligt. Möjligen så kan du kanske dö av vitaminbrist om du ersätter all mat med godis men jag tror inte att det har hänt än. Godis precis som alkohol är inte heller skapat för att skapa ett beroende hos konsumenterna. Det är enda syftet med cigaretter.

Men om alkoholen är viktig för dig pga något du tycker/intalar dig själv, och cigaretter är viktigt för mig pga något jag tycker/intalar mig själv, varför ska ditt tillåtas och mitt förbjudas? Alkohol kostar trots allt samhället närmare dubbelt så mycket pga alla problem det medför jämfört med tobak.

Godis och läsk är definitivt beroendeframkallande, och jag tvivlar starkt på att tillverkarna försöker motarbeta de effekterna i sina produkter. Så jo, godis är beroendeframkallande och vars enda funktion är att ge konsumenten en kick av tillfredsställelse.
Fetma och hjärt/kärlsjukdomar beror såklart inte uteslutande på godis men det är definitivt en drivande faktor till problemet. Och något som i många fall riktas mot barn dessutom.

Vill nämna att jag dricker ibland och har rökt en stor del av mitt liv, även om det är längesedan jag slutade nu. Förutom ett pipstopp eller två omkring jul så är jag helt rökfri.
Och äter min del av godis
Jag vill bara påpeka att det finns ett mått av hyckleri i hetsandet mot tobak och cigaretter, självklart är godis...eller låt oss säga socker och fett, inte på samma nivå som cigaretter men det ÄR ett stort samhällsproblem som ingen verkar vara intresserad av att göra något åt. Alkohol är det största samhällsproblem vi har, tveklöst, och det är fullkomligt tabu att ens tänka tanken på ett förbud.

Men jag reagerade mest på påståendet att cigaretter är helt utan värde när värdet i det mesta vi sysslar med är helt och hållet subjektivt.
Det man bör påpeka är inte huruvida något har ett värde eller ej, utan vad det medför för risker, skador och ur cynisk vinkel vilka samhällskostnader det innebär.

Skrivet av GustavA:

Fördelar? Jag har själv varit rökare och kan inte minnas några fördelar. Ja det var ju coolt kanske. Gott var det ju först när man var fast och det håller nog de flesta med om. Jag tror det är svårt att jämföra med alkohol som också farligt såklart och hade någon uppfunnit det idag så hade det nog varit svårt att sälja det. Men alkohol har den fördelen att vara berusande och fungerar då som ett socialt smörjmedel. Det har också en lång kulturell historia hos oss som inte tobak har. Och nej, vi ska inte förbjuda allt som är farligt men produkter som enbart är farliga och som är framställda enbart för att skapa ett beroende kan vi faktiskt vara utan.
Faktiskt så räcker det med kopplingen till lungcancer för att förbjuda rökning helt. Vi kan i princip utrota en cancerform bara genom ett sådant förbud.

Tror den fördel du försöker förknippa med alkohol enbart är den bild vi intalar oss för att försvara alkoholens bevarande.
Det finns inga fördelar med alkohol annat än det nöje man själv får ut av det.
Och exakt detsamma kan sägas om cigaretter. Eller godis, läsk etc.

Alkohol ÄR enbart skadligt och farligt, kortsiktigt är det betydligt farligare än cigaretter vars skada är långsiktigt.
Och alkohol är även beroendeframkallande.
Du kan inte röka ihjäl dig på en kväll men du kan definitivt dricka ihjäl dig, för att inte tala om övrig skada, olyckor och liknande alkohol kan leda till under bara en enskild kväll.

Om man är seriös med att ta bort sådant som orsakar skada utan nytta så är alkoholen absolut på högsta prioritet.

Skrivet av GustavA:

https://www.svt.se/nyheter/snabbkollen/pressbyran-fasar-ut-ci...

Det här är riktigt jävla bra och jag hoppas coop och ica följer det här. Förhoppningsvis får vi ett slut på eländet snart. Det finns exakt "0" fördelar med rökning. Tvärtom så dödar det miljoner människor varje år.

Vad tror ni? Har den första rökfria generationen redan fötts kanske?

Fördelen med rökning är väl upp till rökaren?
Det sagt vet vi vilka nackdelar som rökning kommer med, inte bara för rökaren utan även för samhället. Och det kan vara skäl att kanske helt förbjuda det. Men då torde alkohol ligga högre på listan och strax efter rökning bör vi sikta in oss på godis, läsk och skräpmat.

Livet blir snabbt betydligt sämre för alla när förbuden börjar hagla.

Jag är likgiltig till huruvida vissa butiker vill sälja cigaretter eller ej men skulle gärna se att de förhåller sig till övriga produkter med samma synsätt. Tror det snabbt skulle bli ohållbart.

Starsiege Tribes och Rainbow Six bör ha plats här också, om inte för sin egen briljans så åtminstone för vad de förde in i branschen.

Reklam i spel skulle nog kunna få mig att överge hobbyn helt och hållet.

Kampanjen verkar vara spelets svagaste del, och kort.
Men stämningen i spelet verkar toppklass och får mig väldigt intresserad!
Det där ”war game” spelläget kommer förmodligen expanderas framöver och låter som spelets huvudsakliga inriktning.

Håller mig någon dag till o inväntar lite recensioner men jag är bra nog sugen nu när Falling Frontiers blev framflyttat!

Skrivet av Ruffles:

Man kan bara föreställa sig vilken oro som de anställda i dessa studior känner just nu och vad denna osäkerhet och otrygghet gör med dem som utvecklare och kreatörer.

Inte annars än i andra branscher när varsel hänger över en.
Tråkigt men tycker inte det ska ömkas märkvärdigt.

Instämmer, på tok för många meningslösa trådar och ju fler de blir ju mindre intressant blir forumet tyvärr :/
Om det fanns ett eget forum för dessa som INTE visas i "nytt i forumet" hade varit kanon.

Skrivet av Broshimitsu:

Jag skulle nog säga DICE eller Rare.

Även Electronic Arts ser rätt snyggt ut.

Jag spelar inte särskilt ofta sportspel och tycker inte det är en särskilt snygg logo, men det går inte att neka till att frasen
"EA sports, its in the game"
för alltid kommer leva i minnet!

Skrivet av alias:

Det är säkert en generationsfråga? Ni får nog hitta annat som möjligen discord som börjar även det bli gammalt.. Men forumet tycks för mig vara i princip dött. Tyvärr.

va?

Skrivet av Edd1e:

Jo riktigt sköj faktiskt!
Tror det kommer vara mest aktivitet på Twitch.

Ah okey, tänkte om det fanns någon officiell kanal för eventet eller dylikt.
Men jag får kolla igenom twitch vilka som streamar, blir kul o se folk slita sitt hår XD

edit:
Är en kille på twitch, "Wirtual" som verkar bli helt överrumplat av tittare Intresset verkar stort för tävlingen!

Skrivet av Edd1e:

Inget spelande i helgen, blir att kolla Trackmania på Twitch.
https://www.youtube.com/watch?v=D3WsvGtzd4g

Inga checkpoints, trillar du (och inte har tur) så är det bara börja om från början. Personen som klarar kartan först plockar hem ~10K$.
Startar 20:00 ikväll.

Kul!
Kommer det streamas på kanalen du länkar till eller annat ställe?