Battlefield 2042

Medlem
Skrivet av Molotov:

What, vad menar dom med censurerad chatt?

Dom censurerar väl svordomar? Gjorde dom i BFV iaf.
Hur som helst, ingen deal breaker för mig

Medlem
Skrivet av ToRcH:

Det sämsta BF to date. Trodde inte det var möjligt att göra ett sämre BF än BFV och BF1 men Dice har sannerligen lyckats.
Nätkoden är under all kritik, allting rubber-bandar som in i, och vapnen med tillhörande sikten är bara rent skräp.
BF4 är och kommer förmodligen för alltid att vara det bästa i serien tätt följt av BFBC2.

NI som ändå finner detta nya BF "bra" och/eller "roligt", grattis och hoppas ni kommer få många timmar nöje.

BF 4 va nästintill ospelbart när det släpptes. Så jag kommer vänta med att spelet faktiskt släppts innan jag
dömmer ut det helt

Medlem

För mycket bot jävlar i game, ta bort skiten. Känns helt meningslöst döda dem. Ingen karta att planera ifrån vart man ska gå så som i andra BF spelen när man trycker M. Inge ammo resupply vid flaggor eller överhuvudtaget. Markers som inte syns eller inte kommer upp och ingen request meny. Känns som spelet behöver halvår till minst.

Grafiken är dock sjukt bra . Gillar vapnen också. Känns dock som det behövs bättre networking då det ibland kan missas rejält och spelare som laggar fram. Även bättre optimisering behövs. Ligger mellan 65-95 fps med ett 3080 och 9900k. Känns hemskt i fps spel att inte ha konstant 120 iallafall.

Sedan den vanliga ursäkten som blivit varje gång nu "det är fixat i senare version" "detta är en gammal build" osv osv. Lovar när spelet väl släpps så heter det "ja men det fixas i kommande patchar". Hoppas inte det men känns som dice kör det fulspelet nu för att sälja.

Förövrigt ingen chatt i betan. Och när det väl kommer ska skiten vara censurerad? Har dem inte lärt sig hur jävla dåligt det funkade i bfV bland annat? Och ja, scoreboarden är hemsk. Ska det vara så svårt vissa score/kill/deaths/assist och inte massa klutter som ingen bryr sig om..


signatur

The King is Back

Medlem

Var riktigt tveksam efter de två första rundorna men sen släppte det. Inte riktigt lika lätt att göra kaos med attackhelikoptern som i bc2 två men det är kanske lika bra. Om en gammal build är såhär rolig kan jag knappt bärga mig till skarpt släpp 🙂


signatur

Styret upp och däcken ner

Avstängd
Skrivet av Molotov:

What, vad menar dom med censurerad chatt?

Ett chattfilter är alltid på (går ej att stänga av) där svordomar maskas (och om man går efter hur otroligt dåligt det var i BFV, så är var och vartannat vanligt ord också censurerat). Detta gör att chatten är icke-existerande. Kombinera detta med att det inte finns någon scoreboard (läste jag iaf) då kan man lika gärna spela valfritt SP.

Medlem
Skrivet av ToRcH:

Det sämsta BF to date. Trodde inte det var möjligt att göra ett sämre BF än BFV och BF1 men Dice har sannerligen lyckats.
Nätkoden är under all kritik, allting rubber-bandar som in i, och vapnen med tillhörande sikten är bara rent skräp.
BF4 är och kommer förmodligen för alltid att vara det bästa i serien tätt följt av BFBC2.

NI som ändå finner detta nya BF "bra" och/eller "roligt", grattis och hoppas ni kommer få många timmar nöje.

Det är långt ifrån en "BF4 dödare" helt klart. Visst hade man hoppats men så blev det inte.
Spelet känns som ett slags "Battlefield Hardline" som en annan nämnde. Lite förenklat och mer bara panga hej vilt än taktik.
Dock verkar det tillräckligt intressant för att jag ska vilja köpa det. Kanske i brist på annat. Jag vill helt enkelt lira ett nytt "BF". BF4 spelar jag fortfarande men det blir lite tradigt med samma efter alla år. Man har spelat sönder det

Testat 3 rundor och tok älskar det. Min första tanke va att det är väldig likt nå f2p men de gick över.
Visst det är mycket som behövs fixas men många saker folk klagar på har säkligen redan fixas.
Fullkomligt älskar stridsvagn denna gång, va orolig att dom skulle kännas väldigt snabb o overklig men jävlar vilken uns de va att dra iväg första salvan, trycktes in i stolen! Fordonen känns precis så tung som jag önskade. Inte provat flyga nått än.
Ser fram emot det färdiga spelet och några patchar,

Medlem
Skrivet av Bojkott:

Har testat några rundor nu på PC och jag är kluven. Ena stunden så är det actionfyllt och pampigt, och ljudet är ju som pricken över i:et. Ljudnissarna på DICE vet vad de gör. Men allt det roliga försvinner så fort man sätter sig i ett fordon. Helikoptrarna har en väldigt konstig flygkänsla, och de är för klena. Man kan tömma helikoptern på bly och raketer rakt ner i en squad, men dör de? En om man kanske har tur. Och pga den klumpiga styrningen så är det ju omöjligt att vara gunner.

Det är inte spel som jag kommer köpa, men när det dyker upp på Game Pass genom EA Play så kommer jag nog ge det ett nytt försök.

Helikoptern är klen eftersom Dice blir upphetsade av att balansera allt in absurdum. En helikopter SKA vara dödligare än en ensam infanterist men inte i Battlefield, tydligen.

Medlem

Som gammal bf-räv som dom senaste åren spelat BF4 några timmar varje kväll så är jag positivt överraskad! Alla som gnäller på nätkod, lagg, buggigt att spela med vänner, inga inställningar för kartstorlek, hud etc är ju tramsiga då detta är en extremt begränsad beta med en karta och ett spelläge och väldigt nedskalade inställningsmöjligheter.

Det största problemet jag oroar mig över är att inte kunna välja om man vill stå i kö till en server som är full av människor istället för att komma in direkt till en server med 30-50% bots. Det är skit och elände att spela mot bots. Det är meningslöst att döda dom och dom är dumma som fan. Jag vill spela multiplayer mot människor, annars kan jag lika gärna spela singelplayer spel!

Medlem

Lyckades spela några timmar igår och har helt ändrat uppfattning.
Väntade med att uttala mig ang specialisterna till jag testat dem, nu har jag det och gillar det inte alls.
All känsla av Teamplay är borta.

1. Finns inga synliga skillnader mellan lagen förutom fordonen som är olika. Båda lagens soldater använder Usa's standard camoflage. Hur ska detta funka sen i Portal om någon vill göra en hardcore server?

2. Inget teamplay mellan specialisterna då det inte finns några specialist specifika gadgets eller vapen. Går inte på något sätt avgöra vilka spelare man ska jaga tag i för att få tag i mer ammo tex. Ingen kommer heller att välja repair tool som gadget om det inte är standard hos support specialister. Borde vara standard som i BFV där alla supports hade det som standard oavsett vad dem annars hade i sin loadout.

3 Auto regen på fordon ska bort. Ta istället tillbaka standard repair tool som nämnt tidigare. Om ingen väljer repair tool så är ända sättet för tanks att reparera att dra sig tillbaka och vänta på auto regen istället för att en teammate går bredvid och reparerar och hjälper pusha.

4 Movement känns slött och "flyter" inte lika som BFV, inget auto leaning när man vill kika runt hörn, inget "crouch-sprint" heller.
"traversal-sprint" känns helt onädigt då det bara ger minimalt mer fart, gör även att jag slidar runt ibland när jag bara vill ducka.

Annars känns spelet bra med lite grafik och ljud buggar vilket man får vänta sig av en Beta.

Redaktör
Skrivet av Razken:

Diggar att dom kallar det för "Öppen Beta" när man måste betala för att testa det.

"-Har affärn öppet idag?"
"-Ja, om du pyntar 649:-."

Ja, sånt är lite fult. Vi försöker vara tydliga med det i nyheter/rubriker, att inte säga att betan är öppen förrän den faktiskt är det.


signatur
Medlem

Har spelat runt 8 timmar nu, tycker spelet är riktigt bra. Känns som att spela en next gen version av bf3 och 4. Enda buggen som har fått är att upplösningen ändras till lägsta vid uppstart. Annars har jag inte sett något. Flyter på bra också med ett 3090 och 5950x, ingen screen tearing alls.

Flyg fordonen var svåra att vänja sig vid, men efter man blev van vid kontrollerna så dominerade man dom andra spelarna. Brukar ligga på runt 50 kills varenda match när jag kör med den lilla helikoptern. Lättare också att se vilka som siktar med målsökande missiler med. Ser på långa avstånd vilka vapen dom kör med.

Har nog inte haft så roligt i bf sen bf3 och 4.


signatur

Asus TUF RTX 4090 OC
G.skill 32 gb 4000mhz cl15
ASUS ROG Crosshair VIII Dark Hero
Ryzen 5950x
Starcitizen referral: STAR-2GR4-BK2X

Medlem

Ska bli intressant att testa i helgen.
Skulle vara intressant att veta om majoriteten av de som tokgillar det hittills är samma folk som gillar CoD eller BF. Har på känn att det hittills tilltalar CoD spelare mer.
Men förhoppnings kan Portal göra det värt ändå.

Får se imorgon

Medlem

Har hunnit lira 3 fulla matcher nu på Orbital, testat alla klasser och fordon och än så länge är jag inte imponerad alls. Skulle jag skriva av mig om allt negativt så blir det ett låååångt inlägg. Nu förstår jag såklart att det är en beta, har endast spelat 3 omgångar och jag sitter faktiskt på en rätt gammal rig (1060 räcker inte långt här inte), men satan vad första intrycket är dåligt... Får spela mer i helgen!

Medlem

Jag har haft så roligt i betan. När man väl fick in känslan så var helikoptrarna lika roliga som vanligt.
Det enda jag har att klaga på är att banan är lite väl öppen och att det flyter lite dåligt.

Medlem

Jag håller med många i tråden, att det är för "fast paced" till skillnad från gamla BF titlar. Buggigt men man får tänka på att builden är gammal och att de försenat release för att just fixa de problem som vi ser. Jag hade oavsett väldigt roligt i 6 timmar som jag spelade igårkväll, lite FPS drops ibland men låg mellan 70-90 FPS @ 1440p allt på High.

Medlem

Andra spel med samma typ av buggar brukar va pga nätet är slött eller att man har för hög ping. Tex att fiender står i tpose när dom dör för att pga att spelet inte kunde skicka döds animationen genom netcoden.


signatur

Asus TUF RTX 4090 OC
G.skill 32 gb 4000mhz cl15
ASUS ROG Crosshair VIII Dark Hero
Ryzen 5950x
Starcitizen referral: STAR-2GR4-BK2X

Medlem

Det jag blev mest glad över var att man enkelt kunde klicka bort pc spelare och bara köra mot samma konsol!

Är lite besviken men detbfinns stor potential och Dice brukar vara bra lyssna på community och uppdatera sina spel!

Blir ett köp men det behövs många förbättringar ...håller med om helikoptern ..jag älskar flyga och skjuta men det var jävligt svårt att döda nån stackare trots 20 missiler.

Sen vill jag inte de ska va op heller ...Måste till en balans .

Medlem

Krävs det 10+ träffar för att sänka en fiende?

Medlem
Skrivet av Bananaface_86:

Krävs det 10+ träffar för att sänka en fiende?

Känns som det. Snipern är löjligt svag.

Medlem
Skrivet av IMSG:

Känns som det. Snipern är löjligt svag.

Väldigt överdrivet måste jag säga, det tar inte 10+ skott att döda någon på normalt avstånd. SJälvklart beror det på vad du har för vapen och attachments för vissa sänker damage per skott. Det är inte direkt CSGO nej, men såhär har det varit med Battlefield sedan begynnelsen.

Medlem
Skrivet av IMSG:

Känns som det. Snipern är löjligt svag.

Å andra sidan har BF1 och V tramsigt starka snipers vilket förstör så jädra många kartor och spellägen.
På vissa kartor kan en knappt spawna innan en sniper plockar en.
Hellre svagare snipers som inte syns lika bra än motsatsen.

Medlem
Skrivet av Whatamada:

Å andra sidan har BF1 och V tramsigt starka snipers vilket förstör så jädra många kartor och spellägen.
På vissa kartor kan en knappt spawna innan en sniper plockar en.
Hellre svagare snipers som inte syns lika bra än motsatsen.

Förvisso men 2042 går bra mycket snabbare vilket gör sniper ännu svagare rent speltekniskt.

Medlem
Skrivet av DieZe:

Känns som att många kommer vara negativa mot BF 2042 enbart på grund av att vissa saker ändras/det sker moderniseringar på vissa fronter. Battlefield är inte vad det en gång var, bara att acceptera och jag själv välkomnar mer än gärna snabbare sprint, högre tempo, mer arkadig känsla i fordon. BF är inget milsim spel och ska inte vara det heller imo

Men det ska fan inte vara någon stel arkad-shooter heller. Vettefan hur dom lyckats våldta movement gameplay så hårt när den faktiskt var riktigt bra i Battlefield 5.

Medlem

Måste man ha live eller gp ultimate på xsx om man vill spela betan?

PZT
Medlem
meeh ..än sålänge

blev riktigt besviken faktiskt , framförallt på ljudet , totalgröt.
Att man även har samma utseende i båda lagen är ju också lite sådär, saknar det gamla spottingsystemet , utan att kunna spotta individer med alla klasser får man ju ett snipercampingspel ..igen , spec på större öppnare banor.
att nedslagen på lite avstånd får en att tro man skjuter luftvärnskanon var synnerligen sådär ..2 skott sen ser man inte vad man skjuter på om det är på lite håll. Styrningen kändes blocky om man jämför med tex bf4 .Sen det här med att det ska gå fortare , sprint å slide å dra åt helvete , gillar det inte , det finns ju COD för dem som gillar sånt , Battlefield behöver ju inte trycka sig med våld in i den formen bara för att det är vad "kidsen" vill ha ,hade varit trevligt med battlefield som det var runt bf4 , en bra mellanväg mellan milsims och arcade shooters .visst "beta" i alla ära , men hoppas verkligen det uppdateras innan release. det har absolut potential, men känns förmycket bfV för min smak.

Medlem

Fan för EA som gör det omöjligt att länka ens game pass konto, tog bort mitt gamla konto som aldrig använts och måste vänta ett år eller något innan man kan länka nytt. Så jävla korkat.

Medlem
Skrivet av DieZe:

Känns som att många kommer vara negativa mot BF 2042 enbart på grund av att vissa saker ändras/det sker moderniseringar på vissa fronter. Battlefield är inte vad det en gång var, bara att acceptera och jag själv välkomnar mer än gärna snabbare sprint, högre tempo, mer arkadig känsla i fordon. BF är inget milsim spel och ska inte vara det heller imo

Modernisering är väl bra, men i detta fallet har de ju tagit bort mycket av moderniseringen de gjorde i BFV inom framförallt movement (hoppa, kasta sig, krypa osv). De gjorde ju en skitstor grej av alla dessa funktioner när de lanserade BFV och sen tar de bort dom i nästa version. Väldigt märkligt val tbh. Kan ju va så att det är bättre i releaseversionen om detta nu är en gammal build, det återstår att se.

Skrivet av PZT:

blev riktigt besviken faktiskt , framförallt på ljudet , totalgröt.

Har du testat ända ljudläge? Det är inställt på "Speakers" och stereoljud som default, men det finns typ 5 andra läge att välja på, bland annat klassiska War Tapes som brukar va grymt.

Medlem

i got a bad feeling about this

Medlem
Skrivet av PZT:

blev riktigt besviken faktiskt , framförallt på ljudet , totalgröt.
Att man även har samma utseende i båda lagen är ju också lite sådär, saknar det gamla spottingsystemet , utan att kunna spotta individer med alla klasser får man ju ett snipercampingspel ..igen , spec på större öppnare banor.
att nedslagen på lite avstånd får en att tro man skjuter luftvärnskanon var synnerligen sådär ..2 skott sen ser man inte vad man skjuter på om det är på lite håll. Styrningen kändes blocky om man jämför med tex bf4 .Sen det här med att det ska gå fortare , sprint å slide å dra åt helvete , gillar det inte , det finns ju COD för dem som gillar sånt , Battlefield behöver ju inte trycka sig med våld in i den formen bara för att det är vad "kidsen" vill ha ,hade varit trevligt med battlefield som det var runt bf4 , en bra mellanväg mellan milsims och arcade shooters .visst "beta" i alla ära , men hoppas verkligen det uppdateras innan release. det har absolut potential, men känns förmycket bfV för min smak.

Håller med. Trist för oss veteraner som önskar annat än COD.


signatur

Hemsida: www.ombd.se
Discord: https://discord.gg/yrShMAg
Server: Squad Europe (serverpartners med adminbehörighet)
Besök gärna Sveriges äldsta Squadklan med cirka 50 selekterade soldater. Många med militär erfarenhet. Vi satsar stort på gemenskap!
Åldersgräns: 25 år

Skriv svar