Playstations State of Play hölls igår, och som utlovat var det fokus på Arkane Studios Deathloop. I den nio minuter långa gameplay-videon ovan får vi en snabb genomgång av spelets premiss: du är lönnmördaren Colt, som är fast i en tidsloop på en ö och måste döda nio mål för att ta dig därifrån (läs mer i vår förhandstitt).

Det bygger på ett roguelite-liknande koncept där det är meningen att vi ska dö, men lära oss viktig information om banan och fienderna som vi kan använda i nästa runda. I videon är spelaren ute efter målet Alexis, men halvvägs in är det spelaren som blir målet. Vederbörandes spel blir nämligen invaderat av den rivaliserande lönnmördare Julianna, som kan vara antingen AI- eller spelarstyrd.

Julianna kan välja att hjälpa eller stjälpa Colt, och Arkane har lagt till incitament för att inte bara döda honom direkt, i form av ett achievement-liknande system där hon får poäng att använda till uppgraderingar. Spelare som axlar rollen som Julianna kan till exempel utmanas att bara skada Colt utan att faktiskt döda honom.

Det hela ser ut att kunna bli en riktigt roligt katt- och råttalek. Spelet har försenats flera gånger, och de siktar i dagsläget på att släppa det till Playstation 5 och PC den 14 september.