Det såg så lovande ut på förhand, men den ekonomiska verkligheten verkar tyvärr ha kommit ikapp utvecklarna av Unforetold: Witchstone. Spelet släpptes i early access den 26 januari, men i dag har Spearhead Games meddelat att utvecklingen läggs ner på obestämd tid.

Anledningen är lika tråkig som uppenbar: pengar. De nämner att flera ekonomiska bakslag har satt dem i en svår position och att Hotfix #7 därmed blir den sista uppdateringen till spelet. Majoriteten av utvecklarna kommer dessutom att sägas upp, och de säger sig ha anlitat hjälp för att se till att de kan gå vidare i karriären.

De ber om tålamod och förståelse medan de försöker återuppbygga, men säger inget om möjligheten att återuppta utvecklingen av spelet i framtiden.

Nyheten har mötts av både stöd och kritik från spelarna, och vissa känner sig lurade eftersom de lagt pengar på ett spel som nu inte ser ut att bli färdigt. Det är så klart alltid en risk med early access-spel, men i det här fallet är perioden mellan släpp och nedläggning rätt anmärkningsvärd, och Spearhead ska dessutom ha uppgett på Discord att de inte planerar att ta ner spelet från Steam, eftersom studion fortfarande finns kvar.