Tetsuya Nomura skapade karaktärerna i original-Final Fantasy VII och skrev berättelsen tillsammans med Hironobu Sakaguchi. Han regisserade även remakesjuan, och agerar creative director i februris Final Fantasy VII Rebirth – där en scen ska ha fått honom att brista ut i tårar.

Nej, det är inte den scenen. Och för alla som inte spelat originalsjuan, eller som vill kliva in i Rebirth med så lite kött på benen som möjligt, vankas förstås en tydlig spoilervarning.

Nomura berättar för Game Informer att man i remaketrilogin vill gå på djupet med karaktärerna, däribland Dyne. Ett namn som kanske klingar lite obekant, men det handlar om Marlenes biologiska far som kommer få mer utrymme. En scen med honom fick alltså Nomura att gråta, och regissören Naoki Hamaguchi säger att det är en "underbar" stund.

Just nu röstar FZ-läsarna fram årets hetaste spel. Final Fantasy VII Rebirth ligger bra till. Det släpps (tids)exklusivt till Playstation 5 den 28 februari. Det är alltså mindre än två månader kvar.