Det ser ut som att det exakta premiärdatumet för Playstation 5 "Slim" har läckt ut. Enligt Dealabs (maskinöversättning) har japanska handlare öppnat förbokningar av de nya, mindre och lättare PS5-modellerna, och där sägs att den släpps den 10 november. En version som säljs tillsammans med Spider-Man 2 uppges få USA-premiär den 8 november.

När Sony avtäckte de nya konsolerna, som ersätter de gamla när de sålts slut, sa man att de först släpps i USA. Sen kommer den dyka upp på andra marknader de kommande månaderna. Svenskt releasedatum finns inte än, ej heller pris.

Nya PS5 finns med extern skivläsare.

De nya PS5:orna kommer... snart.

De nya PS5:orna är 30 procent mindre och 18 respektive 24 procent lättare. De har 1 TB lagring (tidigare 825 GB). Priserna i USA blir samma som innan, 450 och 500 dollar utan respektive med skivläsare. Men om du ångrar dig kommer du kunna köpa en skivläsare och koppla till den billigare modellen. Priset är 80 dollar eller 120 euro (oroväckande dyrt i EU!) Liksom tidigare måste du betala extra (cirka 50 dollar) för att få omslag i annat än vit färg. Man hade kanske önskat möjlighet att bara välja färg när man köper konsolen. Ett annat litet skavsår är att du måste betala för ett ställ om du vill ha den nya PS5:an stående. 350 kronor får du ge för det, alltså knappa 5 procent av vad konsolen kostar.

350 spänn får du ge för att ställa PS5:an upp.

Avslutningsvis: nämnda datum är inte bekräftade, så de ska ses som rykten tills vidare.