Inlägg av PGR1985

Inlägg som PGR1985 har skrivit i forumet

Skrivet av Balunan:

Ge dig nu, ser att du har fått tillsäger förut om ditt kulturkrigande.

Nu skrek du förvisso om ”kulturellt folkmord”, utöver raljerandet om ”woke smörja” och hur Ubisoft nu är längst ner i ”sophögen av mök”.

Kan man inte begränsa sådant vackert formulerad poesi till Flashback och Gamereactor? Jag vet att jag inte är ensam om att ha flytt hit från GR just för att slippa sånt dravel och den otrevliga miljön sånt medför.

Precis! Gamereactor har högt i tak, men på bekostnad av tveksamma kommentarer som leder alltför ofta till en otrevlig stämning på forumet.

Skrivet av Enartz:

Har du haft en oled switch i händerna? Sjukt stor skillnad.

Jag är glad att jag inte testat OLED-versionen, och på så sätt bara har WII-U panelen att jämföra med. Det man inte vet… 😅

Skrivet av Gertzy:

Ja, förhoppningsvis är vi ändå 2-3 konsolgenerationer (om inte mer) innan Nintendo ger upp fysisk media helt. Som du säger är det nog närmre att Microsoft gör det först, om de inte redan hade gjort det om det gått bättre för "Always online"-Xbone. Sony kanske skulle följa efter kort då också tyvärr, för ser de att MS "kommer undan med det" kanske de också hakar på tyvärr. Så Nintendo blir nog de som håller sig till fysisk media längst. Misstänker jag i alla fall.

https://youtu.be/FAoU9YnW2ew

DF pratar om "minnesläckan" och hur den kan prestera bättre än Xbox Series S, de pratar även lite om paneltyp - att de tror det kan se bra ut även med lcd-skärm osv.

Jag tycker hatet mot LCD är en smula överdrivet.
Själv tycker jag Switchens LCD presterar riktigt fint, trots att den släpptes för över 7 år sedan. 🙈

Skrivet av Molotov:

Har väldigt svårt att se vad som är så populärt med mario cart.
Som racingspel rätt tråkigt.
Som partyspel några rundor.
Alla jag känner som jag spelar med säger efter bara en stund att kul, men nu byter vi till nå roligare.

Just Mario Kart 8 är en återgång till orginalspelet där skicklighet belönas. Så partydelen (där det tidigare var en fördel att inte vara först) är nedtonad - som tur är! 🥰

Skrivet av Fearnox:

Det mest troliga är 7 eller 8 på grund av priset. Varken Nintendo eller konsumenterna lär vilja betala för mer avancerad nod.
7 verkar dock rätt mycket bättre än 8, så det är mest troligt.

Hursomhelst så är ändå priset ett orosmoment, speciellt med tanke på vad andra system och vad Switch kostar idag. Vad kan en Switch 2 få kosta för att sälja till en stor marknad? Till och med över 5K känns dyrt för målgruppen och Nintendo brukar vilja gå med vinst direkt vad gäller hårdvaran. Nintendo får förmodligen ingen högpresterande hårdvara till magiska priser.

Var lite chockad faktiskt. Sist jag kollade priset på
Nintendo Switch så låg det mellan 3000 - 3300 kr men nu nosade det på 3700 kr när jag senast besökte Elgiganten. Vad hände? Hög inflation och den svaga kronan som följd? 🤔

Skrivet av Gertzy:

<Uppladdad bildlänk>

Inte nog med att 12GB RAM "bekräftas", nu tycks också 256GB minne cementeras . Sen verkar det finnas en inbyggd mikrofon i konsolen, oklart om det även rör kontrollen/erna men mycket möjligt. Inget om kamera som det ryktats om tidigare. Men kanske är detta för att möjliggöra smidigare kommunikation vid spelande online.

Hur står det sig jämfört med det som satt i en PS4? I PS4 satt väl 8GB GDDR5 RAM? 🤔

Skrivet av Bullen86:

Kopierar in mitt tidigare inlägg.

Fler avsked på väg enligt bloomberg...jävligt tråkigt om det stämmer...

https://www.bloomberg.com/news/articles/2024-05-08/xbox-studi....

Ge fan i att köpa upp utvecklare om du därefter efter bara några år ska börja stänga ner/avskeda...sälj studiorna i så fall istället som Embracer gjorde. Och vissa hurrade för sådana uppköp och började spekulera vem som var nästa...

Sidan finns inte längre, men stod det vilka studios som var i farozonen? 🤔

Skrivet av FejkFejksson:

Ge det till prey-studion.

Som precis lades ner av Microsoft? 🤣

Skrivet av Påskmust:

Men vafan... Redfall-studion kan jag förstå och dom andra känner jag inte ens till, men Tango? Dom släpper ett toppenspel som överaskar alla och nu blir dom nedstängda? Sorgligt.

Jag undrar lite vad det är som Microsoft vill ha från sina studios? Bra spel verkar ju inte räcka. Man kan väl inte heller förvänta sig höga försäljningssiffror när ett spel shadowdroppas direkt på Game Pass utan någon marknadsföring eller möjlighet att förhandsboka, så vad var planen?

Håller med här, mycket märkligt. Hmm, gick det verkligen inte sälja Tango? 🤔

En lång och smärtsam väntan.

Skrivet av Gertzy:

Hur glad och hypad jag än blir av det uttalandet, är det också väldigt jobbigt vagt. Utannonsering inom 10 månader? Ok cool. Kanske kunde vara lite mer specifik - före eller efter June Directen i alla fall? Nåväl, de kanske planerar att utannonsera inom kort och att det ska släppas som en bomb (som detta uttalande)...

Det bekräftar ju den ”inofficiella” förseningen, men det känns surt att den inte visas upp under juni månad. Ska bli intressant vilka spel som Nintendo kan pumpa ut till Switchen? Metroid 4? Något Zelda relaterat? Ryktades ju ett tag att GBC-spelen Oracle of Seasons/Ages?

Skrivet av Jodokast1977:

This is Furukawa, President of Nintendo. We will make an announcement about the successor to Nintendo Switch within this fiscal year. It will have been over nine years since we announced the existence of Nintendo Switch back in March 2015. We will be holding a Nintendo Direct this June regarding the Nintendo Switch software lineup for the latter half of 2024, but please be aware that there will be no mention of the Nintendo Switch successor during that presentation.

Fast han säger väl att den nya Switchen inte ska visas under den prestationen? 🤔

Skrivet av Johan Lorentzon:

Yes, jag tänkte om det var något spel jag missat som var bra. Försökt inte vara dryg.

Både RTS-spelet och Resistance är bra spel som respekterar materialet. Även om nu RTS-spelet kör materialet från Dark Fate.

Så Terminator är trots allt i en bra streak nu

Teyons utvecklingskurva är brutal, från det utskällda Rambo till det mästerliga Robocop nu senast. Tänkt om Teyon kan göra ett nytt Terminator spel med Robocop-grafiken, som för övrigt drivs av Unreal 5 motorn?

Skrivet av Gertzy:

https://youtu.be/Uu4kZQw4gPM

Ett patent visar en kontroll... kan den vara för Switch 2?

Skall kollas på! 😊

Spelen överlag, men även exklusiva spel som nyttjar prestandan till max.

Skrivet av Gertzy:

https://youtu.be/Br7RFEeDy4g?t=82

HAHA! Nintendo alltså. Av rädsla för att bilder av den nya konsolen ska läcka har de låtit kontroll/tillbehörs-tillverkare att sätta ned händerna i en black box och känna på konsolen - utan att faktiskt se den...

Så dumt. 😂

Hoppas! 😍

April, april på dig med. 😅