Inlägg av Påskmust

Inlägg som Påskmust har skrivit i forumet

Hoppas!

Hulst verkar vettig men jag antar att det är Nishino som är ansvarig för PC/PSN-debaclet, så det bådar kanske inte så gott. Dum idé att låsa folk från att spela deras spel.

Skrivet av Sebastian Lind:

Ha i åtanke att spelen på den här listan inte bara är med för att de är "bra", utan också för deras betydelse för spel som helhet. När Barbie kom 96 sålde det sanslöst bra i USA till en helt ny målgrupp -- unga tjejer. Barbie visade att det går att bredda publiken långt innan andra titlar som t ex The Sims också blev en smash hit bland tjejer som inte spelat i lika hög utsträckning som pojkar tidigare. Sen var det nyskapande i hur produkten marknadsfördes och såldes i affärerna, men ja, nog om Barbie.

Samma för Wii Sports. Kanske inte de mest banbrytande spelen, men Wii Sports krossade också barriärer och gjorde spelandet mer mainstream bland äldre och så kallade "casuals".

Så, ur det perspektivet är Barbie och Wii Sports minst lika viktiga som de andra spelen på listan.

Absout, jag säger inte att spelen inte platsar i Hall of Fame, jag tycker bara att ett spel som Asteroids borde hamnat där före The Last of Us.

Känns som att dom här äldre ikoniska titlarna borde ha valts in före Wii Sports, The Last of Us och Barbie.

Fantastisk studio. Spyro och Ratchet & Clank har skänkt mig så mycket glädje genom livet. ❤️

Borde ta och testa Sunset Overdrive igen också, jag körde det bara lite på PC för många år sedan men det klickade inte riktigt då.

Jag gillade verkligen första avsnittet men sen tröttnade jag när huvudkaraktären blev helt fixerad av den där tjejens bröst. Visst, han är 15 år och vill "klämma lite" som du säger, men om det är något jag har svårt för när det kommer till anime så är det just översexualiseringen som så ofta förekommer. Trodde det var något jag skulle få slippa i Chainsaw Man så när det dök upp så blev jag bara less.

Men jag har varit sugen på att ge den en andra chans då jag som sagt gillade första avsnittet väldigt mycket.

Känns som ett väldigt intränat svar på en fråga hon visste skulle ställas. Bara massa bull som vanligt.

Plockade upp The Walking Dead TV-serien igen nyligen och blev sugen på ett zombiespel så har faktiskt funderat på att testa det här. Kul att det fortfarande uppdateras, verkar lovande.

Skrivet av Alexraptor:

Fast då är vi ändå tillbaka till otympligheten igen. Något extra man måste sätta på och ta av på mobilen. Har själv testat sådana lösningar med ROG phone, men har alltid återgått till mina gamla bärbara konsoller.

Inget slår kompakta och integrerade fysiska kontroller.

Någon telefontillverkare borde försöka sig på en Xperia Play igen. Var sjukt smidigt att bara slajda ut kontrolldelen.

Skrivet av Freeman79a:

Jag förstår fullständigt varför Matt Booty lägger ner studion. Och varför VDn fick gå. Förra stora VDn som fick sparken var Bonnie Ross hos 343i. Båda gjorde inte sina jobb. Han visste exakt hur skicket RedFall var i när de släppte spelet.

Okej, så du säger att dom borde ha stängt ner 343i också? Det är ju en väldigt stor skillnad på att sparka en VD och att stänga ner hela studion.

Och nu säger Matt Booty att dom behöver fler spel som Hi-fi Rush.

https://www.theverge.com/2024/5/8/24152137/xbox-hi-fi-rush-ta...

Skrivet av Margy:

Det har tydligt meddelats att Arkane Austin, Tango och Alpha Dog stängs medan de anställda hos Roundhouse flyttas till Zenimax Online.

Även några hos Arkane Austin kommer bli kvar, men låter inte som att det är någon större trupp.

"Arkane Austin – This studio will close with some members of the team joining other studios to work on projects across Bethesda."
https://www.ign.com/articles/microsoft-closes-redfall-develop...

Skrivet av Freeman79a:

Det är inte samma spel nu som då. Typ Cyberpunk vibbar.

Nja, om spelet hade gjort en sån resa så hade folk snackat om det och faktiskt spelat det. Istället har det 20 spelare på Steam medans Cyberpunk har 25 000.

Men vafan... Redfall-studion kan jag förstå och dom andra känner jag inte ens till, men Tango? Dom släpper ett toppenspel som överaskar alla och nu blir dom nedstängda? Sorgligt.

Jag undrar lite vad det är som Microsoft vill ha från sina studios? Bra spel verkar ju inte räcka. Man kan väl inte heller förvänta sig höga försäljningssiffror när ett spel shadowdroppas direkt på Game Pass utan någon marknadsföring eller möjlighet att förhandsboka, så vad var planen?

Ganska sorgligt att se vad Activision blivit nu när dom lägger all fokus på trötta Call of Duty. Något nytt vore kul att se.

Sist det snackades om hög budget i Resident Evil sammanhang så fick vi Resident Evil 6. Men spännande iallafall, jag trånar alltid efter mer RE.

Som vanligt så räcker det inte med att göra ett grymt spel som säljer som smör, man ska alltid pressa ut så mycket som möjligt ur spelarna. Ser väl bra ut hos aktieägarna när Sony kan få upp sina siffror.

Skrivet av jehuty:

Jag förstår inte vad som är så dåligt med det här? Länka PSN kontot en gång sen är det klart.

Alla PC-spelare har inte ens PSN-konton, så att behöva skapa ett enbart för Helldivers känns som ett onödigt hinder.

Skrivet av Freeman79a:

PlayStation 5 kör med Smart Shift. Är det högre fps mindre upplösning. Är det högre upplösning mindre fps. Så är den designad. Enligt Mark Cerny. PlayStation 5 är ju svagare än Xbox Series X drygt 30%.

Varför skulle det där vara ett problem? Dynamisk upplösning är ju något som många spel använder idag, även på Xbox. Alla exklusiva spel på PS5 har ett läge för 60fps och vissa har till och med ett för 120fps. Sen tror jag inte att Series X är 30% mer kraftfull, visst den har två extra teraflops på pappret men det är ju inget som verkar visas när man faktiskt spelar. Upplevelserna verkar vara väldigt lika varandra oavsett plattform och ingen har ett spel som den andra inte skulle kunna köra.

Skrivet av Freeman79a:

60fps? Jaha då ute sluter det PlayStation 5 släpp.