Inlägg av Redstar

Inlägg som Redstar har skrivit i forumet

Skrivet av MulletDeluxe:

Kan man betala för att slippa harva engineering för maxmoduler? Då är jag intresserad.

Ja, till viss del. Det finns pre-engineered ships att köpa, men det är långt ifrån allt som är engineerat och du får inte välja vad/hur det är engineerat.

Folk är sura, så de kallar det pay2win, men är det egentligen det? Jag tror att folk ogillar detta och folk ogillar också pay2win så då kallar man det för det i brist på annat.
Är det nåt du kan spela ihop gratis? Ja. Måste du ha det för att kunna spela spelet? Nej. Kommer du kunna köpa det för vanliga ingame-krediter? Ja, om du väntar 3 månader. Hur ofta kommer det skepp? 5 år sen sist. Vill du ha fler skepp i framtiden? Ja, förmodligen.

Skrivet av Nightcrawler78:

Är det bara jag som förstått artikeln fel men va det inte bara för att få skeppet några månader tidigare som det behövdes inhandla med ARX, gillar verkligen Frontier, visst har de misslyckats ibland men med underbara spel som Elite, Planet Zoo så kan då inte jag klaga på dem.

Ja, precis, 3 månader tidigare får du skeppet om du pungar ut med ARX. Sen kan alla köpa det med vanliga krediter.

Skrivet av Rh3nium:

Nåja, sålänge base-building inte bara är en massa grind... Och om, förhoppningsvis mera åt EVE Online hållet och inte No Mans Sky.
Thargoid war har jag inte deltagit i, några kompisar och jag försökte, men vi hade pausat spelet för länge och orkade nog inte riktig.
När det gäller att arx köpa pre-engineered... det känns lite så där, jag hade hellre sett att de gör engineering lättare tillgängligt, dvs sloppa en del av grind. Eller annan typ of quality of life (tex hur/var man respawnar när man dör (utan att gå in i diskussionen hur många har utnjutad sidewinder suicide i olika syften)).
Om jag sammafattar för min del, så vet jag inte om jag kan hålla med att detta är ett bra år för ED.
Men jag är glad att det inte är död som man kanske trodde många år sen, att hoppa in ibland även för några få jumps är ändå kul, särskilt i VR.

Nästa steg verkar vara att minska grinden genom att ge bättre mission rewards i form av engineering materials, sen också att minska kraven för just engineering, så de verkar jobba på det iaf. Sen får vi se om det blir base building eller inte nu i sommar, oavsett verkar det som att Frontier har växlat upp ordentligt. De tog bort mycket av kraven för det gear man behöver för thargoids också, så t.o.m jag har börjat köra det. Det är bra häftigt faktiskt:)

Mycket har hänt på kort tid, pre-engineerade skepp och annat går att köpas för ingame-valutan ARX. Detta innefattar nya skeppet Python MK2. Här är launch trailern: https://youtu.be/c_wlDIIUbO8?si=bYGF-cS0uvxM3NOO

Det spelar ingen roll om vi så är 20 pers som ser filmen, inte en chans att de får 199kr för den. 60kr hade jag kunnat sträcka mig till. Just nu finns det 3 alternativ, jättedyrt, gratis eller vänta och betala en femtedel av priset.

Frugan är till Ikea och blir borta större delen av dagen, så det blir Elite: Dangerous(PC) idag. Jag är ute på en riktigt lång tur och kör Exo-biology, mest så att jag har cash tills nästa expansion dyker upp.

Jag vann en halvt irrelevant summa pengar på travet förra helgen, så jag tog det som ett tecken och införskaffade Baldur's Gate 3. Jag har aldrig riktigt lirat den typen av spel förut, men än så länge är jag väldigt imponerad😃

Supreme Commander, world of warships, Elite Dangerous, de ligger helt klart i topp för mig de senaste 10 åren.

BG3 är fortfarande ganska dyrt, fast det beror väl mest på euro-kursen iofs, 60 euro känns ganska lagom annars. Men, de skulle sälja fler kopior med lite bättre kurs. Eller rabatt.

Skrivet av Snabeltorsk:

Märkligt att sälja 2 mån innan Homeworld 3 släpps. troligen en rejäl kassako när det släpps.

Det är väl rätt osäkert att de sålt den studion dock.

Star trek online(Cryptic) ligger under Gearbox, så får se om de väljer att göra nåt annorlunda med det. Beroende på vilka bolag embracer väljer att behålla då förstås.

Jag tänker kanske 2025 för Sq42 och 2029 för SC. De kommer vilja sälja lite mer skepp innan release.

Uppdatering: Den första titanen är nere för räkning, 7 stycken återstår. https://youtu.be/NT18Qw_ZFbc?si=WE--RrOBw82M2udq

Skrivet av Soulless:

Är intresserad av vad de gör i år, ED är en kärlek som jag tyvärr aldrig fick tillbaks när jag väl tröttnade.

Hoppas på powerplay 2.0 eller vad det kallas!

Frontier har haft väldigt dålig ekonomi, men ED har inte gått med förlust iaf som de flesta andra IP de sitter på. Därför är det extra roligt att de satsar på just ED, men det är nog ett make it or break-it moment. Vi hoppas på det bästa. Just base building skulle vara smart då Frontier har stor erfarenhet av construction and management simulation (CMS) med planet coaster och Zoo tycoon-spelen.

Skrivet av Akronym:

Så hur går det?

Det går bra, nästa uppdatering ska enligt Frontier innebära "the conclusion of the thargoid war", vad det nu innebär i praktiken vet man inte. Troligtvis avvecklar de storylinen och går över till PP och den nya featuren.

Elite Dangerous 2024 - Bästa året på länge?

Så, Elite Dangerous har tuffat på i ca 10 år nu och många har förutspått spelets död efter att det egentligen inte hänt så mycket i spelet efter att man släppte Odyssey(som mottogs ganska dåligt, med rätta).

ED idag har sedan ett par år tillbaka fokuserat mycket på kriget mot Thargoids och det har kanske inte hänt så mycket för den spelarbas som inte tagit del av det kriget. Tills nu.

På 'Frontier unlocked' som är deras nya nyhetsformat så berättas det om stora satsningar på ED under 2024, bland annat nya skepp som tex Python MKII, samt om ett helt omgjort Powerplay-system. Dessutom bekräftar man en helt ny feature som ska komma nu under året, och de senaste ryktena säger att det rör sig om base building. Ryktena bygger på att man data minat och har hittat direkta referenser till just base building, samt att just Cms är Frontier's grej. Dessutom tog man i höstas bort möjligheten att starta player factions, man sade då att det skulle komma tillbaka och dessutom vara centralt.

Man tror att basbyggandet kommer att vara nere på landningsbara planeter i första hand och inte rymdstationer, men man vet ju inte än. Vad det än är så hoppas jag att det blir bra, och att det blir en betald expansion. Då öppnar man upp för att man slår ihop odyssey och basspelet precis som man gjorde med horizons-expansionen. Det ger även Frontier en rejäl påskjutning av pengar så att de kan fortsätta utveckla Elite.

Det kan bli ett otroligt fint år för ED och vi kan komma att se ett stort uppsving med spelare. Se streamen här: https://youtu.be/uLKOxF7FuIk?si=BIT9AF5-DMI9kWMW
Frontier unlocked sänds den sista onsdagen varje månad.

'Hon menar att sakerna de visar upp är från ett spel under utveckling och ofta flera veckor äldre än vad de jobbar på internt.'

Den gamla klassikern. Näe, det bygger på en gammal build. Det kan ju iofs vara sant, men det visar sig.

Squadron 42 möjligtvis sent 2025, om de inte väntar på att SC ska släppas(2029). Rent generellt litar jag inte på att man vill släppa sin födokrok genom att releasa spelet, det är helt enkelt otroligt lukrativt och jag tänker ofta på anti-korruptionslagar och varför de finns.

Department of Fair Employment and Housing, om någon undrar vad DFEH står för.