96 procent av drygt 400 000 spelare ger Baldur's Gate III tummen upp på Steam. I Resident Evil 4-fallet ger 97 procent av 71 000 spelare tummen upp. Det är de två mest hyllade titlarna på Steam under 2023. Förlåt, vi menar "var". Lethal Company kliver nu förbi med 98 procent positiva omdömen av (i skrivande stund) 84 000 spelare. Det konstateras bland annat på Steam250.

Också SteamDB håller Lethal Company allra högst, även om man viktar omdömen annorlunda.

Förra veckan rapporterade vi om att spelet haft över 100 000 samtidiga spelare.

Så... vad sjutton är Lethal Company för något? Spelet släppts i early access i oktober och beskrivs som en co-op-skräckis där du (och helst några till) rensar övergivna, industriella månar på dyrbart skrot. Skrot som du säljer för att kunna resa till andra månar. Det finns emellertid fasor och faror (annars hade det inte varit mycket till skräck!). Besättningen kan kliva in tillsammans, eller så kan någon stanna kvar på skeppet, följa allt via radarn.

Ett recept som bevisligen gör storsuccé på Steam. Utvecklaren Zeekerss talar i jag-form, vilket vittnar om att spelets gjorts av ett enmansband. Stort! Full release stundar eventuellt i vår:

Jag planerar att släppa det inom sex månader. Med det sagt kommer det att förbli i early access tills jag är nöjd med det. Detta beror på spelarnas reaktioner och hur jag själv känner inför det.