Oops. Spelare där ute som redan äger The Last of Us Part 2 har råkat köpa remastern till fullpris (549 kronor), trots att man kan uppgradera för runt hundralappen. Enligt en tweet ska Sony återbetala ägarna av det digitala PS4-spelet som köpt remastern till fullpris. (Varför det nu ens är möjligt att kunna köpa spelet till fullpris i om man har det digitalt är såklart en annan historia.)

De som äger fysiska Last of Us Part 2 till PS4 måste sätta in skivan för att kunna ta del av erbjudandet om uppgradering. Därmed måste man i så fall äga en PS5:a med skivläsare.

I meddelandet som skickades till spelaren som äger digitala Last of Us 2 till PS4 läser vi:

Som ägare av den digitala versionen av The Last of Us Part II till PS4 kommer en digital uppgradering till PS5 digital version att vara tillgänglig till ett kraftigt rabatterat pris på lanseringsdagen. Vi vill inte att du ska gå miste om möjligheten, så som en gest av välvilja har vi återbetalat ditt köp av förbeställningen av PS5-versionen av The Last of Us Part II Remastered så att du kan köpa den digitala uppgraderingen på lanseringsdagen.