Vi har väntat jättelänge på Dragon's Dogma 2. Originalet (recension) släpptes för tolv år sedan. Sedan tidigare står det klart att tvåan blir noob-vänligt då det äger rum i en parallell värld till den första. Capcom går dock en extra mil för att göra spelet än mer snällt mot nybörjare. Det gör inget att du inte har någon koll på världen, för det har nämligen inte spelarkaraktären heller.

Regissören Hideaki Itsuno berättar för Gamesradar att Capcom spelar ut ett av de mer klassiska korten: minnesförlust. Därmed faller det sig naturligt att du måste lära dig om världen.

Spelet börjar med en huvudperson som har förlorat sitt minne. [Det var därför möjligt] med karaktärer omkring dig som förklarar saker för att få dig uppdaterad. Så även om det här är första gången du spelar Dragon's Dogma kan du tryggt kasta dig in i det.

Ah, minnesförlust. Den gamla käpphästen. Jag har spelat många titlar där hjälten börjar sin resa utan att minnas ett skvatt. Det tidigaste exemplet jag kan dra mig till minnes (!) är Déjà Vu.