Inlägg av Lindhenberg

Inlägg som Lindhenberg har skrivit i forumet

Jag tror inte de missar julhandeln 2025. Om Take 2 inte medvetet vill dumpa aktien innan för att köpa på sig andelar de sålt av på toppen.

Skicket på trailern ser ganska bra ut och nån utvecklare har sagt att spelet i stort ser ut sådär nu. Storyn verkar de ha klart för sig.

Ser ingen större anledning till förseningar. Snacket innan va ju lite åt "tidigt" 2025, så det är väl bara att de inte vill köra slut på folk som var brukligt förr i tiden innan release. Med lite crunch kunde de säkert varit klara till våren, men de vill väl inte hamna i trubbel.

Skrivet av Jonkan:

Känns lite.. bakåtsträvande?

Inte ens självaste Nintendo kan göra mycket bättre med Switch 2.

Storlek, pris, vikt och batteriprestanda prioriteras när det kommer till bärbara konsoler.

Går inte riktigt att jämföra med PC-marknadens mer eller mindre släpbara produkter, där man gärna offrar lite av nämnda punkter för högre prestanda.

Men du kanske tänkte på något annat?

Skrivet av Påskmust:

Så dom kommer fortsätta släppa sina spel på PS4 så den här maskinen kan spela dom? Bådar inte så gott isåfall, det är dags för dom att fokusera helt på den här generationen istället.

Det finns i skrivande stund 3497 spel till PS4. Ingen studio behöver lägga extra resurser på den gamla generationen. Folk sitter på sina backlogs samtidigt som de köper nya spel.

Skrivet av Molotov:

Bunden till digitala köp på PSN, nej tack ingen handheld för mig.

Har mera än hälften av mina spel fysiskt, så jag tänker samma. Om de inte löser det, blir det inget köp för mig heller. En bärbar BD-spelare är inget jag förväntat mig någonsin, men då hade jag köpt på mig för generationer framåt. Hade varit kul att ha i framtiden när allt strömmas direkt till näthinnan.

Den långsiktiga strategin är att vattna ur spel till ett långt netflixbläddrande mot månadskostnad.

Kortsiktigt är att göra aktieägarna glada.

Inget ger bättre spel. Men att slanten skulle trilla ner hos MS ser jag som obefintlig, så han sitter nog kvar.

Kände på mig att de enorma felköpen skulle få betala sig rätt fort. Räknar med flera framstressade lösningar inom närtid.

Spelet har varit mycket bra sen 1.5

Nu är det det bästa spelet som finns och det jag skulle valt att ta med mig till en öde ö. Förmodligen bara GTA 6 som kan ändra mig inom någorlunda närtid.

Jag spelar inte ens gratisspel med en spelmekanik som bygger på megatransaktioner. Kanske dags att sluta kalla de för mikro nu?
Det handlar ju inte om en dollar längre, som det var när utrycket myntades.

Är det reklam vill jag ha betalt, så då räcker det inte att spelet är gratis ens.

Rösta med plånboken. Sänk betyget om du är spelredaktör.

Resistance var ett spännande spel och minns det med samma nostalgi som HL2. Vapen, spelmekanik, story, ljud och grafik var toppklass. Till och med online var kul.
Tvåan var inte uppföljaren man hoppats på kanske, men trean var helt okey.

En remake på ettan hade jag inte tackat nej till. Kanske bortglömd av många, men inte mig.

Insomniac har kommit med ett flertal innovativa tekniska lösningar som pressat ur det lilla extra ur hårdvaran här och där i generationer nu, så att Sony köpte upp dom till slut var väl värt. Allt från lite exotisk kod för att pressa SPU:erna i Cell, helt geniala lösningar för att komma rund den långsamma överföringen från skivläsaren i första playstation, till ett riktigt smidigt fps-läge i senaste R&C, där de även var först med att få ut ett spel som använde SSD:ns hastighet för att kapa laddtiderna vid världsbyten.

Ted Price är alltid intressant att lyssna på och många lösningar var verkligen utanför boxen när det kommer till konventionell programering. Lekfullheten och humorn har bidragit till många spel där spelgläde aldrig bromsas av mekaniken och i många fall har det grafiska legat i framkanten tack vare ett mycket kompetent team.

Så ett stort grattis från mig!

Skrivet av kebbe:

För övrigt knappast "betygsbombning" när folk har legitim motivering till sina negativa betyg.

<Uppladdad bildlänk>

Nja, lite som att sparka kocken i pungen för att resurangägaren strök en rätt från menyn. Funkade visserligen, men kändes inte helt rättvist kanske.

Undrar om betygsbombarna nu har gått in och gjort rätt för sig, då de fick som de ville?

Värdig vinnare, nu väntar vi bara på nästa del. Katastrof att sitta på en så lyckad och älskad spelserie och inte göra en uppföljare.

Bossfighterna som Kojima står bakom har alltid varit speciella och minnesvärda, med betydligt mera karisma än sköldpaddan, men går man bara på hur många som känner igen han så förstår jag att han kom tvåa. Då kan jag tycka att det var roligare att t ex ordbattla som pirat, enligt min ödmjuka åsikt.

Många spel kräver launchers på Steam. Gärna efter köp också för nått DLC eller liknande.

Hade Sony krävt betalt för onlinespelande för PC-spelare hade jag förstått betygbombningen i den här skalan. Men de kräver inte ens en launcher och länkningen är bara en gång för hela kontot, inte per spel.

Så ja, en ganska omogen överreaktion i det här fallet, Det är liksom inte ännu en till launcher.

När det kommer till säkerhetsrating så ligger Sony bättre till än t ex EA, så kör man deras launcher kan man nog länka till Sony med.

Visst, lite irriterande kanske, men att gå på spelutvecklaren som inte kan kontrollera detta ens är rätt barnsligt faktiskt. Tycker folk borde vara glada att nu få tillgång till konsolspel överhuvudtaget och dessutom att slippa betala för onlinespelandet.

Skrivet av hannes.theorell:

Eller så kör de på som vanligt. Sims är ändå Sims.

Att köra på som vanligt är ju EA bra på. Maximal mjölkning.

Det är väl därför så många utmanare dyker upp, fansen har fått nog.

EA:s utvecklingsteam sitter just nu och studerar uppstickarna, guldläge att kopiera lite nytänk. Om Sims 5 väl kommer, så äter jag upp min hatt om allt är nytt. Vilket påminner mig, måste skaffa hatt först!

Problemen med Sims 4 är att spelarnas önskningar hela tiden skjuts och varje expansion är precis på gränsen för att fansen ska orka fortsätta.

En utmanare som är extremt mod-vänlig kommer äta stora bitar av kakan och många väntar bara på en tillräckligt polerad upplevelse för att hoppa av det sjunkande skeppet.

GTA 6 till PS5 Pro är prio ett.

Resten är bonus.

Det viktigaste är kvaliteten på HDR. Hur många nits färgerna har, hur klipper det svarta nära noll och hur länge klarar skärmen att hålla peak innan kylningen ger upp. Med andra ord, en välkyld och fint kalibrerad QD-OLED. Är den märkt HDR 400 så undersöker jag inte ens resten.

Rörelsehantering och eftersläp. Grey to grey är inget bra sätt att mäta. Peak brightness till svart däremot.

Hur mycket skräp mjukvaran lägger till och hur mycket input lag det medför.

Här börjar jag titta på storlek och pris. Med tanke på hur billiga panelerna är jämfört mot "riktiga" TV storlekar, blir det svårt att motivera en prislapp som är femsiffrig. Det är 2024. Gör en bra panel till ett rimligt pris.

Är det en svart ram, eller en plastig nattlampa i regnbågens färger från ett rymdskepp?

Går foten att ställa in ordentligt, med generösa vinklar och både höjd/djup?

Tänk dig att behöva spela Fallout 4 utan DLC eller moddar och din xp fastnar på noll och din pipboy är trasig, så du kommer inte åt din inventory eller vats.

Det är ändå en utmaning som jag hellre gör än att spela LBP utan servrar.

Vill hellre ha New Vegas 2 än Fallout 5, så värdig vinnare. Men fyran är närmast serien och ger nog bäst upplevelse totalt och med moddar är det nog det bästa spelet att dra igång om man gillade serien och inte spelat spelen. Känns som säsong två kommer bli mera Vegas, om man ska tro slutet?

Sänkte förväntningarna efter det "låga" betyget här. Visst var sista avsnittet bäst, men inte med så stor marginal jag trott, Jag hade trevligt hela vägen från att bomberna föll i introt.

Castingen var underbar för varenda roll, med en väldigt karismatisk Walter Goggings som "bad guy".

Musiken var on point.

Handlingen fick kritik, men jag letade inte efter plotholes eller "fel", jag bara njöt av resan och det var tillräckligt många WTF-moments för att jämföras med The Boys, Invincible och liknande när det kommer till gore. Tempot var helt perfekt för Fallout.

Vissa val man gör i spelen, när man tvekar lite på om man ska vara ond eller god kom fram mycket bra i serien. Man såg kugghjulen snurra på samma sätt man själv hade funderat på ett dialogval. Dramat funkade bra, höll tjejen fastklistrad, trots att hon inte gillar genren.

Fotot var mästerligt, vinklar, inzoomningar, slowmo, ljussättning med mera fick mig som jobbat med sånt att imponeras. Kommer se om serien själv med pausknappen och print screen. Trodde inte produktionsvärdet skulle vara så högt. Ibland kändes det lite slösigt med sån talang för publiken till en spelproduktion, men jag klagar inte!

Humorn var också on point. Hade sänkta förväntningar här med, men nog satt man och flinade mycket och sitter man bara och njuter av resan så är dialogen ibland i klass med fotot.

Kanske är jag en simpelton och kollade utan det kritiska ögat, men det är så jag avnjuter mina serier så;

9 av 10 och hamnar i katergorin "Måste ses" oavsett om man missat spelen.

New Vegas med sina fantastiska valmöjligheter står sig än idag för omspelningar. Många roliga builds och dialogerna träffar rätt. Det enda spelet jag vill ha en riktig uppföljare på, även en remaster i UE5 hade suttit fint då grafiken har ruttnat rejält, men det stör faktiskt inte så mycket då det fortfarande är kul. Ångrar att jag inte skaffade varianten med expansionerna. Tänker nog köpa om det igen för hela paketet. Kan inte låta bli att bygga tur och stealth, ofta på bekostnad av styra, så man blir en smygande glaskanon istället. Det är bara för kul att tömma alla kasinon på deras pengar.

Fallout 4 har bra story, men saknar lite av udden och valmöjligheterna. Att samla resurser och bygga tog lite för mycket plats. Kräver nästan PC-versionen för moddar och möjligheten att fuska med resurserna om man bara vill bli lite op och klara storyn igen. Karaktärsdesignen är såklart roligare i början och grafiken funkar bättre. Har man inte spelat något Fallout så skulle jag börja här om man fick mersmak från serien, både för musiken och känslan, för att sen köra Vegas.

Fallout 76 pratar vi inte om, hur bra det än är idag. Röstar med plånboken för att de inte gjorde femman direkt. Går de ifrån singleplayer helt så får de behålla uppföljarna för min del.

Sandlådor stora som Night City eller Los Santos, med allt som hör till, ja då är 900 billigt, för jag kommer vara där i minst 900 timmar.

Bara körglädjen och bilmusiken I GTAV slår många bilspel. Bara att spela tennis på baksidan på mitt hus slår många sportspel. Att sätta ett enkelt mål är roligare än många rollspel. Att flyga uppochned under en bro är ibland roligare än vissa flygsimulatorer. Osv..

Bara att gå mayhem och gömma sig i strippklubben har jag säkert gjort längre än det tar att varva vissa spel.

Ge mig en hel stad och du får niohundra spänn, ok?
Annars kan du glömma din dröm och jag köper ditt spel från reakorgen och säljer det efter jag varvat det.

Problemet är när alla tror att de är rockstjärnor.

Jag kör fortfarande D3. Det har aldrig varit bättre!
Med altaret, visions och snabbare augments är det kul att levla till endgame. Paragons rullar på mycket lättare och säsongstemat är ett av de bästa. 1-70 brukade ta flera dagar, nu går det på timmar.

D4 kändes bara som att man blev 0,05 procent bättre när man hittade bättre rustning. Bristen på spelglädje och endgame kan inte räddas av storyn.

Grafiskt är det fint, bortsett från att det är grått och osexigt. Men ja, de skulle skippat oldgen från start och gjort klart det istället. Känns som det är långt bort i tid innan det blir lika kul som D3 är nu.