Inlägg av blackidus

Inlägg som blackidus har skrivit i forumet

Skrivet av Jozo:

Får man gissa att det kommer en ny Tier på Gamepass i så fall?

Det var vad jag tänkte också, kanske en "GamePass Supreme" eller nått som inkluderar COD. Vore bättre än att höja priset på Ultimate, jag klarar mig bra utan COD i min prenumeration.

Fortnite Twitter hintar om Fallout/postapokalyptiskt tema för sin nästa säsong.

https://x.com/FortniteGame/status/1791499072789979575

Skrivet av Issue:

men en sak som förvånar mig som andra ha påpekat i diverse trådar: vart fan är marknadsföringen?
nu är det förvisso ett litet (kort) spel från en liten (definition av liten?) studio. men det är ju ändå rätt så påkostat och är ju ett av MS större släpp, borde det inte marknadsföras?

Känns hemskt att säga det men det känns ju tyvärr som att man håller nere hypen pga ev planer för ännu en studionedläggning?

Skrivet av Ellakk:

Tveksam till att det är de förstörbara miljöerna som gör att finals inte är så populärt. För mig personligen är det estetiken och känslan i vapnen som gör att spelet känns off, och avsaknaden av något så enkelt som ett DM-läge, är inga polare online är man dömd till att spela med randoms och det är inte roligt.

Tänkte precis skriva samma sak. Spelet är snyggt och förstörelsen är riktigt imponerande. Men samma för mig så är det estetiken och game-show premissen som jag verkligen inte gillar.

Skrivet av Alexraptor:

Frågan är skulle en bärbar xbox bli en stor klump som steamdeck, ROG Ally och resten?

Mitt största problem med de moderna bärbara systemen är att de är otympliga att bära med sig och duger egentligen bara till att mysa med i ett hotellrum eller något liknande.

3DS och PSP/PSVita var ju riktigt smidiga bärbara konsoller i fickformat som man lätt kunde ta med sig överallt utan några större bekymmer.

Ja troligen. Visst vore det coolt med något med fickformat men då kommer man behöva göra stora kompromisser med prestandan eller helt göra den till en streaming enhet. Man vill nog inte kompromissa med prestandan igen och hamna i ännu en situation liknande Series S där den mindre konsolen hela tiden kallas för en stoppkloss.

Streama Xbox spel kan man ju redan göra smidigt med telefonen så det kommer troligen inte bli en 100% streaming enhet. Kanske möjligen att man har en svagare enhet som kommer kräva streaming av dem mer grafiktunga speltyperna och att mindre och enklare spel kan köras lokalt.

"Ännu ett fantastisk live service"? Vadå "ännu ett"? Måste man inte ha haft ett bra live service spel tidigare för att kunna säga så?
Vilket av deras spel har tidigare haft ett bra live service? Inget av Battlefield spelen iaf.

Skrivet av Margy:

Jag undrar om detta kommer minska snacket från en del MS-studior (och fans) om att Game Pass främjar kreativitet och minskar pressen på att göra spel som säljer bra när inte ens ett hyllat spel som Hi-Fi Rush räcker för att hålla en studio vid liv?

Yep, den största anledningen till att jag gick från PS till Xbox var just att Xbox hade större variation bland sina titlar. Playstation 4 blev min sista Playstation konsol efter att allt man satsar på är grafiktunga storydriva tredjepersonäventyr med ett gameplay som inte alls är lockande för min del. Om nu Xbox tänker gå samma väg som Playstation vette tusan om inte Series X blir den sista konsolen jag köper överhuvudtaget och håller mig enbart till PC istället.

Är först och främst väldigt skeptisk, som flera sagt tidigare så har den tidigare halvöppna världen funkat riktigt bra så första reaktionen är väldigt negativ.

MEN det skulle kunna bli bra också så länge spelet inte tappar alltför mycket detaljrikedom och inte håller dig i handen för mycket.
Gör spelet svårt isf och håll oss inte i handen för mycket, ge oss en karta utan markörer och utan vägvisare hur vi tar oss dit vi ska, ge oss ledtrådar och gåtor för hur vi ska hitta det vi letar och låt oss lista ut det själva.

Inget som lockar mig direkt men kommer dock att testa Hellblade men det är bara för att det kommer på gamepass.

Bra spel, från båda sidor (PS/Xbox).

Playstation behöver bredda sig lite känner jag. Dem har kört fast i samma spår länge med storydrivna tredjepersonsäventyr med snygg grafik och tråkigt gameplay. Anledningen till att jag ännu inte äger en PS5.

Xbox har lite tvärtemot mer variation men behöver lite mer kvalitet och släppas lite tätare.

Skrivet av Metroid:

Några buggar som har varit med sedan Oblivion som jag kan komma på så här på rak arm är att NPC:er inte tittar på en när man pratar. De kan stå vända åt andra hållet. Ser särskilt korkat ut när de står i en affär. Eller att ansiktsanimationerna inte fungerar som de ska så att de stirrar på dig med vidöppna ögon, totalt likgiltiga. Vad sägs om buggen som gör att alla AI-styrda karaktärer fastnar i golv, väggar, dörrar eller vad som helst? Min personliga favorit är buggen som gör att AI-styrda karaktärer inte dyker upp på angiven plats så du inte kan slutföra uppdraget. Jag har t.o.m varit med om att det inte ens hjälper att starta om sparfilen utan man måste använda konsolkommandon för att klara det. Överlag är det mycket problem med allt som rör NPC, AI och fysik. Finns mängder av videor på bla Youtube som tar upp detta.

De får kritik för buggarna varenda gång de släpper ett nytt spel och trots att det i många fall rör sig om samma buggar som förut så fixas de aldrig. Antingen bryr de sig inte eller så är de helt inkompetenta.

Och dessa buggar rättas av community patchen?

Den enda NPC berörda buggen jag stött på var när dem plötsligt försvann genom golvet, men inget som en reload av senaste saven inte kunde lösa. Det var dessutom en av dem första buggarna dem patchade bort.

Skrivet av Metroid:

Samma buggar från tidigare spel har följt med eftersom de använder samma motor och aldrig har fixat de gamla buggarna. Det hade aldrig behövts en inofficiell patch om de gjorde jobbet ordentligt någon gång.

Får man fråga vilka buggar det är isf?
Som jag sade tidigare så har iaf jag haft turen att inte stöta på några, och då utan någon community patch.

Skrivet av Metroid:

Jag kan garantera dig att de bara har skrapat på ytan när det gäller buggfixar. Det måste alltid fixas av inofficiella patcher då Bethesda är totalt oförmögna att göra det själva.

Då har vi nog helt olika upplevelser av spelet. Som jag skrev tidigare så har jag runt 600 timmar i Starfield. Har haft kanske 2-3 krascher totalt och inga quest eller spelförstörande buggar alls. Och det är även innan dem började patcha spelet

Skrivet av Påskmust:

Uppdateringen ser bra ut och gjorde mig lite sugen att återvända, men jag förstår inte hur det kan ha tagit 8 månader att fixa dom här grejerna som folk klagat så mycket på?

Dem första 8 månaderna har nog bara varit fokus på buggfixar, nu kanske dem har tagits sig igenom det mesta av dem och kan fokusera på att lägga till nya funktioner istället.

Skrivet av Ankh:

Låter kanon! Jag har ett par hundra timmar i Starfield, men jag kan lätt säga att det kändes väldigt enformingt och fullt av grinding majoriteten av tiden.
Hoppas vi får fler saker här som gör det värt att fortsätta spela igen
(har inte klarat spelet ännu då jag låter min adhd ta över hela tiden... "nu måste jag klara av detta uppdraget innan jag gör något annat för....vänta nu...vad är det där borta...det måste jag kolla först...nu när jag tänker efter har jag inte varit på den planeten jag såg innan...förresten, borde jag inte ändra om mitt skepp? Jodå, efter jag byggt en bas...etc etc etc")

Samma här Är nog uppe i runt 600 timmar än så länge.
Det jag ser fram emot mest är att kunna justera affärers pengar, som det är nu så tar det en evighet att sälja av sig alla grejer man plockar på sig för att affärerna har så lite pengar.

Så nu kanske det lönar sig mer att faktiskt bygga en mining utpost när man faktiskt kanske kan sälja allt material snabbare

Stadskartor bryr jag mig inte om.
Har aldrig använt mig av dem i något BGS spel, ge mig flera bygg-alternativ i skeppsbyggaren istället

Skrivet av Vintersorg:

Dock med avstängda achievements då va?
Officiella texture pack med 4k-texturer som finns till PC lär de väl bakat in också va?

Inte hunnit testa än själv.

Nej FPS boosten som man får via Series konsolerna påverkar inte achievements då det inte är en mod. Har spelat både Skyrim och Fallout 4 och fått achievements med det på 🙂

I Skyrim ska man dock vänta med att slå på det tills efter man tagits sig förbi introt med hästvagnarna då dem extra fps sabbar fysikmotorn och vagnarna riskerar flyga runt och fastna.

Kan vara så med texturerna, har inte hunnit testa själv men på dem videos man sett ser jag ingennstörre skillnad.

Skrivet av Freakon:

Trist att uppdateringen verkar vara sparsmakad. Med tanke på hur lång tid den har legat och puttrat så hade jag förväntat mig mer.

Håller med, hade förväntat att man jobbade lite mer med att få upp bättre texturer osv.
Visst är det trevligt med högre upplösning men 60 fps har vi haft ett tag på Xbox series konsolerna med FPS boost.

Estrellas Linschips