Inlägg av Molotov

Inlägg som Molotov har skrivit i forumet

Steam har native stöd för ps5 kontrollen behöver ing emuleringsprogram då man kör på Steam iaf.
Mem xbox kontroll fungerar bäst överallt i windows så kör på det 👍

Skrivet av Haningebon:

Har nu spelat Resident Evil 4 PSVR2 till slutet. I flera kapitel uppmanas man krossa ett antal blå brickor som är upphängda lite här och var. Undrar varför, ger det någon belöning?

Ja man får belöning av merchant snubben av att lösa sådana små uppdrag.
Det kan vara att döda råttor också osv

Bunden till digitala köp på PSN, nej tack ingen handheld för mig.

Ghosts of Tabor
Tactics Ogre Reborn
👍

Xcom 3 ja tack

Väntar på PC version. Sån2026-2027 då som tidigast.

Skrivet av AstroCreep:

Nya Stride verkar skit. Så synd, såg fram emot spelet.

Ja haha, jag har spelet till Quest 3.
Köpte det med refer krediter då det var på REA. Men jag har inte spelat det ännu utan jag har andra spel att klara av först.
Spelet fick man höra hade fixats till och vissa påstog att spelet var bra. Men nu när spelet släppts till PCVR och PSVR2 är det bara negativt.
Antingen är PCVR och PSVR2 versionerna "trasiga" eller så lyckades man bara hamna i en sk "circle jerk" där alla bara lovordar spelen för att dom blivigt sponsrade. Vilket betyder att ytterligare sk youtubers får man sätta på listan på icket trovärdig.

Nåja nån dag ska jag testa och se hur det är

Vad jag förstått så är det Dota folk som jobbat på detta spel hos Valve.
Valve sysslar med lite av allt möjligt. Det är inte ens helt säkert att detta spel släpps.
Citadel som spelet hade först som namn under utvecklingen har visat tecken på att vara allt från ett VR spel i HL universumet till ett "Steam deck spel" i HL universumet. Sen började det gå till nån form av 3rd person Dota / hero tower defence etc.

det är nå gummiplast vid knapparna som typ ruttnar i dom och hamnar på kontaktytorna om jag inte minns fel.
dom åldras inte väl nej.

Skrivet av jeppe109:

För egen del dröjer det inte länge innan jag får ont i händerna när jag spelar Switch i bärbart läge.
Kanske är därför jag nästan aldrig spelar bärbart.
Ergonomin för mig är helkass. Skulle behövas bättre handtag.

Det finns 3e parts tillbehör att köpa.
Sök på switch grepp / grip osv.
Stor skillnad i komfort. Mina händer domnar bort utan

Skrivet av Proximately:

Du skrev ju att de skulle satsa på att göra bra spel, inte dyra spel. I 99% av fallen så får man ju anta att det handlar om spelen i artikeln, vilket ju alltså då är din åsikt om spelen, möjligen inkl. Rebirth. Men ja, han är dock verkligen inte ensam om att tycka att FInal Fantasy VII Rebirth är riktigt jävla bra. Sen att det inte säljer behöver ju verkligen inte ha någonting att göra med att spelet är dåligt, eller du kanske menar att alla bra spel säljer bra?

Enligt min åsikt så har remake-trilogin alla ingredienser för att bli en helt fantastisk trilogi. Ettan var fantastisk, älskade att utforska världen. Det enda jag hade problem med var stridssystemet, tyckte det var svårt att komma in i och förstå vad som gick att blocka och inte. Men det kan man bli bättre på, sett en del playthroughs av andra efter min egen och vissa är helt klart bättre på det där än jag var. För mig är det redan på väg att bli den mest legendariska speltrilogin jag någonsin spelat. Lyckas de spika 3:an så är det inte ens en fråga om saken.

Ja det handlade om spelen i nyheten. Dom har troligtvis varit dyra produktioner som antingen inte betalat sig eller så hade SquareEnix helt enkelt för höga förhoppningar, dvs läge att sänka sina förhoppningar.
Ni får tycka vad ni vill om Rebirth mitt inlägg handlade inte om vad jag tycker om Rebirth just.
Själv spelade jag ett SquareEnix spel i fjol Triangle strategy och så spelar jag ett nu också inser jag, nämligen Tactics Ogre Reborn (hade glömt det var ett SE spel)
2 spel som troligtvis är en spottstyver i produktionskostnad jämfört med spel som Rebirth.

Ja hur ska detta sluta.
Team xbox kan inte vara nöjda.

Skrivet av Striva:

Vad svammlar du om? Han gav en kommentar till något du sa. Om du inte kommer ihåg vad du sa kan du alltid kolla på citatet.

Svaret han gav var ju helt ovidkommande till det jag skrev, börja svammla om vad jag tycker om Rebirth.
Jag menade SquareEnix borde draner sina förväntningar och göra bra spel och inte bara dyra spel.
Eller du kanske tycker svaret hade nått med saken att göra? Han verkade mer upprörd över att jag inte tycker Rebirth verkar vara ett bra spel av diverse anöesningar, men det var inte vad inlägget handlade om.

Skrivet av erson:

Rebirth är bästa spelet som square gjort på otroligt länge. Sen har du personliga åsikter på det trots du inte rört det är en annan femma. Ändå dras du till trådar gällande rebirth hela tiden vilket är rätt ironiskt 😂😂

Vad svammlar du om. Nyheten handlar om spelen som inte uppnådde SquareEnix förväntningar.
För övrigt så gillade jag Traingle Strategy som är senaste SquareEnix spelet jag spelade i fjol.

Skrivet av lampis:

Ett väldigt ambitiöst och påkostat spel, såklart, men samtidigt för stort och för långsamt. Jag tröttnade efter ett antal timmar och kommer nog aldrig spela ut det.

Blev lång paus för mig då jag spelade spelet.
Men kom tillbaka och spelade ut det.

Spelet var inte så bra som alla försöker fpndet att låta.
Välgjort och detaljerat men det är så mycket som begränsar och gör spelet till ett sömnpiller.
Hade betydligt roligare med GTA och första RDR

Dags att dra ner på förväntningarna för Square Enix.
Sattsa på att göra bra spel, inte bara dyra spel.

Tror inte underlaget med spelare som gillar denna typ av spel finns helt enkelt. Så fler spel konkurrerar om samma spelare.
Många spelare är dessutom av inställningen att dom är bra på ett spel och vill inte "lära" sig ett nytt nästan likadant spel.

Skrivet av Korvspad:

Har nu lirat igenom Rebirth och känner att jag behöver avreagera mig lite...

Vilket spektakel alltså.
FF7 original har en ganska mörk och ödesmättad stämning, som bryts upp av lättsamma delar ibland. I Rebirth så är det lättsamma överallt. Glättig skulle jag kalla stämningen. Varför Chadley, undrar jag bara? Den här störande karaktären som sorgligt nog följt med från Remake är ju näst intill huvudkaraktär i del 2. Och man är tvungen att göra hans skituppdrag om man inte vill gå miste om massa förmågor, summons, med mera.

Hela spelet är som en nöjespark där man springer runt och gör halvt meningslösa aktiviteter som upprepas konstant. Istället för ett seriöst spel så känns det mer som fan-service. Äckligt.

Striderna är rätt röriga ärligt talat och det vetefan om det där med att göra tre spel av ett var så jäkla smart egentligen. Jag tröttnade rätt rejält på striderna halvvägs in i detta. RPG-systemen är inte heller bra. Materia var nice för någon som lirade sitt första RPG 1997, och de har ju inte gjort asmycket för att förbättra det. Talent-träden är tyvärr totalt värdelösa.

Jag förstår liksom inte. Med världens bästa spel i bagaget och decennier av ny teknik i händerna. Hur kan det vara så svårt att förstärka det som redan var så bra?
Redan när jag såg Advent children började jag tänka att Square hade tur med spelen till PS1, för att tekniken inte var så långt gången. Nu vet man att det som skaparna redan från början hade i huvudet var en anime-orgie med kilometerhöga hopp upp i luften, asiatiska känslouttryck och efterblivna karaktärer. På något sätt gjorde den begränsade tekniken att den här japanska skiten inte lös igenom i originalet.

Det finns bra saker i spelet, absolut. Men för varje bra grej finns det en dålig. Det blir spretigt för min del.

Jag kommer förmodligen nöja mig med att se en story recap på youtube av del 3, när det kommer, för att se hur dom fortsätter sabba storyn.

Fan nu känner man sig lite tom när det är över. Kanske skulle självskada sig lite med crisis core-remastern. Det spelet ska ju också vara lite halvdåligt har man hört.

Nu har jag inte spelat spelet själv men av personer jag känner IRL som spelar och precis som jag gillade originalet säger att spelet över överhypat skräp nästan.
Det är extra aktiviteter, glättigt och openworld svammel hela tiden.
Så jag blev direkt misstänksam när circle jerk på internet satte igång och lovordade spelet.
Mina farhågor har så här på efterhand bekräftats mer och mer.

Skrivet av Gertzy:

Jag har varken Ally eller Deck, men som det ser ut nu skulle jag skaffa en Deck OLED och inte en Ally eller X men ett tag var jag mer inställd på en Ally. Asus fumlade bort detta imo. Steam Deck 2 är väl väldigt långt borta så skulle inte tveka på en OLED Deck så länge.

Nu har jag inga egna erfarenheter av Ally men skulle jag inte ha nån av dom skulle jag nog föredra Steam Deck även om det rörde sig om LCD bara.
Ally känns inte som ett gediget bygge av det man läst och sen Windows 11 känns också avtändande (blir väll bättre med nya versioner)
Visst kanske går att lägga in tex SteamOS på Ally men känns spontant som än med huvudvärk.
Steam deck är typ byggd som en konsol både vad gäller kvalitet på hårdvaran och mjukvaran (så gott som, man kan låta allt bara köra standard på steam eller "go advance").

Yay, assassins creed finns inget mer nyskapande.
Ska bli roligt jaga pluppar och titta på nör spelet spelar åt en och förklara saker 100ggr.
Modern gaming i sitt ess!
Ubisoft levererar och folket jublar