Veckans Xbox-nyheter #38 (v.10)

Ambassadör
Xbox
Veckans Xbox-nyheter #38 (v.10)

Dags igen för lite nyheter från veckan som gått på Xbox-fronten! Den här veckan har vi fått Halo: Combat Evolved på PC, Bleeding Edge har nya grejer inför andra betan i helgen som kommer, Sea of Thieves-nytt och lite annat inför nästa vecka.

På ryktesfronten viskas det om att Xbox Series S är nära ett avtäckande, kanske redan kommande vecka. Egentligen vet vi ju inte ens om den existerar men ryktena är envisa och det har t.o.m pratats om ett pris så lågt som $299... Mja, vi får väl se!

Vill ni kolla in förra veckans tråd så hittas den här.

Med det sagt...Let's Jump in!

Halo: CE Anniversary till PC

Halo: Combat Evolved Anniversary har nu släppts till Master Chief Collection på PC! Det är det andra spelet som släpps då 343i valt att släppa i kronologisk ordning vilket innebar att Halo: Reach släpptes först. Reach kom i december och redan några månader senare är det alltså dags för Halo: CE att läggas till.
Det snart två decennier gamla spelet visar att det fortfarande har krut i sig då det flög upp på listorna på Steam! Spelet ingår i Xbox Game Pass men finns alltså också tillgängligt på Steam som det mesta från Xbox Game Studios nuförtiden.

Gurra tar i videon ovan sig an lite hederligt Halo-röj på de klassiska inledande uppdragen!
Halo Waypoint - Halo CE Anniversary PC
FZ-artikel

Ori and the Will of the Wisps

Nästa vecka, på onsdag närmare bestämt så är det släppdags för Ori and the Will of the Wisps! Previews har sett bra ut och nu börjar lite intryck från folk med recensionskoder att sippra ut och det verkar riktigt, riktigt bra... Preload är nu uppe också så det är bara att ladda hem.

Ori släpps direkt på Xbox Game Pass såklart, både konsol och PC, men också på Steam för den som föredrar det. Lite hederlig valfrihet sådär som det brukar vara med Xbox Game Studios.
Ori and the Will of the Wisps kommer vara tre gånger större än föregångaren, Ori and the Blind Forest, och med saker som side quests, ny combat, npc:er och ännu mer metroidvania så kommer det nog att bli väldigt trevligt!
För en riktigt matig preview och intressant intervju med Moon Studios så kolla in Metro.co.uk-länken nedan!
Metro-Hands on Preview+intervju
Ori and the Will of the Wisps

Bleeding Edge - Ny map och karaktär

Ninja Theory har i veckan släppt info om både en ny karaktär och en ny map som kommer till Bleeding Edge efter release den 24:e mars (alltså inte tillgängliga i betan i helgen). Missade ni förra betan så kommer en ny chans i helgen, 13-15 mars, för den sista betan innan release. Tillgänglig för alla med Xbox Game Pass eller som har förbokat spelet. Exakt vad som ingår i den här betan är inte känt ännu men det lär komma info om det under veckan!

Mekko är en...delfin. Japp du läste rätt! Bleeding Edge's unika och knäppa karaktärer är riktigt sköna och helt galna i många fall haha. Mekko är en ranged tank-karaktär med defensiva egenskaper, bland annat en bubbla för att skydda sig själv, men också en AoE dmg boost och en massa andra förmågor.

Landslide heter den nya banan med inspiration från Mexiko. Med fler, men mindre, tåg och nya defensive boosts på en lite mindre karta så lär det bli intensiva strider. Landslide kommer att ha både Objective Control och Power Collection modes och kommer att vara tillgänglig direkt vid launch.
Trueachievements har en bra intervju med Rahni Tucker och Gerald Poon från Ninja Theory om Bleeding Edge och livet som en del av Xbox Game Studios, kolla in den nedan!
Trueachievements-artikel
Bleeding Edge

Gears 5 Update

Gears 5 tuffar på med Operation 2 och nu är det dags för ännu en update, på tisdag den 10:e närmare bestämt. The Coalition har ju rört sig mot tätare men mindre uppdateringar ett tag nu. Vilket är samma modell som exempelvis Rare anammat för Sea of Thieves, där features och liknande släpps allteftersom de blir klara i stället för att vänta in fler och släppas i en klump. Utöver det nya spelläget så blir det mest balanseringar och fixar den här gången.

Med senaste uppdateringen så kommer bland annat Horde Frenzy, en 12 waves-variant av Horde som är kort och intensivt. En match tar runt 30 minuter i Horde Frenzy och är väl lite lättare att passa in i schemat än en standard. Det blir en koncentrerad Horde-upplevelse med mer Power vid starten och täta mini-boss och boss-fighter! Till en början så är Horde Frenzy begränsat till ett fåtal maps, men när Operation 3 släpps i slutet av mars så kommer läget bli standard och alla kartor ingår. Som en liten extra bonus så kommer man att få dubbel character XP och gratis Boost hela första veckan!

Gears of War: The Card Game

I övriga Gears of War-nyheter så kommer det ett kortspel i höst/vinter från Steamforged Games; Gears of War: The Card Game.

"The game’s engine comes from veteran game designer Tyler Bielman (Magic: The Gathering) in partnership with Steamforged Games. Gears of War®: The Card Game will combine luck of the draw with careful use of the cards in your hand to control cover, harness weapons, and crush your enemies.
Gears of War®: The Card Game offers an inmmersive way to enjoy Gears in a brand new format. In this story-driven campaign style game, the decisions you make in each narrative scenario will have serious consequences on the battlefield in those that follow. Strike at the right moment, making your cards work together, fight together, and stand together – and, if necessary, die together."

Låter inte dumt för de som pysslar med sådant! Mer info lär komma framöver.
Gears 5
Gears of War: The Card Game

Minecraft Festival inställd

Minecraft Festival som skulle hållts i september har ställts in på grund av Covid-19. Mojang meddelar att det är planeringen av eventet som inte fungerar då det är omöjligt att sia om hur situationen ser ut på virusfronten i höst och att då koordinera med alla inblandade är mycket svårt. Man beslutade därför att helt enkelt ställa in i stället för att leva i ovisshet.

Däremot så går Minecraft Live av stapeln som planerat! Med massor av nyheter, utannonseringar och annat skojsigt live på det däringa Internet. Exakt datum för Minecraft Live är ännu inte klart.
MInecraft Festival -Mojang pm

Xbox Game Pass

Xbox Game Pass har kommit med nya spel som läggs till under första halvan av mars. Bland annat Halo: CE Anniversary till PC, NBA 2K20, Ori and the Will of the Wisps så klart och ett gäng till!

Dessutom så blir det som nämnts ovan beta-helg för Bleeding Edge tillgänglig för alla med Xbox Game Pass. State of Decay 2 uppgraderas till Juggernaut Edition och lite annat trevligt. Läs om det i min tråd som länkas nedan!
Xbox Game Pass Mars Part 1

Sea of Thieves

Heart of Fire är en ny Tall Tale (story quests) som kommer den 11:e mars med den nya content-updaten. Ser spännande ut!

I senaste Sea of Thieves News så får vi veta lite mer on Heart of Fire. Bland annat om de nya blunderbombs, nya cosmetics och lite annat smått o gott. På onsdag är det dags för updaten!
Sea of Thieves

Det var allt jag hade den här veckan, på återseende!

#xbox #microsoft #halo #ori-and-the-will-of-the-wisps #bleeding-edge #gears-5 #gears-of-war #minecraft #xbox-game-pass #sea-of-thieves


signatur

Jump in.

Medlem

Horde Frenzy måste jag testa! Den vanliga är på tok för lång!


signatur

Man mår bra av Apple produkter!

Ambassadör
Xbox
Skrivet av DKvarn:

Horde Frenzy måste jag testa! Den vanliga är på tok för lång!

Ja, blir perfekt för lite kortare sessioner. Horde är jäkligt skoj, men lite väl långt för att alltid funka tidsmässigt indeed.


signatur

Jump in.

Moderator | Testpilot

Gears of war-kortspel. Jahapp.


signatur

Testpilot & Twitter
Personbeskrivning: "Han är stygg över alla gränser" - Gustav Höglund
Personbeskrivning 2: "Man kan lita på uber" - Joakim Bennet
Det råder lite tvivel ovan, men jag luktar gott i alla fall.

Ambassadör
Xbox
Skrivet av uberpwnage2.0:

Gears of war-kortspel. Jahapp.

Bara att hoppa in!


signatur

Jump in.

Moderator | Testpilot
Skrivet av Mortaigne:

Bara att hoppa in!

Kanske ska göra det bara för att se vad de hittar på Är det någon Hearthstone-kopia får det vara.


signatur

Testpilot & Twitter
Personbeskrivning: "Han är stygg över alla gränser" - Gustav Höglund
Personbeskrivning 2: "Man kan lita på uber" - Joakim Bennet
Det råder lite tvivel ovan, men jag luktar gott i alla fall.

1
Skriv svar