Uppdatering: Ytterligare ett uttalande har gjorts där de lovar att alla EOD-ägare ska få testa PvE-läget under betan utan att betala extra. Det kommer dock att göras i vågor eftersom serverkapaciteten inte pallar med. PvE-läget ska även få stöd för moddar, men inte förrän efter spelet släpps på riktigt.

Originalartikel: Tondövheten nådde smått otroliga nivåer förra veckan, när en ny utgåva – Unheard Edition – av extraction shootern Escpape from Tarkov utannonserades med en prislapp på över 3000 kronor.

Det som framför allt stack i ögonen på existerande spelare var ett exklusivt PvE-läge som endast köparna av denna utgåva skulle få, trots att köpare av den tidigare Edge of Darkness-utgåvan (EOD) har rätt till allt kommande DLC.

Kritiken har inte låtit sig vänta, och Battlestate Games har i efterhand först lovat att EOD-ägare ska få tillgång till PvE-läget i sex månader, för att nu göra en fullständig pudel och säga att de kommer att få obegränsad tillgång till det, men inte förrän Escape From Tarkov lämnar betastadiet och släpps på riktigt – detta eftersom de inte har serverkapaciteten som krävs i dagsläget.

EOD-ägare kan även de börja spela PvE-läget innan dess genom att köpa tidigare tillgång till det, vilket de ska få 70 procent rabatt på.