Frost Giant Studios är en utvecklare som grundades för några år sedan, och nu har de startat en Kickstarter-kampanj för sitt första spel: Stormgate. Det är ett realtidsstrategispel som de beskriver som "nästa stora RTS i Blizzard-stil".

Kampanjmålet låg på lite väl blygsamma 100 000 dollar, helt enkelt eftersom projektet redan var fullt finansierat. Kampanjen sägs istället vara ett svar på fansens förfrågan om att kunna köpa en fysisk samlarutgåva och delta i betatester. Och givetvis skadar det inte att även få lite extra publicitet.

Målet nåddes hur som helst på 15 minuter, och i skrivande stund har de skramlat ihop 943 000 dollar, motsvarande 9,9 miljoner kronor, och då är det 56 dagar kvar på kampanjen.

En punkt som de trycker lite extra på är att spelet ska vara snabbsvarande (responsiveness), och spelmotorn Snowplay ska även inkludera teknik för att förbättra flytet i online-spel med hög latens. Utöver diverse online-lägen kommer spelet även att kontinuerligt lägga till nya uppdrag och berättelser i kampanjen.

Det första betatestet väntas dra igång i februari 2024 och det färdiga spelet blir free-to-play.