Corsair vill köpa Endor, moderbolaget till den krisande rattillverkaren Fanatec. Företaget uppger att man inlett förhandlingar om att finansiera tyskarnas kortsiktiga skulder på 70 miljoner euro, omkring 818 miljoner kronor, vilket skulle innebära att man tar över Endor och Fanatec. Innan affären godkänns ska det säkerställas att förslaget är i fas med tyska finanslagar.

Fanatec, marknadens största tillverkare av direct drive-rattar, befinner sig sedan en tid tillbaka i djup kris. Företaget har haft problem att leverera produkter man sålt, inte minst efter höstens black friday-rea där man sålde vissa produkter till kraftig rabatt. Men de har också kritiserats för dåligt fungerande support.

I månadsskiftet mars-april tvingades grundaren Thomas Jackermeier bort som vd efter 25 år på posten. Han är kvar i bolaget, men på annan position. Den sista tiden har Endors aktie rasat på börsen.

Amerikanska Corsair har under många år tillverkat tangentbord, headsets, möss och annan kringutrustning för spelande. Det är okänt när besked om affären fattas av de ansvariga i Tyskland.