Inlägg av bluebird

Inlägg som bluebird har skrivit i forumet

Skrivet av lasselason:

Det är självklart gött att du tycker om det men konsensus inom kritikerkåren är att det är ett dåligt spel, det ligger på 56 på metacritic efter 75 recensioner.

Men det är ju lite lurigt, för de flesta recensionerna berör ju spelet vid release. Ett bra arbete med att uppdatera spelet till en rimlig kvalitetsnivå efter release syns ju inte på Metacritic?

Top of mind är förra sommaren då jag hade några riktigt fina kvällar med utmärkta Surviving Mars. Få genrer fångar min tid som stadsbyggare och detta spel hade dessutom en del logistik att hantera. Underbart.

När dagen började gry utanför fönstret så förstod man att det var dags att stänga av spelet och gå och lägga sig.

Vill ge cred till FZ-redaktionen i allmänhet och Tomas Helenius i synnerhet för att ha varit på tårna den här gången. Har varit lite si och så med att rensa i kommentarsfält tidigare.

Jag är precis som majoriteten här för att läsa om spel (och inte politiseringen av dem), så jag är nöjd.

Tradig trailer (jag är nog för gammal), men jag är ändå rätt pepp på det här. Japan känns kul. Hoppas att det kommer rejäla spelmekaniska nyheter den här gången. Origins och Valhalla var lite samma samma.

Men allra mest önskar jag att det kommer finnas japanskt tal. Detta efter att i helgen sett Akira Kurosawas utmärkta film De Sju Samurajerna.

Har haft span på det här ett tag, så det är kul att det fått så bra mottagande nu efter 1.0-release. Ska absolut testas!

Väldigt humant prissatt också.

Det här är en spelserie som jag har på backloggen och är sugen på. Spel som Planet Coaster är verkligen min grej och jag gillar dessutom Jurassic Park-filmerna.

Fråga:
Är det så enkelt att jag ska ge mig på Jurassic World Evolution 2 direkt, eller är ettan till och med bättre? Folk verkar tycka lite olika. Vad säger ni som spelat dem?

En av den senaste trilogins främsta styrkor är det semi-öppna upplägget som jag tycker funkade väldigt bra. Upplevelsen blir mycket mer kondenserad och det blir väldigt mycket mindre ointressanta transportsträckor.

Tänkte att fler spel skulle göra som TR-trilogin, inte att TR skulle bli som en massa andra spel.

---

(Sen är det så tröttsamt med alla sunkiga höhö-kommentarer så fort den här spelserien diskuteras.)

Jag är otroligt peppad på detta, men är lite rädd att jag ska tycka det är lite för begränsat än så länge. Finns det någon roadmap eller liknande för när spelet planeras släppas i färdigt skick?

Peppen på Manor Lords sjönk lite grann när jag såg att det är early access, som för övrigt är ett begrepp som känns väldigt luddigt. En del early access-spel kan ju vara väldigt, väldigt early när de först släpps, medan andra känns mycket närmare färdig produkt.

Tycker även att det kändes ologiskt när Trevor kom tillbaka i GTA V.

Far Cry 5. Alla sitter i den där dalen med religiösa fanatiker. Ingen pratar om att det bästa vore att försöka skaffa hjälp utifrån istället för att själva dra igång ett blodigt uppror.

Manor Lords ser ju helt fantastiskt ut. Jag vill verkligen, verkligen att jag ska tycka det är bra. Då kan det bli årets spel för mig.

Skrivet av Mirage:

Ni behöver inte ta hem det om ni inte vill. Men det kunde vara av intresse för folk som har Prime. Men visst, fortsätt klaga, så fortsätter jag tipsa.

Du får tipsa om det i en annan tråd i så fall. Denna är för HELT gratis spel. Från trådens inledningsbeskrivning:

Citat:

Gratis är gratis, dvs inga prenumerationer, inga betaltjänster, inga köp X få Y på köpet, eller liknande.

Tycker det ser svinnajs ut rent atmosfärmässigt. Jag hoppas verkligen att detta blir bra för då kan det bli årets spel för mig.

Inte mycket som egentligen var bättre med gamla internet, men jag kan VERKLIGEN sakna känslan av att allt kändes så otroligt nytt och de kommunikativa möjligheter som öppnades. Att man mailade med kompisar och hängde på ICQ... Hela internetboomen i slutet av 90-talet sammanföll med att jag gick på gymnasiet och det var såklart en perfekt kombination. Minns att jag hade kursen "Internetanvändning" som individuellt val...

Numera är ju internet så otroligt integrerat i samhället och inte längre att betrakta som ett intresse eller subkultur i sig.

Samhället utvecklas hela tiden och jag är säker på att det går att återfå känslan av nybyggaranda, men kanske inte inom något som har med internet generellt att göra.

Skrivet av lampis:

Det hade förvisso inte gjort ont att få se något från ett nytt Splinter Cell heller.

Skrivet av Gaara:

Nja det där har jag sett lite om, grafiken är helt okej men gillar inte gameplay upplägget att få en viss tid på sig och man ska låsa upp saker för att sedan misslyckas o köra om samma bana igen o göra på annat sätt för att ta sig vidare. Bra spel vad det verkar som men inget för mig.

Okej, så kan det vara. Men vill dock lägga till att det inte finns någon tidspress etc i Deathloop. Det är inte som i t ex Outer Wilds.

Kanske är det för långsamt för din smak (givet de referenser du listar), men kanske kan Deathloop vara nåt för dig?

Skogen, marken och ljuset ser ju helt otroligt ut. Men de där ikonerna förstår ju totalt inlevelsen. Plötsligt ser det bara gammalt och ointressant ut.

Men men, gameplay kanske fortfarande är ku. Återstår att se.

Sedan drygt tio år jobbar jag som art director och driver en designstudio fokuserad på visuella identiteter och redaktionell design.

Och sedan i höstas pluggar jag XR och tänker jag ska bli något slags creative director med inriktning på teknik och interaktiva upplevelser. Jobba med spelverktyg men inte göra spel, typ.