Inlägg av Cane

Inlägg som Cane har skrivit i forumet

Spelets oerhört begränsat antal fraktioner och neutrala enheter gör att spelet inte ens kommer i närheten av Heroes of Might and Magic. Blir snabbt tråkigt med så lite variation som spelet erbjuder.

Skrivet av Tomas Helenius:

Som jag skrev: majoriteten som läser på FZ (vilket är långt fler än vi som snackar i forumet) vill läsa om spel, inte 150 tjafsiga kommentarer om att woke, agendor osv. Därför städar vi bort sånt.

Jag tycker vi är transparenta mot er besökare om varför vi modererar som vi gör: vi vill att folk ska snacka spel, och vi vill inte ha massa tjafs eftersom många ogillar det. Låter inte det rätt rimligt ändå?

Fast valet av huvudkaraktärer har väl definitivt mycket med spelet att göra? Ni hade inget problem med att göra en stor grej utav en protagonists klädsel i ett annat spel vilket inte heller borde ha så mycket med spelet att göra eller? Folk som vill läsa om spel läser nog inte heller så mycket kommentarer utan fokuserar på artikeln i sig + trailern men jag kan ha fel.

Återigen varför inte bara ta bort funktionen att kommentera överhuvudtaget när ni vet det kommer bli vad ni anser är kontroversiella åsikter

Skrivet av Tomas Helenius:

Ett gäng inlägg om hudfärg och liknande borttagna eftersom det ofelbart leder till tjafs.

Alltså varför ens tillåta kommentarer överhuvudtaget när man inte ens får kritisera hur pinsamt det är att de ska tvinga in en mörkhyad man i ett spel som definitivt förtjänar en japansk manlig asiatisk protagonist. Det är så uppenbart vilken tydlig politisk agenda ni på fz har så varför inte bara komma ut och säga det rakt ut och tydligt.

Ni har nog skrivit lite fel i nyheten. Ni skriver spelet blir försenat cirka en månad medan deras egen text säger att det fortfarande kommer i Maj.

Skrivet av Atilaa:

Känner minst 4 som köpte det

Raphaël Colantonio, gamle Arkane chefen, har berättat att det var ett ickeförhandlingsbart krav från Bethesda att spelet skulle heta Prey. Han sa vidare att hela användandet av namnet och IPn Prey var ett gigantiskt misstag då det stötte bort de som gillade gamla Prey och ville ha uppföljaren som de blev lovade men aldrig fick samt de som inte alls gillade originalet från 2006. Att stöta bort spelare i en redan nischad genre är inte så smart, blir inte många sålda då.
Att bli påtvingade ett dåligt namn kopplat till en annan IP är knappast Arkanes fel.
Här är en fin liten sammanfattning om just det. Sen hans egna ord, starar 4:04 i intervjun
Var därför han lämnade efter Prey och började göra egna tunga spel.

Tror knappast ett bättre namn hade gjort att spelet sålde anmärkningsvärt mycket mer.

Kollat några avsnitt men som vanligt med anime så kan de inte hålla sig ifrån alla klichéer så jag tröttnade snabbt.

Skrivet av Sebastian Lind:

Hur är det irrelevant? Vi har bokstavligen en hel tråd som närapå helt består av personer som gnölar om en "hemsk" lokalisering utan att ha minsta argument varför den är så dålig. De papegojar bara bisarra twitter-tomtar och youtubers vars levebröd är att bli upprörda och kränkta över alla möjliga och omöjliga oförrätter. Vi har folk som på allvar argumenterar för raka maskinöversättningar 1:1, smått parodiskt då de uppenbart inte förstått själva syftet med en lokalisering. Man skulle ju kunna skratta åt eländet om det inte vore för att ni verkar vara seriösa. 😂🤣

Du kan verkligen inte släppa faktumet att folk är missnöjda med den urusla översättningen? Det har länkats gott om argument varför den är horribel och faktumet att så pass många skippar spelet pga borde säga allt. Nånting säger mig att om det svängde på andra hållet hade du låtit helt annorlunda.

Skrivet av Lilagröt:

Vad får ni ut av att veta vad jag tänker på för tillverkare av ex skärmar?
Är det enklare för er att sälja annonser åt acer om acer hamnar högst där istället för dell? Eller vad är syftet med den infon?
Bara nyfiken.
Jag svek er tyvärr, Orkade inte göra färdigt undersökningen pga de frågorna.

Samma här, stannade vid punkten där det uppenbart att det primära syftet var att samla in data till annonsörer

Skrivet av FejkFejksson:

Rubadub kulturkrig.
Vänta till ni lär er läsa böcker, då ska ni se på översättningar. Tjosan din jävel.

Bara för att nån annat är värre betyder inte automatiskt att en dålig sak blir bra. Faktumet kvarstår att vi är många som reagerat extremt starkt på Eiyden Chronicles översättning på ett sätt vi aldrig gjort tidigare.

Skrivet av gundemannen:

Nu är det som sagt en lokalisering och inte en rak översättning, då raka översättningar aldrig blir bra. Sedan om detta är den sämsta du sett antar jag att du ser så mycket anime eller läser manga, detta är och har alltid varit standardnivån, då det är oerhört svårt att få till perfekt.

Nu syftade jag på JRPG's i allmänhet men det borde jag kanske skrivit. Men nej detta är inte standardnivån då jag spelat oehört många JRPG under åren och det här spelet fick mig att reagera hårt väldigt snabbt.

Synd att den engelska lokaliseringen är bland det värsta vi sett på många många år. Första gången jag hoppar ett spel pga den fruktansvärt dåliga och pinsamma översättningen.

Blue Dragon minns jag knappt något ifrån utöver att jag absolut hatade boss musiken. Skulle vara kul att få ett modernt sätt att spela spelet på

Skrivet av Slimebeast:

"Vidare är detektivarbetet man sysslar med väldigt banalt rent spelmekaniskt – aktivera ditt sjätte sinne (like witcher-sense eller Batmans grej i Arkham-spelen) och hitta upplysta föremål. Klicka därefter tills du hittat tillräckligt många. " (hur kan man göra så tafflig speldesign? Helt outgrundligt. Tack för varningen om att Alan Wake 2 förolämpar spelaren på samma sätt förresten)

"jag hade tröttnat på de (oftast ganska enkla) striderna"

Jäkligt häftigt och en stor eloge för att FZ recenserar ett så pass nischat spel, men nej, jag får inget intryck av att det är bra, tyvärr.

Fantastiskt med en setting i 1905 års Polen men gameplay är ju enligt recensionen svagt, och visuellt ser ju spelet rent av oskönt ut med deppiga miljöer och urvattnade färger.

Ja det är helt ofattbart att utvecklare fortsätter köra på så korkade spelfunktioner. Spelet hade varit oehört mycket bättre om man inte sprang runt och klickade på höger musknapp för att använda sin "perception". Detta måste man göra hela tiden då nya saker att upptäcka dyker upp på samma ställe som man sprungit på tidigare.

Helt ofattbart korkat

Inte första gången steam tillåter scams på deras platform. T.ex. när det såldes spel med bitcoin miner eller spelet som hade föremål som skulle efterlikna dyra CS:GO items enbart för att lura folk

Vem bryr sig om det inte kommer finnas några spel att spela? Microsoft fattar fortfarande inte vad deras jävla problem är, helt makalöst egentligen.

Den här snubben är fan mer överskattad än Kojima. FFXVI var ett skämt och hoppas någon annan kommer ansvara för FFXVII så det åtminstone blir spelbart

Pinsamt att se hur dessa snöflingor som jobbar på blizzard slänger all skuld på Kotick nu när de har en perfekt syndabock.
Ska bli kul att se vem de skyller på härnäst när deras nästa spel blir en stor besvikelse

Trodde bättre om er än att gå på sånt här tragiskt rage bait från kotaku.

Viktigare att låta Kojima stå och tala om inget i 10 minuter med Geoff ger honom en avsugning än att ge ett uns respekt åt vinnarna.

Kojima och Peele? kan inte annat än att bli skit