Veckans Xbox-nyheter #37 (v.9)

Ambassadör
Xbox
Veckans Xbox-nyheter #37 (v.9)

Då har ännu en vecka passerat och det är dags för lite nyheter från Xbox-fronten! Beklagar den något sena publiceringen av den här veckans tråd men ibland kommer livfet i vägen. Hoppas att ni har överseende med det.

Under veckan som gått så var höjdpunkten så klart Phil Spencers artikel om Xbox Series X. Vi fick ryktena om 12 TF bekräftade, RDNA 2 dessutom! Tillsammans med fet CPU och SSD så blir det en riktig monsterkonsol. En mängd features presenterades och nedan så hittar ni en rad med bra videos som går igenom allt.
Vi har också fått se mer ifrån Grounded som visade lite gameplay på PAX East, previews har kommit ut på Ori and the Will of the Wisps, Wasteland Remastered har släppts och lite annat smått o gott.

Vill ni kolla in förra veckans tråd så hittar ni den här.

Med det sagt...Let's Jump In!

Xbox Series X

I måndags överraskade Phil Spencer med en ny artikel om vad vi kan förvänta oss från nästa generations Xbox-konsoler. Ryktena kring 12 TF GPU stämde, och till råga på allt så är det den nya RDNA 2-tekniken. CPU bygger på Zen 2 och vi får äntligen SSD till konsolerna som standard. En liten intressant detalj är att Spencer nämner att utvecklare kan kräma ut upp till 120 fps om de vill och frångå standard 60. Det borde betyda att golvet i Series X kanske blir 4K 60fps... Känns bra! En hel del information saknas ännu dock så det lär komma mer framöver. Ryktas om någon form av event i april/maj... Massor av fler funktioner och annat gott gås igenom i videos nedan.

Vi vet ännu inte var priset på den här besten landar men med tanke på att man inte behöver köpa några launchspel tack vare Xbox Game Pass och att alla tillbehör såsom handkontroller från Xbox One kommer att fungera fint på Series X så finns det ju utrymme för ett högre pris utan att det svider allt för mycket.
Phil Spencer-artikel
FZ-artikel

Wasteland Remastered släppt!

I veckan släpptes Wasteland Remastered, en upphottad version av det över 30 år gamla spelet som är högaktuellt i.o.m släppet av Wasteland 3 i maj. Vill man ta sig en titt på var allt började så är remastern ett utmärkt sätt. Grafik, ljud och lite QoL har putsats upp av Krome Studios tillsammans med InXile. Det är fortfarande samma spel, enligt en av utvecklarna jag pratade med så bygger det rakt av på källkoden från det ursprungliga Wasteland så det är mycket troget originalet. Vilket också innebär att det är samma hardcore-spel helt utan alla hjälpmedel och kryckor som vi vant oss vid i moderna spel... Det har ju definitivt sin charm och för nostalgiker så är det mumma. Det krävs tålamod, anteckningsblock och en hel del trial-n-error för att ta sig igenom kan jag ju säga... Jag har spelat det hela veckan!

Det är nog inte för alla men det är väldigt troget originalet och för både nostalgiker och allmänt nyfikna så är det en väldigt trevlig, om än tålamodskrävande upplevelse. Xbox-teamet har till och med publicerat en liten kom-igång-guide som jag länkar till nedan.
Wasteland Remastered ingår i Xbox Game Pass och finns även på Steam och GOG för en billig penning.
Wasteland Remastered Survival Guide
Wasteland Remastered - InXile

Ori and the Will of the Wisps Previews

Den 11:e mars är det släppdags för Ori and the Will of the Wisps, uppföljaren till Ori and the Blind Forest som kom 2015. Med bara några veckor kvar till release så har embargot på previews släppt och vi har fått en mängd sådana. För en spoilerfri och synnerligen mysfarbroderligt presenterad liten preview så kolla in Jockes nedan! Vill man ha längre och mer kött utan att bry sig om att bli spoilad så kan man kolla in de andra videorna, på egen risk!

FZ-artikel
Ori and the Will of the Wisps

Games with Gold - Mars

Mars månads spel som ingår med Xbox Live Gold (och Xbox Game Pass Ultimate) presenterades under veckan. Batman-mys från Telltale och Sonic bidde det bland annat.
Det första Telltale Batman-spelet fick vi ju i januari så nu är den serien komplett, alltid trevligt.
GwG Mars -Min tråd

Grounded

Obsidian visade upp gameplay från sitt kommande survivalspel Grounded på PAX East i veckan. Det ser förvånansvärt skoj ut och välpolerat, speciellt med tanke på att det är ett mycket litet team på runt ett dussintal personer som jobbar på det. Grounded kommer först till Game Preview/Early Access i vår, även genom Xbox Game Pass och Steam.
Grounded

Streaming-rykten

Brad Sams spekulerar om hur xCloud kommer att se ut framöver, bland annat om hur det ryktas om att man kommer att kunna streama PC-spel på samma sätt som GeForceNow...utöver alla andra delar av xCloud. Mycket spännande!
Thurrot-artikel

Det var allt för den här veckan, på återseende!

#xbox #microsoft #series-x #next-gen #wasteland-remastered #inxile #ori-and-the-will-of-the-wisps #games-with-gold #grounded #obsidian #xcloud


signatur

Jump in.

Medlem

Bra sammanfattning!

Grounded såg riktigt spännande ut.

1
Skriv svar