Betygsnittet för Suicide Squad: Kill the Justice League är i skrivande stund ingen kul läsning. Opencritic har sammanställt 24 betyg och får fram snittet 60 (notera att betygen än så länge inte är jättemånga – det kommer mera). I teorin är det ingen katastrof, men rutinerade spelare vet att siffran är hyfsat skruttig i praktiken. Fjolårets Redfall snittar på 57, vilket alltså är i samma härad. Payday 3-snittet ligger på 63, medan Call of Duty: Modern Warfare III hamnade på 58. Tre spel som inte heller tagits emot väl av spelarna – men det är här Suicide Squad sticker ut.

Det ska nämligen sägas att Suicide Squad gillas av åtminstone Steam-spelarna. Av drygt 2 500 Steam-tyckare är hela 84 procent positiva. Tidiga siffror förvisso, men ändå: ett styrkebesked.

Det är definitivt för tidigt att avgöra huruvida Suicide Squad är en framgång, ett misslyckande eller någonstans däremellan. FZ-betyget från Mike Stranéus blev 3 av 5. Bra, med andra ord.

Hur summerar man då allt detta? Ja, det är en spretig upplevelse som är ömsom bra, ömsom besvikelse. Under de stunder när allt faller på plats finns här lite Rocksteady-magi, som tyvärr ofta bryts av med märkliga "kreativa" beslut och live service-ambitioner.