Inlägg av laban005

Inlägg som laban005 har skrivit i forumet

Skrivet av 4liv3:

Ta ledigt? Sloganen är ju bokstavligen att "ghosta" sin chef

Ja men samtidigt uppmanar de att man inte ska göra det 😉

Vinnarna dras 7 nov (gissningsvis inte ens svensk tid?), nice med betalt men många får nog svårt att ta ledigt med så kort varsel ändå

Skrivet av scaryfoot:

Ja, spelen är mer komplexa nu och många tycker att grafiken är det viktigaste. Kanske generationsfråga men jag har roligare med Vice City än med GTA 5. När jag ser eftertexterna på många spel nu så känns de ibland längre än de är i filmer. Det är jättemånga som har jobbat med spelen. Undrar hur mycket mer tid och folk de behöver och hur många mer miljoner de skulle behöva för att lyckas släppa ett polerat spel som inte behöver massiva updates?

Det tog fyra år att göra första Spider-Man. Att bygga en fabrik tar 2-4 år.

Ja less is more ibland... Men då går vi delvis över till frågan för nån vecka sen om spel är för stora/långa (ja till 99% säger jag)

Skrivet av anon_332538:

Kallas late stage capitalism och det är när förmögenheterna samlas i toppen och samtidigt river ned regleringar och ojämlikheterna fortsätter öka.

Intressant

Sen tänker jag inte försvara den här releasekulturen men bl a den här kapitalismen i kombination med en tidskrävande och komplex process för att göra ett spel så blir det nån slags frontalkrock av det hela.

Skrivet av erson:

Och ändå fortsätter 4/5 5/5 9/10 10/10 i betyg från kritiker trots att spelen är i nästan ospelbara skick. Fz inräknat

Ospelbart tycker jag är extremt överdrivet i de flesta fallen, ett spel kan ju dessutom vara både bra och trasigt samtidigt, enligt mig.

Skrivet av scaryfoot:

Men man ser tydligt hur det har förändrats när det gäller spel. Jag har spelat regelbundet sen 1998 och det är stor skillnad nu. Jag tycker inte att allt är bättre nu, tvärtom.

Säger inte emot men branschen har vuxit sig enorm sen dess också så då har ju pengarna kommit på ett helt annat sätt också.

Tror den största bidragande faktorn är kapitalism, känns som det blir allt viktigare att aktieutdelningar, kvartalsrapporter osv är positiva, fel folk har för mycket att säga till om saker de inte har en aning om. Självklart vill folk och företag tjäna pengar men känns som de snabba pengarna förblindar mer och mer, då pratar jag inte enbart om spelbranschen.

Räknar inte med nåt annat än flopp MEN jag hade kul med det

Förstod man inte att man skulle hamna här gällande Series S så har man inte lagt tillräckligt mycket tankeverksamhet på det

Tyckte de första spelen var för låsta, så fort du inte gjorde som tänkt så blev det mission failed, man utnyttjade inte de fantastiska världarna fullt ut, försökte flera gånger gilla det men fastnade aldrig riktigt. Sen kom Origins och jag älskade det, passade mig mycket mer och kändes som en frisk fläkt. Men spelet var alldeles för långt så blev för mätt för att orka med Odyssey och Valhalla. Men det här spelet är verkligen kanon, som en blandning mellan gamla och nya, man utnyttjar världen mer och känner sig mer fri men är inte så mastodontstort som de senaste spelen varit. Jag hoppas de lär sig nåt av det här för jag har jätteroligt med Mirage.

BF 2042

Spel är nästan alltid för långa, oavsett spellängd. Borde inte finnas sån fixering vid det för det påverkar kvaliteten.

Skrivet av stoffe20:

Jasså trodde patchen var för att spelet krasha för många på konsol.

Ja så är det säkert men var så uppenbart att spelet på planen inte är detsamma heller, från att kunna kontrollera matcher och till och med hålla nollan till att vara mer likt de senaste spelen igen där det knappt går att ta bollen av cpu'n och passiva lagkamrater.

Skrivet av laban005:

Spelar enbart karriärläge i "Fifa" och måste säga att spelet på planen känns mycket bättre i år, de senaste åren har det varit snudd på ospelbart, så jag hoppas det inte patchas sönder på den fronten. Sen är det samma gamla vanliga karriärläge med några ytliga förändringar men har väldigt kul med det än så länge eftersom det går att spela matcherna (kan ju vara så att man har lite abstinens efter senaste åren också som bidrar).

Och Arsenalfan här också, första säsongen med de nu, leder efter ca 10 matcher in i ligaspelet 😉

Nu verkar det patchats tillbaka till Fifa 23, var ju kul nån vecka iaf

Skrivet av theBoosing:

Hittar det inte på gamepass..

Släpps idag men finns inte på PS Store än heller

Nu återstår ju att se om det görs bra och om det ens stämmer men tycker det här låter annorlunda jämfört med spel eller uppdrag med timer, det stressar mig med, men det här upplägget tycker jag låter spännande, borde ge allt en extra nerv och inlevelse.

Spelar enbart karriärläge i "Fifa" och måste säga att spelet på planen känns mycket bättre i år, de senaste åren har det varit snudd på ospelbart, så jag hoppas det inte patchas sönder på den fronten. Sen är det samma gamla vanliga karriärläge med några ytliga förändringar men har väldigt kul med det än så länge eftersom det går att spela matcherna (kan ju vara så att man har lite abstinens efter senaste åren också som bidrar).

Och Arsenalfan här också, första säsongen med de nu, leder efter ca 10 matcher in i ligaspelet 😉

Skrivet av Ro-Jaws:

Det ser mer ut som Bloodborne än Dark Souls så jag tycker inte "soulsborne" är så fel i detta fallet. Det ser riktigt bra ut men det är det många spel i genren som gör. Vi vet alla att det hänger på hur striderna känns och hur bandesignen är men på förhand ser detta verkligen ut att lyckas där så många andra misslyckats.

Håller med, är ju faktiskt skillnader i mekanik och stil mellan souls och bloodborne så tycker det är en ganska bra förklaring på genren, lite som metroidvania. Och just det här spelet liknar bloodborne mest.

Skrivet av uberpwnage2.0:

I samma veva kan man ju säga att folk mest troligen inte vet vad de lovat heller i och med att de inte är lika insatta som oss. Och därtill borde man då kunna förstå att en budget version inte kan förväntas vara lika bra som premium-varianten

OT:

Det hade väl hänt för eller senare. Även om jag förstår och köper att en budget version av en konsol är bra för många känns det som att många bara lider av det ändå med utvecklingsprobelm, och saknade features som vi ser nu.

Möjligt men det spelar egentligen ingen roll, lova inte saker som man inte kan hålla, det kan bita en i arslet. Sen tycker ju jag personligen att det är en skam att den finns för att den antagligen håller mycket spelutveckling framåt.

Skrivet av uberpwnage2.0:

Eller hur. Är ju samma beroende på TV och mobil man köper också. Folk borde förstå

Folk borde inte förstå... Microsoft borde förstå att man inte lovar såna saker i början av en ny konsolgeneration, alla är inte lika insatta som oss men blir lovade samma saker.