Inlägg av snattack

Inlägg som snattack har skrivit i forumet

1
Skrivet av eld:

Hemskt, stängde promt ner videon och bytte till denna:

https://www.youtube.com/watch?v=eGl4FqUeFS0

edit: Blir helt knäpp på att de skippat vibrato i sången som var där front och center i snes-musiken.

Kul att du gillar den! Jag skrev orkesterversionen du länkat till.

Kan inte annat än hålla med, hade varit bättre om Sabina fått sjunga in till Square istället, fattar inte vad poängen med en remake av en opera är om man inte använder en operasångare

Skrivet av VilePlacenta:

Det ser ut som att flera missuppfattar, och för min del är det bara välkommet! Kul med aktivitet i tråden, och som musikälskare spanar man gärna in ny musik när tillfälle ges. Alla får gärna dela allt.

Ah fan sorry, även jag missade detta, men kul att du låter tråden ta den vägen! Blir kul att se vad folk kokar fram här.

Jag har mest gjort orkester-arrangemang till TV-spelskonserterna i Sverige/Norden, men emellanåt får jag uppdrag att göra sådant här Började i Fasttracker 2 sent 90-tal, kommer nog aldrig helt gå vidare från den tiden mentalt. Men i moderna sammanhang blir det mer att jag filar av lite av "det kantiga" i retro och moderniserar det lite. Detta är väl ett exempel på det.

EDIT: För andra som är intresserade: kan förövrigt rekommendera VST-pluggen (eller snarare, en fil man kör i NI Reaktor Player som är gratis) inSIDious av Impact Soundworks! Jag sålde min SID-synth efter att ha köpt den pluggen, låter "close enough" verkligheten tycker jag.

Igår började det regna bilar från himlen i Cyberpunk. Använde highwayen som paraply.

Det bästa vore om branschen kunde reglera det själv och att efterfrågan ströps. En variant vore t.ex. att PS5an behöver registreras i relation till det ursprungliga inköpet på något sätt. Iaf första året. Så försöker någon regga den utan giltigt inköpsbevis (aka second hand) så blir den bannad från Playstation Store eller brickad. Hur det ska gå till rent tekniskt överlåter jag åt mer intelligenta människor.

Risken, och det moraliska dilemmat, är väl att köparen får ta skiten. Men liknande system har ju använts vid försäljning av konsertbiljetter t.ex. för att få ner exakt samma typ av ”ocker” (som det ändå är att sälja något till dubbla marknadspriset).

1