Inlägg av Balunan

Inlägg som Balunan har skrivit i forumet

Skrivet av Hipshot:

Som en riktigt bra bok.

En film med dåliga effekter och scenografi som inte övertygar är väl en bättre och mer rättvis jämförelse?

I spel och film som är visuella medium så matas du med färdiga bilder, det visuella är förbestämt åt dig och här finns inte utrymme för fri tolkning eller din egna fantasi, till skillnad från i en roman där du själv i stort målar upp världen.

Jag väljer också story framför grafik, men tror absolut att man med hjälp av speltekniska finesser och snygg grafik kan göra en story och dess värld mer trovärdig och därmed öka inlevelsen ytterligare.

Spel som exempelvis Uncharted 4 och TLoU2 är sådana exempel för mig.

Sedan spelar ju grafik såklart mindre roll i vissa typer av spel, precis som vissa typer av filmer inte behöver ha snygga effekter eller påkostad scenografi.

Men ja, det krävs en helhet för att vara riktigt gripande. Ett lyckat sampel mellan bl.a välskriven grym story, grafik, musik och eventuell röstskådespeleri osv.

Det mest sålda PS5-spelet på japanska Amazon i skrivande stund också.

Skrivet av inso:

Tror en del i tråden har jättemånga konton på sociala medier och jobbar åt Riks.

För mig så är det en intressant vinkel, och inte en karaktär som återgetts i ett spel tidigare, AFAIK. Tror nog inte att jag kommer spela det ändå, aldrig kört ett enda Ass spel.

Nä inte i något av denna kaliber, mig veterligen. Men Yasuke har tidigare porträtterats i spel som Nioh 1, Nioh 2 och Samurai Warriors 5, och är inspirationen bakom Takashi Okazakis Afro Samurai (som också finns som spel). Finns ett spel under utveckling också som heter YASUKE: A Lost Descendant, men det vet jag tyvärr inte mycket om alls.

Imorgon släpps Hellblade 2 men betygen är ute redan nu.

Spelet släpptes idag. 😊

Skrivet av Madridaren:

Så ett par bilder där någon ritat svarta animékaraktärer ska bevisa att en tusenårig japansk historia inte är av värde då de stackars afrikanerna som inte klarar av något annat än att vara förslavade ska få upphausas till något de inte var.

Det är som att jag ska ta en screenshot på alla negativa kommentarer + dislikes ration på ubisofts japans youtube-kanal för att påvisa att hela japanska folket är emot valet av en svart huvudperson.

Återigen, historia är mycket mer intressant då det är en hård verklighet och ingen fantasi där ni ska få känna er lite goda när afrikaner kan utnyttjas till er utopi...

Jag står i alla fall upp för att olika folkslag har helt olika historia. Att afrikaner är något mer än bara en yta man kan slänga runt med och tro sig ha bekämpat rasism. Ni gör saker bara värre när ni är så lata att ni inte vill titta på vad den afrikanska kontinenten har att erbjuda utan ska ständigt förvanska och bortse från den.

Och jag säger inget om att dags dato svarta inte ska få cosplaya eller bejaka japansk historia. Dock är det ett personligt intresse, inte samhällelig.

(Redigerade med att lägga till vilket värdelöst argument ett par bilder är)

Fint hur du förminskar allt från bilder på en staty av Yasuke i Japan, hans förekomst i japanska TV-spel till illustrationer från en känd prisbelönt japanska barnbok från 1968 om honom (Kuro-suke).

Allt förminskat till blott ”bilder på animékaraktärer som nån ritat”, bara för att det uppenbarligen av någon anledning är helt obegripligt för dig hur en ”afrikan”, som du gång på gång kallar honom, faktiskt kan vara en del av Japans historia och kultur. Vilket Yasuke onekligen och besvisligen är. Hur stor eller liten del, samuraj eller icke, så finns han för evigt med i de japanska historieböckerna och är relativt ofta förekommen i den japansk popkulturen. Hur ogärna du än vill det.

Det är väl snarare du som förminskar en hel individ och en nations kultur för att du tycker han har fel hudfärg för att passa ditt politiska narrativ, och försöker via det ha bestämmanderätt över vad japansk kultur är.

”Olika folkslag har olika historia”. En person kan vara en del av olika historier och kulturer, om du inte kan tänka dig det så säger det något. Man begränsas inte till sin ursprung. Jag är inte från Sverige, likväl har jag en historia här. Likväl är jag en del av olika kulturer.

Det är också skrattretande hur du, från allt att döma, inte minst din avatar, är en vit man som tror sig ha tolkningsföreträde i frågan. Och ännu roligare när du skriver sånt svammel och slänger absurda anklagelser till mig som inte är en vit person…

Jaja. Jag lämnar härmed denna diskussionen med dig.

Förminskar japansk kultur”

Meanwhile in Japan:

Skrivet av Thane:

Han menar nog japp.

”Retainer” är inte ett ord som går att översätta direkt från japanska.

Japans version av engelskans ”retainers” är en typ av samuraj.

”Kashindan (家臣団) was an institution of the retainers (kashin) of the shogun or a daimyo in Japan that became a class of samurai.”

https://en.wikipedia.org/wiki/Kashindan?wprov=sfti1#

Japp.

Skrivet av Gertzy:

... som om hela Japans historia och kultur kretsade kring just den personen.

Haha, vad svamlar du om?
Det där är något du helt och hållet har fabricerat i huvudet snarare än något som framkom eller påstods i trailern.

BREAKING: Microsoft's Activision team has revealed a new studio: Elsewhere Entertainment.

Elsewhere is in Warsaw, Poland, and is working on an all-new AAA IP with The Last of Us, Witcher, Cyberpunk and Uncharted developers in its team.

https://www.windowscentral.com/gaming/xbox/activision-and-mic...

https://blog.activision.com/activision/2024/activision-announ...

Skrivet av Thane:

Det är nästan som att AC är ett spel som utspelar sig i historien och baserar saker på historiska karaktärer och händelser.

Vi kan använda lite andra källor om du vill det:

https://www.britannica.com/biography/Yasuke

https://africa.isp.msu.edu/news_article/22285

Citatet du skrev från Wikipedia skrevs dit idag 15:54 och togs bort 17:04. Wikipedia städar bort felaktiga påståenden ganska snabbt.

Det har tydligen pågått ett pinsamt Wikipedia-krig sedan trailern visades upp igår, där folk kontinuerligt gått in på Yasukes Wiki-sida för att ta bort eller revidera fakta och lägga till sånt som inte stämmer för att minimera personen.

Det har nu gått så långt att sidan har låsts för att ”förhindra vandalism”.

På Twitter/X har det även visats sig att ett antal konton som utgav sig för att vara upprörda japaner bara var folk som hade använt sig av knackig japanska via Google translate.

Som liten kuriosa så har Yasuke förekommit i spel innan detta, bland annat i Japanska Nioh och Samurai Warriors 5.

För folk som gillar sånt så finns det även animerad serie serie om honom från 2021, som heter just Yasuke. Finns på Netflix.

Skrivet av Poke_85:

Väldigt lågt i tak, måste gå att framföra kritik mot de politiserade spelstudiorna. En kommentar ska inte tas bort bara för att ordet Woke nämns.

Ge dig nu, ser att du har fått tillsäger förut om ditt kulturkrigande.

Nu skrek du förvisso om ”kulturellt folkmord”, utöver raljerandet om ”woke smörja” och hur Ubisoft nu är längst ner i ”sophögen av mök”.

Kan man inte begränsa sådant vackert formulerad poesi till Flashback och Gamereactor? Jag vet att jag inte är ensam om att ha flytt hit från GR just för att slippa sånt dravel och den otrevliga miljön sånt medför.

Skrivet av Metroid:

De nya Doom-spelen är ju skitkassa jämfört med de gamla. Hoppas det blir mer som klassikerna.

Hade själv hur kul som helst med spelet från 2016, inte spelat uppföljaren ännu fast den står i hyllan. Men vet att även den har rosats, och ser nu att den på Metacritic har ett ännu högre snittbetyg än föregångaren. Men smaken är ju som baken - hårig.

Skrivet av Fulci:

Jag gissar att problemet med studion var att inget av deras spel var lönsamma, även om spelen var omtalade och bra.

Det tror jag absolut är en anledning. Synd att Hi-Fi inte kunde få en välförtjänt fin PS5-försäljning och räddas efter att ha legat på GP.

Skrivet av Casimir2323:

Matt Booty sades ha sagt till anställda att de behövde spel av mindre omfattning som vinner priser, dagen efter att de stängt studion bakom hyllade Hi-Fi Rush.

Svårt att förstå vad Microsoft vill egentligen. Verkar inte vara att utveckla roliga, härliga spelupplevelser för oss som spelar iaf. Synd, Hi Fi Rush verkar vara ett coolt spel.

En annan take på det hela, som kanske kan vara värd att ha i åtanke när man diskuterar Bootys uttalande (och han nämnde faktiskt aldrig Hi-Fi Rush, vissa verkar tro det):

Eventuellt menas då mindre spel som inte heller tar ca. 5 år att utveckla (jag förstår att säkert all tid inte varit ren utveckling i detta fallet).

Hi-Fi Rush Was Actually in Development Longer Than You Think:”
https://twinfinite.net/xbox-one/hi-fi-rush-was-actually-devel...

Skrivet av kebbe:

Majoriteten av de tre spelare som köpte det tyckte säkert att det var kanon.

2018 såg jag siffror på att det hade sålt ca. 1,4 miljoner ex. Visst, det är kanske inga supersiffror, men jag får det till fler än tre i alla fall. 😊

Ett bra spel för övrigt, som även överlag mottogs väl av kritiker (runt 80%-ish på både Meta och Open). Mooncrash-DLC:t har jag också läst gott om.

Skrivet av Margy:

Det har tydligt meddelats att Arkane Austin, Tango och Alpha Dog stängs medan de anställda hos Roundhouse flyttas till Zenimax Online.

Delar av Arkane Austin kommer i alla fall att framöver joina andra studion för att arbeta på diverse Bethesda-titlar.

EDIT: ser nu att fler har svarat.

Skrivet av Margy:

Oj!

Tango också!

Mmm! 😢
Vi får se vad som händer.

https://x.com/jasonschreier/status/1787835350745842153?s=46&t...

…och nu är det officiellt att innehållet inte kommer, alls. Studion läggs nu ner, och Redfall kommer inte att uppdateras längre.

https://x.com/playredfall/status/1787837762588008903?s=46&t=o...

#CoverQuest #468

🟩⬛⬛⬛⬛ 🎉 1/5

https://coverquest.jbonet.xyz

#CoverQuest #465

🟩⬛⬛⬛⬛ 🎉 1/5

https://coverquest.jbonet.xyz