Inlägg av perihelion74

Inlägg som perihelion74 har skrivit i forumet

Skrivet av OAKTHYR:

På grund av den här nyheten eller bara generellt?

Många olika saker egentligen. Jag har kört lite gamla konsoler på sista tiden och insett hur mycket jag saknar att stoppa i en jäkla cartridge och PANG så är man i spelet. Det var ju halva poängen med att ha en konsol. Snabbheten och smidigheten (jag pratar alltså pre CD-ROM)

Inget:
* Skapa eller länka konto för att spela
* Avtal som ska "läsas" och godkännas
* Insamlande av data
* Tickande abonnemang
* Musik eller innehåll som i efterhand tas bort pga licenser som gått ut
* Tjat om köp i spelet
* Uppdateringar som ska laddas ner och installeras precis som man ska spela
* Pay to win, lootboxes, fuskjävlar etc etc
* Spel som slutar fungera pga servrar tas bort
* Etc

Missförstå mig inte. Jag gillar nya spel. Men något har gått förlorat.

Jag funderar på att bli någon form av spel-Amish som bara spelar gamla retro spel utan internet koppling.

Skrivet av Rydell1986:

TikTok generationen som har ett koncentrationsspann på 30 sek.

Vill gärna kasta skit på TikTok generationen. Men jag är 50 och spelade mycket strategi och äventyr då det begav sig. Gör mig dog det när jag fick kids och bara kunde spela i korta stunder. Det är dessvärre något som inte ändrats fast jag nu har betydligt mycket mer tid för spel. Orkar bara inte.

Finns mängder av användningsområden som jag mer än gärna hade sett att AI helt avlastar oavsett om jobb ryker. Det är inte många av oss 3D "artister" som gillar att göra UV-unwrapping tex. Vassego AI den skiten kan du få ta!!!! Däremot är det halvkul att AI redan nu kan göra 3d modeller genom en prompt. Förvisso inget jag skulle använda i professionella sammanhang..... Än....

Red Faction Guerilla 2 kommer IMORGON!!!

Dlss och frame gen hjälper massivt och jag ser knappt skillnad. 4070ti

44.......

Xbox har gjort det bra men fan va jag saknar Sega Soccer Slam och Test Drive Eve of Destruction!

Skrivet av Razuco:

Jag spelar på Xbox Series X men detta är ett spel som inte tilltalar mig alls och jag vill att det gör det för vi får en inte så mycket spel.

2023 släpptes ca 500 spel till Xbox och ca 600 till Playstation. Hur mycket vill du ha egentligen och hur mycket tid har du?

Men jag kan förstå också. Senua är ett speciellt spel. Jag jag gillar att Microsoft vågat satsa på ett lite smalare spel som det, men samtidigt kanske inte rätt drag att inte satsa på den breda massan. De behöver ju verkligen en succe någon sådan kommer inte Senua vara för dom. Men förjäkla snyggt är det.

Alan wake 2. Bra men för långt.

Spontant lika intressant som ett nummer av svensk Damtidning från 2003.

Om det är något annat än Mafia 4 så kommer jag sitta och sura som en treåring i en vecka.

Reklam fick mig att sluta titta på TV. Är övertygad om att de skulle börja relativt smakfullt, men man vet ju att det skulle spåra ur fullständigt.

Skrivet av lonian:

Ni glömde att skriva att det är en IPS panel.

Humor. För det priset utgick jag liksom från att det var Oled.

Jag citerar en kompis som nyligen skulle köpa en present till sig själv då han fyllde 50. "Det finns massa saker jag vill ha, men inget som är värt pengarna de förväntar sig att man ska betala."

Inte mycket till konkurrens för Hellblade 2 om man frågar mig.

Kul med Kona 2. Visste inte ens att det var på gång.

Jag är kluven. Dels hatar jag spel som inte respekterar min tid och jag hatar att fastna. Samtidigt är jag en sån där som lagt oändligt med tid på gamla Sierra spel LucasArts etc. Men jag skulle aldrig orka på samma sätt idag. Jag kan sakna det och jag saknar det inte. Hade inte hjälpsystemet funnits i nyare Point and click som Thimbleweed park eller senaste Money Island. Då är jag rätt säker på att mitt intresse hade dött snabbt.

Jag tror det måste vara svårt för folk som inte var med då det begav sig att se vilken enorm bedrift det här spelet var. För att inte tala om nämnda Another World. Jag måste kollat introt till det spelet 6000 gånger (jag överdriver aldrig).

Testade survivor nu på morgonen. Verkar svinbra