Inlägg av mobmoben

Inlägg som mobmoben har skrivit i forumet

Försökte ta mig igenom serien, men va tvungen att stänga av mitt i andra avsnittet, gud vad dålig serien va.

Jag väntar på MoP, va en av de allra bästa expansionerna vilket folk mest hatar pga. pandor, vilket är tramsigt då WoW alltid har varit "cartoony" och mer barnvänligt i deras stil och grafik

Yahaa visar sig att det va helt öppna med att det skulle vara allt detta DLC grejerna för all journalister som reviewade spelet. Så det finns inga ursäkter för att alla journalister inte skulle göra sitt jobb och faktiskt kolla igenom det eller prata om detta.
https://twitter.com/Fightincowboy/status/1771093463729115562

Är inte bara mikrotransaktionerna, är också att spelet är väääldigt dåligt optimerat och har oduglig prestanda för väldigt många

Skrivet av Molotov:

Jag vet flertalet spel som fått ändrat sin roadmap flera ggr det är inget konstigt.
Det kanske inte funkar, man måste skjuta allt framåt för man kom på andra ideer.
Sen kan andra omständigheter hända. Studion säljs, folk säger upp sig jag vad som helst.
Den där sidan visar ju att det kommer uppdateringar och fixar allt för jämnan. Vem vet snart kanske kommer en större conentupdate? det är ingen jättestudio eller har du inblick?
Jag anser/tror fortfarande att du inte riktigt har koll vad early access innebär, eller att du inte vill acceptera det.
Lösningen för dig är att köp inte early access spel. Det rådet får man ge många.
Sen kan folk klaga över formatet bäst dom vill men som sagt, köp inte

Så du tycker det är ok när utvecklare som valheim utvecklarna släpper ett early access spel, har en roadmap och sagt VAD och NÄR nytt innehåll kommer att komma. Sen köper du spelet, det blir en success och efter det så tar dem tyst bort sin roadmap, tar års lång semester och gör inget med spelet?
Det kvittar väl hur många som jobbar på studion, dem rent ut sagt spottar på alla som köpt spelet genom att nästan överge spelet och knappt äns göra det minimala dem kan. Dem är ju inte ens i närheten utav att släppa allting dem skulle göra år sedan.

Och om det ni är en sådan liten studio och dem inte kan göra det? Kanske de kan använde några utav de pengarna dem fick från early access för at vidareutveckla spelet? Du vet hela poängen med ett early access spel?

Skrivet av Nelfie:

Valheim är långt ifrån övergivet, Men med deras 11 devs så tar updates lite längre tid än studios med 600. Andas, spela något annat sålänge. Finns förövrigt fantastiska overhauls till spelet, som exempelvis Jewelheim som lägger till en helvetes massa + ökar svårighetsgraden markant mot vanilla.

Skrivet av Molotov:

Valheim utvecklas väll fortfarande?
Tror ett större problem är just denna inställning. Så klart Early access kan gå åt skogen, det är nått man ska vara medveten om. Det är inget färdigt spel för release man köper, oavsett hur populär EA releasen blir eller inte.

Dem totally skrotade sin roadmap efter dem sålde en massa under early access och har nu under flera år typ släppt minimalt med updates. Förstår inte varför man försvarar sådant beteende från devs.

https://valheim.fandom.com/wiki/Version_History
Detta kan man knappast räkna som updates, det är löjligt lite dem gjort på flera år.

Kommer det att bli some med Valheim utvecklarna att dem bara totalt överger spelet efter de fått sina pengar nu? Tycker det börjar bli ett stort problem nu, att early access spel släpps och exploderar i popularitet, sedan så bara överger senare utvecklarna spelet för dem har reden fått sina pengar.

Ojoj vi har fått kritik? Dags att ta ut "Vi har fått dödshot" kortet

Folk älskar att ta upp att "spel är billigare idag" men tar inte upp faktumet att spel gick ner i pris bara månader efter nysläpp, att konsolerna man köpte va nästa 5 gånger så billigare än konsoler idag, man ägde sina spel och kunde sälja, byta, låna ut och göra vad som helst med dem, man fick en fysisk kopia med en kartong, manual och mm., hela secondhand communityn va extremt stort och även mindre kommuner hade secondhandbutiker som fokuserade i att sälja/byta/handla spel.

Att köpa ett Nintendo64 eller playstation va SÅÅÅÅÅÅ mycket billigare än att köpa en konsol idag, men detta tar ingen upp.

Ironiskt med tanke på att nästan alla spel Valve äger är moddar utav andra spel.

Tur att dem stängde totalt ner i Syd Korea så att dem kunde tillåta soft-core porr iallfall

30 miljoner bots och 3 miljoner spelare

Kul info, killen som blev bannad och har fått viral spridning pga. denna videon har ungefär nu dubbla viewers på Twitch jämfört med innan.
Så tack vare att Valve gjorde en "targeted ban" mot honom har han nu fått massor mer subs, views och pengar för att han använde boosters för att få upp hans "social credit score" i spelet.

Precis, bara konsumera och köp det nyaste hela tiden! Utvecklare kan ju bara skylla på fattiga gamers istället för att optimera spel.

Saknar när utvecklare optimizerade spel mer. Nu har vi spel som tar 200+ GB och kan inte ens gå att spela med en vanlig HDD fastän spel för 10 år sedan som såg bättre ut gick perfekt att spela med en vanlig HDD.
Perfekt example på detta är "Halo Infinite", deras credit screen är en mp4 video som tar up runt 2gb i lagring, detta är en svart bakgrund med vit text.

Hur kommer det sig att dem vägrar släppa några siffror some visar hur mycket spelet har sålts?

Vad är chansen att HotS kommer tas up och återupplivas igen nu när Microsoft äger Blizzard?

Skrivet av uberpwnage2.0:

Skaparna kan ursäkta problement som folk stött på men man kan ändå älska det. Som sagt, Fredrik stötte inte på alla typer av problem som många andra led av och tyckte att vad som fanns där var så bra ändå att det förtjänade ett högt betyg.

Som han dessutom sagt själv så var han inte ensam. Er läsare i stort tyckte också att det var 2020's bästa spel vilket visar att han var långt ifrån ensam.

Spelet var trasigt för många och hade allmäna problem. Vissa drabbades mer utav det än andra. Tillräckligt många tyckte ändå att det som fanns där under var fantastiskt.

Vill ni diskutera det där vidare så ta det i en annan tråd

Men om vi skall gå efter vad folket i helhet tyckte är det inte bättre att länka större siffror än från en niche community? (https://gamerant.com/cyberpunk-2077-reviews-bad-bugs/).
Jag kan ju också säga att Robocop är världens bästa spel som någonsin skapades för jag själv inte stötte på några buggar eller några av de problem som en stor majoritet av alla som spelat gjort, men vad för recension skulle det vara?

Skrivet av Fredrik Eriksson:

Nu var det jag som satte 5/5. Hade gjort det igen! Älskade det och älskar det. Blev också läsarnas årets spel, så att det objektivt är ett skitspel är tveksamt. Men! En annan diskussion är det också. Här handlar det ju om Robocop, så nu håller vi oss till det.

Objektivt VA det ju ett dåligt spel då det hade mer buggar och jank än detta "skitspel". Men av någon anledning så skall man inte räkna med allt det dåliga i ett spel som Cyberpunk pga. marknadsföring?
Och nästan alla som spelade spelet tyckte ju likadant, du tror väl inte att CD Projekt Red bad om ursäkt för att spelet va i ett sådant dåligt skick för ingenting? Om till och med skaparna ursäktar sig för att det släppte spelet i ett så dåligt skick är det väl knappast ett mästerverk?