Dagens speltips: Orcs Must Die 3

Medlem
Dagens speltips: Orcs Must Die 3

Kan tipsa om att Orcs Must Die 3 släpps till PC och på Steam i dag kl 16. Förhandsbokar man så får man ett par skins och ett vapen. Spelet har funnits ute till Google Stadia en tid, men nu är det äntligen dags för oss PC-gamers! Den första expansionen som heter "Drastic Steps" kommer att följa med gratis i PC-versionen. Fler kommer i framtiden.

Jag tror nog de flesta känner till spelserien, men för er som inte gör det kan jag kort summera det som en blandning av ett FPS och 3D-tower defense, fast istället för torn så har man fällor samtidigt som man springer runt och skjuter ihjäl och sinkar ner vågorna av fiender som attackerar. Om orkerna lyckas ta sig igenom hela banan så förlorar man liv, och släpps för många igenom så förlorar man.

Spelet är ju så klart roligast i co-op och man kan köra upp till två spelare (dock ej split screen).

Varefter man spelar och klarar sina uppdrag så får man döskallar (skulls) i belöning vilka kan spenderas på att uppgradera fällor och sin utrustning. Just det här med att uppgradera sin utrustning (som man "equippar") var dock ganska begränsat i Orcs Must Die 2 och jag vet inte exakt hur det ser ut på den fronten i 3:an som släpps i dag. Men fällor å andra sidan finns det gott om och det är alltid lika roligt att specialisera sig i olika typer av fällor och försöka hitta bra kombinationer och bygga "dödsrum" där man verkligen spenderar sina resurser för att sakta ner och annihilera orkerna med alla möjliga metoder. Man får nämligen inför varje runda välja sin loadout med vilka fällor man tar med sig, så kör man tillsammans med en kompis så kan det vara bra att planera lite i förväg så man kanske inte väljer exakt samma fällor.

Man får välja mellan två olika klasser i början, men det ska gå att låsa upp fyra till, alltså för totalt 6 klasser. Oklart dock hur mycket som skiljer klasserna åt. Det kommer inte vara lika stor skillnad som i Orcs Must Die: Unchained vad jag förstått (för er som spelat det), där klasserna hade ganska stor variation, men de kommer åtminstone ha olika attacker och en unik ability. I tvåan hade man dessutom en unik fälla, men det vet jag inte om det gäller även i trean.

Spelet går lös på €24.99 och är lätt värt pengarna för mig iaf.

Jag vet då vad jag ska göra ikväll och till helgen! Ingen ork får passera!

Här är en länk till spelet på Steam.

NONE SHALL PASS!

Inaktiv

Tack för tipset, gick faktiskt in och köpte det direkt. Låter väldigt trevligt!

Tillägg: lite tråkigt att det inte stödjer split screen, hade varit riktigt kul att köra i soffan annars.

Medlem
Skrivet av anon_326114:

Tack för tipset, gick faktiskt in och köpte det direkt. Låter väldigt trevligt!

Tillägg: lite tråkigt att det inte stödjer split screen, hade varit riktigt kul att köra i soffan annars.

Kul! Du kommer nog få mycket nöje med spelet.

Har lagt till ett par ord i texten för att klargöra att det inte finns någon split screen. Kanske kan missuppfattas annars.

1
Skriv svar