Uppdatering: Uppgiften om release i februari stämmer inte, det verkar som att personalen i Best Buy-butiken i fråga tagit sig lite väl stor kreativ frihet och själva snickrat ihop skylten med releasedatumet. #Blizzards community manager twittrar följande solklara besked:

"Diablo III har inte ett releasedatum. Alla affärer eller personer som säger annorlunda gissar."

För att sammanfatta: officiellt gäller samma plan som tidigare för Diablo III-releasen, det vill säga att Blizzard siktar på att släppa det i början av detta år.

Ursprunglig nyhet: Nej, #Diablo III har inte fått ett officiellt releasedatum. Men – det finns tunga tecken på att #Blizzard släpper sen hack 'n slash-best redan om ett par veckor. Närmare bestämt den 1 februari, åtminstone i USA och om spelbutikkedjan Best Buy visar sig ha torrt på fötterna med sina allt annat än vaga antydningar.

En butik i Minnesota har smällt upp en skylt som förkunnar att Diablo III släpps just den 1 februari, skriver Joystiq. Skylten är försedd med en klocka som räknar ner till premiären, och en kamerabeväpnad förbipasserande passade på att dokumentera det hela.

Logiskt nog har företaget satt den 1 februari som releasedatum för Diablo III i sin webbutik. Som ytterligare magnesium på hype-brasan menar den brittiska spelsäljaren Gameplay att Diablo III finns att köpa från dem med start den 3 februari.

Ett antal svenska spelbutiker på nätet har ännu inte preciserat Diablo III:s releasedatum närmare än 2012. #Blizzard själva sa i höstas att spelet landar i början av 2012, och den relativa otydligheten har ännu inte fått skarpare konturer. Inget officiellt releasedatum för Diablo III än, alltså, men åtminstone ett par lovande antydningar om att det kanske kan vara blott tre veckor bort.

Film – Diablo III (Opening cinematics)
[video=10403]