Inlägg av Eschricht

Inlägg som Eschricht har skrivit i forumet

Skrivet av lonian:

Blir det kul då?

Jag trodde Astros playroom mest var för att visa funktionerna med handkontrollern. Pallade inte med alla skakningar.
Köpte inte heller något one two Switch för Nintendos HD rumble.

Hade samma uppfattning som dig så jag testade bara det lite snabbt vid införskaffandet av PS5.

Men för någon månad sedan tänkte jag att det kunde vara en bra introduktion för min 6-åriga dotter till konsol-spelande. Vi spelade en stund tillsammans och vi båda fastnade direkt. Nu spelar hon själv nästan dagligen. Och när hon somnat tar jag över 😁 För det är verkligen ett roligt spel!

Efter att nyligen ha spelat om Last Of Us 2 igen så skulle jag såhär i efterhand vilja nominera Abby.

Jag är medveten om att hon inte är en "skurk" per se men få karaktärer har fått mig att känna så mycket hat, ilska och avsky som henne. Även om jag har viss förståelse för hennes handlingar så kan jag inte förlåta henne. Och då har jag ändå spelat LoU2 ett X antal gånger... Kudos till Naughty Dog som lyckats skapa ett spel som framkallar så mycket känslor.

Skrivet av Freeman79a:

Det är en jävligt intressant tid just nu. Troligen en bärbar Xbox konsol, lokala beräkningar, de har tagit fram flera prototyper. Sedan Steam och Epic launchers, Phil Spencer säger så, på Xbox. De har musklerna till att göra det. Samt musklerna till $300-500 miljoner dollar spel budgetar.

Har du källa på det? 👀

Skrivet av Sur Apan:

JA! Fulaste spelkonsolen sedan första ps3.

Vafalls! Original-PS3 ful?!
Snyggaste konsollen som gjorts ju, med sin ovala form och svarta pianolack.
Som en italiensk mafiosos hår:

Sen kanske det inte va den mest praktiska designen... 😁

Silent Hill 2

När det kommer till skräck vill jag ha storydriven psykologisk skräck framför jump scares. Och där levererar Silent Hill 2 imo

  • Morrowind

  • Mass Effect

  • Death Standing

  • Silent Hill 2

  • Black Mesa (Half-Life remaken)

  • Red Dead Redemption 2

  • Last Of Us 1 & 2

  • Horizon Zero Dawn

  • Red Alert 2

Skrivet av Majoren:

Vore sjukt häftigt med ett polissimulator/actionspel i samma ambitiösa skala och värld som GTA, gå från beat cop till detektiv.

L.A. Noire 😁

Elder Scrolls III: Morrowind

När man gick ut ur båten för första gången och möttes av en otroligt vacker, episk och gigantisk spelvärld ackompanjerat av minst lika vacker och episk musik.

Det där golvade mig fullständigt när det begav sig. Bara tanken på det introt får mig alltid att vilja återvända till Vvanderfell. Tyvärr lider det av lite föråldrad spelmekanik men grafiskt håller det ganska väl än idag, speciellt med moddar.

Skrivet av Calez:

Ok, grattis. Du har just valt den utbildning som ger lägst lön i förhållande till satsad studieinstas. Men du har säkert sparat miljoner till pensionen efter ditt kvarts sekel på FZ. 😉

”Vissa utbildningar leder dessutom till att individen får lägre sammanlagd inkomst sett över hela livet än om den istället börjat arbeta direkt efter gymnasiet. Det innebär att tusentals studenter som varje år examineras aldrig kommer att kunna räkna hem sin investering.

– Bibliotekarie är ett klassiskt exempel på detta. De har en lång utbildning med låg lön. Sedan finns det tvärtom andra grupper som sopåkare och hantverkare som tjänar betydligt bättre med kortare utbildning, säger Johan Eklund.”

https://www.tn.se/naringsliv/sa-lite-lonar-det-sig-att-utbild...

Haha, så kul att du letar upp citat och lägger tid på denna kommentar!

Om jag får gissa så skulle jag tro att Jocke är fullt medveten om vad han ger sig in i.

Allt i livet handlar inte om pengar. Ibland spelar något som kallas för "intresse" en stor roll i vilka vägar man väljer i livet.

Hur som helst... Väldigt trist för oss läsare. Har läst dina texter sedan tidig PCGamer fram tills idag och det är grymt sorgligt att det kommer bli mindre av den varan framöver...
Men väldigt kul för dig!
Lycka till med nästa kapitel!

Inte i Sverige men nära nog - Den Blå Planet i Köpenhamn är Nordens största akvarium
https://denblaaplanet.dk/en/

Som många andra här så programmerar jag i yrket sedan 4 år tillbaka. Att sadla om till systemutvecklare är nog det bästa beslutet jag tagit i mitt liv.
Att det skulle krävas en viss typ av person för att trivas i "branschen" tror jag inte riktigt på mer än att man bör ha intresset. Det tror jag helt beror på uppdrag- / arbetsgivare, det team man jobbar med och produkten man utvecklar.

Skrivet av Marooned:

Är det någon som är grym på smarta hem som kan förklara det för mig? Fick IKEAs trådfri i julklapp nu. Fattar ju att Hue t ex är vassare men frugan gav mig trådfri för hon tänkte att det räcker att styra lite lampor med. Det har hon ju rätt i. Men som tekniknörd man själv är så tänker jag på massa kul jag nu kan styra.

Jag fattar att det är enbart IKEAs prylar som funkar med deras gateway osv? Men om ändå bara kommer använda apples homekit app ändå så är det ju samlat där? Kan jag nu då bara köpa andra produkter som är kompatibla med apple homekit? Så att allt samlas där?

Exempel. Jag kör några lampor med IKEA och skapat styrning för det i apple home appen. Sen om jag köper en luftrenare från något helt annat märke, men som dock är kompatibel med apple homekit. Så bör jag väl bara kunna styra den i apple homekit appen också? T om skapa en automatisering ihop med Ikeas grejer i homekit appen?

IKEA Trådfri kan köra på Xiaomis gateway och vice versa som jag förstår det, dom har något sammarbete för Zigbee-protokollet om jag minns rätt.

Men om du kör prylar som pratar olika protokoll (Wifi, BT, Zigbee, ZWave, etc.) skulle jag rekommendera att använda Home Assistant för att samla allt på ett ställe.
I Home Assistant kan man sedan skapa väldigt avancerade automationer, scener, script etc.
Det i sin tur kan kommunicera med Homekit.

Kör du prylar av olika märken som pratar Zigbee så rekommenderar jag att även köra Zigbee2MQTT, så behöver du endast en (egenkonfigurerad) "basstation".

Kan vara lite bökigt att komma igång med men om man går igång på konfigurering osv så är det en fröjd.

Skrivet av Kalle86:

Det verkar som webbgallen får leveranser nästan varje dag, för klickar man bakåt i tråden är någon som länkar till webbhallen nästan varje dag att det går att köpa.

Till dom som inte har fått ett Ps5 så kan det vara värt att hålla lite extra koll på Elgiganten, eftersom vi var flera här på forumet som anmält oss till senaste utlottningen och ALLA verkar ha fått eftersom ingen skrev att den inte fått.

Kanske det kan vara så att då har flera över och immorn får alla köpa som inte är medlemmar då våra köpkoder går ut ikväll 20:00 så håll utkik. Och lycka till.

Tror inte Webhallen får dagliga leveranser. Istället så batchar dom ut förhandbokningar på en kommande leverans. Så har jag förstått det iallafall. Går att läsa mer här.

Jag blev tyvärr utan mail från Elgiganten idag, kan dock bero på att jag "vann" en tidigare utlottning men köpte aldrig då.
Lyckades dock beställa en från Webhallen istället 👌

Slutcenen i Bioshock Infinite

Om man helt utgår från Open World-aspekten:
TES: Morrowind

För mig är det definitionen av upptäckarglädje.
Det ger illusionen av att vara en mycket större spelplan än vad det egentligen är tack vare dess semi-linjära utformning och att det finns grottor och intressanta områden att upptäcka i varje hörn.

Och så musiken på det! Får rysningar av bara tanken.

Sen är ju själva spelvärlden ganska unik. Minns att jag blev ganska besviken på Oblivion av just den anledningen, dess spelvärld kändes mycket mer generisk och "tråkig".

Skrivet av Johan Lorentzon:

haha wtf, jag är blind!

Det är trots allt lördag kväll så du är förlåten 😄

Citat:

...men oklart om det handlar om ett multiplayer-spel eller om spelet kommer vara riktat mot singleplayer.

Det står ju explicit i Tweeten att det handlar om en multiplayer-titel, eller har jag missuppfattat något? 😄

Skrivet av Empa:

Av egen erfaranhet, vi anställde pentesters på projektbasis för 40 tusen Euro för att göra en kortare pen test som varade 3 veckor.

Och vi var ett företag som var en bråkdel av valve i storlek, vi hade ca 12 anställda vid den tidpunkten. Att anställa konsulter för 50-200k USD är inte så ovanligt.

För mindre pentest projekt så är oftast start priset runt 10k Euro och det är då det billigaste paketet.

Du kan lägga ner.

Det är skillnad på att vara anställd / inhyrd konsult mot att göra något på eget initiativ, helt frivilligt.
Jag tvivlar på att Valve saknar interna pentesters och helt förlitar sig på att White Hat Hackers ska göra jobbet åt dom.

Skrivet av Popski:

(ingen hade nog köpt ett spel som handlade om en medelålders kemist).

Det funkade i Breaking Bad så varför inte i ett spel? 😁

Uncharted-serien!
Samma studio som ligger bakom Last of Us.
Tomb Raider påminner ganska mycket om Uncharted när det gäller gameplay fast Uncharted har mer humor och mindre drama när det gäller storyn. Min personliga åsikt är att samtliga Uncharted-spel är bättre än Tomb Raider på de flesta punkterna.

Uncharted 2 är ett av mina absoluta favoritspel!