Inlägg av Deathwisher

Inlägg som Deathwisher har skrivit i forumet

Lords of the rising sun

och...

Defender of the crown

Remake och uppfräschade med roligare lösningar. Skulle förboka direkt.

Lords of the rising sun

Snälla. Gör en remake på LOTRS från Amiga.

*host host*

En stol från MSI är inte bara skön att sitta i. Att allena filosofera i en MAG CH130 X, skulle få vem som helst att tänka på tech och inte på sitt ex.

I en utopi, skulle jag i min stol från MSI, direkt dra i bordet för att svinga mig runt tills jag såg ut som blekselleri.

Därefter med klart huvud och skarpa sinnen, skulle jag fantisera om den perfekta gamingstolen. Svankstöd, tiltbart ryggstöd och gungfunktion i all ära. Sanitär och hållbar konstruktion, behaglig sitt- och sovkänsla är ha-begär-nukleära. Militär touch utan inslag av färglära, skulle få vilka blåbär som helst att i streamen bli folkkära.

Vi är inte i framtiden än, men MSI är techfrontens medicinmän, kända för att alltid vara på helspänn. Vi är snart där mina vänner. I framtiden. Bland hjul, kuddar, skinn och Glenn (säkert nån som heter Glenn på MSI).

Herregud vad tråkigt Calle. För mig ÄR du FZ (med Bennet förstås). Tack för alla skratt och tack för all info om spel under årens lopp. Hör gärna av dig om du vill lira Squad någon gång.

Skrivet av arelion:

Vet inte om det passar på den här listan, men PC-versionen av Days Gone är verkligen fantastisk. Köpte det aldrig på PS4 pga de dåliga omdömena, men PC-versionen är verkligen ett fantastiskt spel. I 4K och 60fps är den amerikanska vildmarken vrålsnygg och jag har inte varit så engagerad i ett open-world spel sedan BoTW. Spela på hög difficulty så blir det en riktig utmaning där varje enskild zombie är farlig. Riktigt grymma karaktärer dessutom.

Håller med. Det är enformigt efter ett tag och storyn är ...sådär. Det är ändå underhållande och spännande!

Skrivet av Molotov:

Spelade öppna betan lite.
Visst är det kul med all blod och lämlästning men gameplay är att alla springer omkring som yra höns.
Man blev lite mätt eller vad man ska säga.

Eller så är det åldern. ;D

Skämt å sido. Jag håller helt med. Jag önskar att det skulle vara något långsammare, mer autentiskt och mer uppstyrda strider. Men det är jäkligt kul att bara logga in och kötta lite.

Skrivet av submariner:

Såna som du förstör för många då du inte köper det direkt för du kollar plånboken. Titta bara Days Gone som fick dåliga betyg vilket gjorde folk tveksamma men efter de köpt det själva och spelat så har man upplevt det raka motsatsen då recensioner ska man ta med en nypa salt. Läste att nu får inte Days Gone en uppföljare för spelarna vände ryggen vilket är tragiskt. För min del och många andras så var det spelet en 10p precis som det här är.

Jag skrattar när du försöker sätta del 1, 2 och del 3 mot Blockbuster som del 7 och 8. De första 3 spelen är en fis i rymden då dessa
3 spel är ospelbara vilket har varit i närmare 10år då kamera vinklar plus långsamhet är ute ur tiden då folk vill inte spela sömnpiller. Däremot så var de grymma när de kom på 90-talet när inget annat fanns i den genren. Capcom som drog i gång allt som har med skräck att göra. Det är ju det absolut bästa Capcom har gjort genom att gå vidare med nytt och inte gammalt skräp.

https://www.fz.se/recension/279648-days-gone

Du menar att man inte ska lyssna på vad FZ säger?

Skrivet av almblad:

Bara och vänta, 1080 kortet håller bra än så länge. Så en två till fyra år till så spelar lite roll.

Har också ett 1080. Den fungerar bra ett tag till. Det värsta är nog min plan att ge 1080-kortet till fästmön som precis blivit gamer, medan jag skulle gotta mig med 3080 som jag beställde i oktober.

Den planen har grusats... minst sagt.

Jag har spelat spel sedan C64. Flera spel har fått mig att spela ett antal timmar. Squad är nog det spelet jag lirat mest av alla med mina 3000 timmar sedan 2016.

Valheim kommer säkert att slå mitt rekord i antal spelade timmar. Det är helt fantastiskt ur så många olika perspektiv. Vi är tre stycken som hyr en Valheimserver. Där kan vi gå in när vi har tid för att pilla med basen. När alla går in samtidigt, utforskar vi världen och spöar på nån boss.

Det märks att det är intelligenta gamers som skapat Valheim. De har träffat mitt i prick på så många stora och små saker. Exempelvis skulle jag vilja ge en tårta till den som jobbat med trädfysiken och känslan när man hugger ved. Vem kunde tro att jag kunde stå och hugga ved i skogen nån timme - och njuta av det?

Framgångsfaktorerna är enligt mig:
- Grafik som många datorer klarar av - dvs många kan vara med.
- Bra pris.
- De har lagt fin grafik på rätt ställen. Gräset och träden är pixliga, men miljön, dimman, vattnet och väderförhållandena är oerhört vackra.
- Musiken.
- Fysiken. Allt från gräset som böjer sig där man går, till träden som är farliga för alla när de faller (bäst är när de mosar nåt litet troll när de rullar ner från berget).
- Levlandet som ändå inte känns som ett levlande. Man blir väldigt glad när det plingar till och att man tydligen blev en smula bättre på att hoppa där och då, men det är inget i alla fall jag går och jobbar aktivt på. Det känns som livet i övrigt - du blir bra på det du gör, men det är inget man hänger upp sig på.
- Man bestämde sig för monster istället för människor som motståndare. Det var ett bra val så länge AI:n är så pass dålig. Då kan man alltid skylla på att trollen är hjärndöda barkzombies. ;D
- Bygga! Jag har aldrig tidigare brytt mig om att bygga saker. Nu plötsligt blev jag oerhört inspirerad av att bygga. Dels pga sättet de gjort det på och dels tack vare vikingastuket.
- Dela bas med andra. Det går att rätta till ALLT och ångrar man en byggnad får man inget avdrag på materialen när man river det. På så sätt känns det odramatiskt att dela bas med andra. Om jag bygger något de andra inte gillar - byt utan problem!
- Detaljer! Vi älskar detaljer i spelet. Det är en STOR behållning för oss. Min brorsa (som är 40+) blir superglad när han ser att trädstocken som råkade hamna i vattnet, guppade och hamnade under båten på ett autentiskt sätt! Hoppas att de aldrig glömmer detaljerna! Vi ser dem. Vi köper spelet.

Sammanfattningsvis känns det helt galet att de plötsligt badar i pengar. Men som sagt - de träffade mitt i prick hos många av oss gamers, och snacket har gått väldigt fort. De vet vad vi alla har saknat och de prickade rätt. Min enda hälsning är - Ni har tänkt helt rätt. Ändra INTE riktning. Fortsätt på den inslagna vägen och förbättra det som redan är.

Hello boys!

Vår familj köpte Quest 1 förra sommaren. Det var det första VR-headsetet vi haft. Vi var rätt nöjda men förstod att det fanns mycket förbättringspotential. När jag fick nys om att Quest 2 var på gång, sålde jag snabbt mitt gamla för en bra summa.

Efter denna recension åkte familjen till stan och köpte Quest 2. Idag har vi suttit och provat de gamla spelen till det nya headsetet.

ALLA... både jag, frugan och barnet, tycker att den här är SÄMRE än ettan. Det är svårt att ta på varför, men alla är eniga. Det är ett enormt antiklimax, eftersom det är så många som skriver sig varma om headsetet. Även FZ.

Nu är frågan: Är vårt headset ett måndagsex? Eller minns vi fel gällande ettan? Vad är det frågan om?

Här är några bekymmer:

- FOV ska vara bättre. Vi känner alla att det känns mindre när vi spelar, och att det känns mindre immersivt. Man registrerar verkligen de svarta kanterna.
- God rays - Ojojoj....... Det är redigt smetigt ibland, i synnerhet vid vit text och svart bakgrund.
- Sweetspoten känns mindre. Det är skarpt precis i mitten. Sen inte alls.
- De tre lägena med IPD visste vi om, men gillar det inte. Det känns som att det inte blir det där perfekta, utan något "okej".
- Vi kan inte längre casta. Så fort vi castar börjar spelen lagga både i headsetet och på teven.

Vi måste reda ut det här. Har recensenten erfarenhet från många andra headsets och i synnerhet från ettan? Det vore bra att veta. Och övriga FZ-medlemmar - har ni erfarenhet från andra headsets och från Quest 2 i synnerhet? Känner ni igen detta eller är det fel på mitt headset?

Just nu vill vi bara lämna tillbaka allt trots att den jämförelsevis är "billig".

Svar mottages tacksamt!

Trist med monster och grejer. En äkta vikingsimulator hade varit najs.

Fotnot: Med "simulator" menar jag inte "simulator" a la FZ, när de skrev att PayDay var en BANKRÅNARSIMULATOR. Jag menar en riktig simulator. ;D #neverforget

Djungelvrål kan vara riktigt gott till kaffe.

Blev redigt förvirrad över artikelns datum kontra innehållet där ett tag.

Skrivet av monsterbenke:

er kommer jag höra av mig till, är lite färsk då jag inte lirat på över ett år nu, men ska bli pro igen! inget är roligare än spel med bra teamwork

Kul att du kom förbi! Det är mycket att hålla reda på så bli inte avskräckt om det kändes sisådär i början.

Mitt tips är att du går in i firing range, förstår alla vapen och fordon, samt lär dig mekaniken gällande FOB/HAB/Rally och andra vanliga funktioner. Då kommer det att kännas roligare och lättare framöver.

Squad <3

Squad är ett fantastiskt spel. Ofta väldigt frustrerande eftersom man måste lita på att hela laget gör det de ska, men samtidigt omåttligt givande när allt fungerar!

Vår svenska klan OMBD har funnits sedan 2016 och båda grundarna är 40+, men åldersgränsen är 25 år. Just nu är vi över 50 svenskar som alla mätts, vägts och testats, för att säkerställa en harmonisk stämning i gruppen. Se länk i "signaturen" och hälsa på vetja!

Fotnot: Vi har bjudit in Calle, Bennet och gänget på FZ-redaktionen för att hänga på en strid eller två. Men nä. Icke. Vi tror att de är lite skraja. -_-

https://www.youtube.com/watch?v=UDnUD73gRXk

Det här passar oss gamlingar med sämre hastighet men med erfarenhet och taktik. Det är ingen lek där ute.

Vad roligt att det är så många som bjuder på sin lilla spelhistoria. Vi som kommer från Commodore- och Amigatiden har något alldeles särskilt gemensamt. Det var den riktiga starten på den gamingkultur vi har idag. Var stolta över att ni varit med där och då!

För övrigt, utan att tjata, hoppas jag att fler av er gamlingar testar Squad och hälsar på i vår Discord. Ni kommer att trivas - lovar!

Skrivet av krislevin:

Är Squad också singleplayer??

Nope!

Men efter en lång strid säger du adjö till grabbarna och slår på ditt favoritsingelplayerlir och myser.

Skrivet av Joakim Bennet:

Go tråd! Så talande också att vi genast börjar diskutera våra krämpor (krya!)
Vore intressant att leta upp den äldsta FZ-medlemmen!

NiDe56 är ju 65 år. Han är kanske inte den äldsta, men i det övre skiktet kanske?

Skrivet av Atorak:

Ålder är bara en siffra, började med commodore 64 gick vidare till 128D som följdes upp av amiga 500/1200HD. Ca '93 skaffade jag min första PC dx2/66. Idag har jag en nice rigg men är många år sen jag insåg jag föddes till gamer och kommer förmodligen lämna detta livet som gamer. Tycker jag är bättre gamer ju äldre jag blir, man spelar smartare i typ Apex mm. Men finns EN sak jag stör mig som fan på 22:30 är jag spytrött gamer hehe. Vid yngre dagar 02:00-04:00 inga problem.

Samma här. Har kört ända från C64 och Amiga 500 (egentligen tidigare då pappa köpte ett tvspel i Spanien som måste ha varit en lokal variant). Jag ser ingen anledning till att sluta med min hobby heller. Senast jag blev singel berättade jag nästan direkt för dejterna att jag var stolt klanledare för en svensk spelklan. Hör och häpna - de flesta verkade gilla att man stod för det.