Inlägg av Kiske

Inlägg som Kiske har skrivit i forumet

Att sitta och lyssna på samma tre korta dialoger från NPC's gör mig deprimerad och slungar ut mig ur spelens värld.
AI kommer inte bli sämre än att lyssna på "I used to be an adventurer like you but then i took an arrow to the knee" för 4855e gången.

Skripta det viktiga och låt AI driva allt runtomkring så blir världarna mer levande än dagens kulisser.

Skrivet av Stelefan:

Aaa jo absolut.. Det fungerar ju..
Bara kolla på sveriges "LIBERALA" vapenlagar...
Kriminella kommer Alltid ha tillgång till vapen..

Känns dom detta idiotiska argument borde vara dött för länge sedan.
Att attackera vapen kommer inte gör någonting alls.
Däremot att gå till roten med problemet dvs psykisk ohälsa, mobbning osv.

Sen Australien förändrade sina vapenlagar 1996 och 2002 har de haft 0 (noll) massakrer (fler än 4 döda). Innan hade de nästan en per år.
Även självmord, mord och andra skjutvapenrelaterade dödsfall har gått ner.

Xbox, Playstation och Nintendo lägger ner sina konsoler. "Alla vet ju att PC är bäst."

Skrivet av Sillgam:

Jag vill spela ett spel gjort med AI lika lite som jag vill läsa en bok skapad av AI. Oavsett hur bra det skulle bli finns det ingen avsändare som faktiskt vill säga något och därför finns det heller ingen mening bakom det som sägs/görs.

Hela spelet behöver ju inte vara gjord av AI.
Skall du rusta på gården så köper du väl troligast färdighyvlade stolpar till staketet utan att du tänker att det bli själlöst.
Det finns gott om stolpliknande uppgifter i spelmakeri också.

Sen om du går på stan och lyssnar på olika konversationer mellan människor så kommer du nog inte heller se någon större mening med vad som sägs.

Det handlar nog mer om var det används.
Jag tror knappast man låter tex "the main villain" få AI-genererad dialog men säkert pojken som moppar golvet i den högra flygeln på slottet som annars kanske bara skulle säga "When i grow up i want to be an adventure, just like you" eller "It's a nice day for fishing my good sir".

Skrivet av Ender:

Har fortfarande svårt att förstå hur mycket luft som slottet måste vara byggt på när en aktie rasar så enbart på grund av att ett KÖP inte gick igenom. Hade det handlat om en utebliven försäljning till stor vinst hade jag förstått det, eller att ett antal spel som det pumpats in miljarder i inte sålt som förväntat...men ett köp?
Det är ju inte så att de köpte en studio på nätet för 21 miljarder, betalade summan och det var en tom kartong som kom på Postnord. Pengarna bör ju i princip kvar, men ändå ses det som en företagsvältande förlust.

Då lär man inte ha mycket substans att stå på.

Nej precis, saken var ju att aktien var uppblåst så det heter duga, den stog i ett högre värde än vad innehållet var värt. Då behövs det inte en stor nål för att spräcka ballongen. Om man då använder den höga aktiekursen som säkerhet till nya lån blir det ett brant fall när fallet kommer.

Skrivet av Sillage:

På Avalanche så har vi istället anställt folk, även under pandemin.

Flera ekonomitidningar har nyligen gjort flertalet artiklar om att spelbranschen i Sverige skriker efter folk.

"Behovet av personal är enormt – och lönerna höga."

"Förutsättningar finns för 25000 nya jobb inom de närmaste 10 åren"

Svenska Dataspelsbranschen postade detta i januari:
https://dataspelsbranschen.se/nyheter/2024/1/15/fler-vgar-in-...

Så ni är nog inte ensamma. Jag tror många går bort sig lite i att de flesta nedskärningarna är gjorda i USA. I Sverige verkar vi vara rätt förskonade.

De som förhandsbokar är konsumentförrädare.

Skrivet av itsnotme:

Apple kunder må köpa produkter blint, men de är rätt avslappnade om det.

Steam fans är otroligt aktiva i att sabotera för andra. Det är ett organiserat hat. Troll forum som försöker dra igång review-bombing (nu senaste med Ghost of Thushima). Det finns ett subreddit som heter r/fuckepic som diskuterar hur de kan trolla EpicGames (det finna inget motsvarande med AMD, android, Playstation eller Xbox). Tittar man på forum med Steam så får man snabbt uppfattningen att dessa människor finner mer underhållning i att förstöra
Det är många indiespel utvecklare som blir attackerade av Steam-Fans med hot om att de kommer pirata spelet om spelet inte släppa på Steam.

Valve är ett av de girigaste företagen vi har på jorden, alltså inte bara räknat inom spelmarknaden, utan överlag. Men ändå så försvarar Steam-fansen dem.

Det måste vara en extremt liten klick då jag aldrig sett av dem.

Skrivet av Fredrik Eriksson:

So it begins! 😅 Vi hoppas att vi ska vara så liiite kriminella världsfrånvändare som möjligt. Men inga löften!

Gå i fängelse, gå direkt i fängelse utan att passera gå!

Att inte Max Payne vann actionguldet är helt världsfrånvänt. Fantastisk story, fantastiskt gameplay och själ. Det är något Battlefield inte har lyckats med i ett enda spel någonsin.

Skrivet av itsnotme:

Det är fint att göra något gott. Och alla droppar i havet räknas. Men det är dubbelmoralen jag kritiserar. Jag tror inte dessa användare röstade ner för tidigare nämnda skäl. Hade så varit fallet så hade de kritiserat Steam betydligt oftare. Det handlar om fanboys, och Steam har industrins största fanboys.

Knappast, det har Nvidia och Apple.
Steam vinner oftast på walk over mest för att alternativen är så ofantligt mycket sämre, inte för att Steam är speciellt bra.

Gör ingenting med saker som går långt tillbaka i tiden för de yngre har inte upplevt något före år 2000.
Tex bästa konsollen genom tiderna skulle bli en shitshow.
Resultaten kommer alltid få en slagsida mot moderna valmöjligheter.

Skall ni ändå göra det så får ni ha olika ålderskategorier på de röstande.

Skrivet av Skyrage:

Hur är det pay to win egentligen? Är skeppet överlägset alla andra och permanent låst bakom kreditkortet?

Har inte kört Elite på några år så jag vet inte hur saker är idag men detta känns verkligen som en nothingburger.

Kanske inte pay to win men de har lovat att microtransaktioner bara skall vara för kosmetiska saker. Alltså har de ljugit.

Skrivet av itsnotme:

Soldat! Det är din turdag. Steam har brutit mot lagen i Vietnam och därav har företaget blivit blockerade i hela landet. Ingen kund har blivit återbetald vid skrivandet av detta meddelande. Låt lagens långa gavel slå ner likt Tors hammare. Jag förväntar mig bojkott av steam, reviewbombs och polisanmälningar innan midnatt. Alla som fortsätter att använda Steam är kompanjoner och medbrottslingar. Dessa skurkar ska inte få komma undan. Det finns ingen sten de inte vänder på för att krama ur pengar från konsumenterna. Ge Steam vad de tål, utgå!

Alla kan inte göra allt men alla kan göra något.

Skrivet av Kleptoman:

Live service får oförtjänt mycket skit. Kom bara ihåg att toppspel som DotA, LoL, CS och PoE alla är live service innan ni klagar.

Kom också ihåg hur många av dem som gjorts av EA.
EA är ju inte direkt synonymt med orden måtta, lagom och fingertoppskänsla när det gäller live service.

Skrivet av hoppalängdhopp:

Irriterande är det, men på PC är man ju så gott som illa tvungen att ha 1 miljon olika konton tyvärr.

Det är väl ok om kontot endast gällde spelet men inte när utgivarna skall ha ett totalt onödigt konto, som tex PSN, origin osv.
Visst, köper jag spelet på PSN så kan jag ha ett konto men om jag köper det på Steam finns ingen som helst anledning att kräva ett konto på PSN.
Noll, cero, odo, null, sifir, poojyam, nialas, zero, nula, nolla, yeong anledningar.

Skrivet av T.Mani:

Ja... lite som när jag för många (många!) år sedan blev utan internet i två veckor pga tekniskt strul och telia ville erbjuda mig presentkort till valfri (utifrån en lista) mataffär istället för att kompensera genom att reglera nästa faktura... När jag sedan skulle hämta ut kupongerna på posten var jag tvungen att betala 30kr för att få ut dem...

Kuponger som de garanterat köpt med rabatt. En blir fan förbannad.

Om en skall ha pengar tillbaka så kommer det kosta mycket mindre för företaget att betala ut det i varor än i pengar. Så de enda som tjänar på tillgodo är företagen, kunderna förlorar för de får sina pengar låsta till en butik.

Skrivet av itsnotme:

Men betygssystemet reflekterar inte hur bra ett spel är, vad är vitsen med att ha kvar det? I detta fall med Helldiver så var spelet oförändrat, men ändå så sjönk betyget för spelet. Under samma helg så har The Last of us Part 1, Horizon Forbidden West och original Helldivers också fått lägre betyg med avseende till "fans" av Helldivers 2.

Spelet var väl inte oförändrat. Allt i upplevelsen ingår i spelets värde. Om jag var tvungen att äta bajs varje gång jag startade mitt favoritspel så skulle jag ge det 1/10.
Om företag beter sig illa så skall det kännas för dem.

Skrivet av itsnotme:

Jag tror inte dessa människor är så empatiska så att dom blir ledsna när Ryssar eller Somalier inte får spela deras favoritspel. Det handlar om troll.

Det handlar om att sätta ner foten och inte godta när stora företag försöker göra livet sämre i någon mån för kunderna för att tjäna mer pengar. Skulle de kunna så skulle de köra över oss fullständigt, suga upp våra bankkonton med sugrör och smacka sig förtjust om läpparna. Företagen är inte våra vänner och tänker absolut inte på någon annans bästa än sitt eget.
Folk som är lojala med företag är världsfrånvända deluxe.

Behövs en extra klient så blir det att hala piratflaggan om jag verkligen måste spela det spelet (troligtvis inte, få spel är så bra).
Jag verkligen avskyr när de gör det svårare och sämre för betalande kunder än för pirater.

Skrivet av DieZe:

Förstår inte hur man landar i bojkott över att behöva ett konto för att spela, känns fruktansvärt löjligt imo. Men, känns också som de som verkligen bryr sig om sånt här är konspiratoriskt lagda och gärna raljerar om uppgifter som säljs hit och dit, att allt du gör är övervakat etc etc.

Jag förstår inte varför varenda spelbolag kräver ett extra konto för att spela ett spel. Den enda orsaken jag kan komma på som inte går att lösa ändå är ju för att komma över dina användaruppgifter och att kunna skryta om antalet konton till aktieägare. Det är ju inte för kundens skull de har dem.

Tillgodo är fan skamligt. Det är som om man lånar ut pengar till någon och får tillbaka dem i biobesök.