Inlägg av OAKTHYR

Inlägg som OAKTHYR har skrivit i forumet

Skrivet av perihelion74:

Jag funderar på att bli någon form av spel-Amish som bara spelar gamla retro spel utan internet koppling.

På grund av den här nyheten eller bara generellt?

Skrivet av Kyraal:

Vilket trams. Det här är familjer vars barn blivit mördade under extraordinära omständigheter, så det är kanske inte så konstigt att de desperat försöker få rättvisa på alla möjliga vis. Att stämma Texas, med sina vapenlagar, och speciellt polisen som vägrade att göra något under händelsen, låter i mina ögon helt rimligt.

Som du säger känns det ändå rimligt att stämma Texas för deras vapenlagar eller polisen om dom inte skötte sitt jobb.
Känns mer långsökt att stämma vapentillverkare eller spelskapare.

Skrivet av lonian:

Glädjetårar efter att ha dödat någon av bossarna ja.

Man har utvecklats till att bli bättre så att man kan döda n00bz när man invadera andra spelare.

Gött
Ville egentligen bara påpeka att vi gillar olika saker. Jag gillar en engagerande story som kanske får mig att känna något och du gillar mer hardcore spel där grind, tålamod och bra reaktionsförmåga är viktiga.

Skrivet av Dragonflame:

Gråta över ett spel ? Är du 10 år?

Nej. Varför skulle man behöva vara 10 år för att bli berörd av ett spel? Jag grät i The Last of Us och i både Red Dead Redemption 1 och 2. Jag har även gråtit när jag sett vissa filmer som har berört mig.
Är du en av dom där hårda killarna som helst inte ens visar sorg på begravningar?

Skrivet av starlord21:

En bok är ett sånt fruktansvärt dåligt exempel eftersom du målar upp "grafiken" och bilderna själv i ditt egna huvud. Du fyller ju inte själv i luckor med din egna hjärna när du sitter och spelar tv-spel. Om du däremot jämför med en film med urusel CGI eller med en science fiction-film från 70-talet så blir jämförelsen mer rimlig.

En film med urusel CGI förstör verkligen hela filmen oavsett hur bra storyn är. Exakt likadant med spel även om det eventuellt kan vara lite mer förlåtande med sämre grafik i spel, men det är inte med mycket.

Folk som säger att de inte bryr sig om grafik är folk som inte har råd med ett bra grafikkort.

Eller så är vi helt enkelt inte lika ytliga som vissa andra gamers.

Skrivet av Earthscum:

Hur svårt är detta att fatta för utvecklare? Elden Ring vann Game of the Year av en anledning och det var inte på grund av en bra story.

Grät du någon gång under din genomspelning av Elden Ring?

Skrivet av starlord21:

För att sälja in storyn krävs det bra grafik.

Visst, men den behöver inte bli bättre än den är. Tyckte redan att scenen där Joels barn dör i The Last of Us var tillräckligt verkligt för att jag skulle börja snyfta lite.

Trodde jag hade mer koll på gamla gubbar.

Handkontrollen till PS4. Jag har fått stickdrift i 3 av 4 av mina. Sen är ju inte själva konstruktionen särskilt stabil heller. Vred sönder en för många år sen efter en särskilt frustrerande match i For Honor.

Ja. Men oftast ett par dagar innan om det har fått bra recensioner eller förhandsvisningar. Mest för att kunna spela det direkt på releasedagen och inte behöva vänta x antal timmar på nedladdning.

Utseendemässigt tycker jag att han passar bra. Men jag vill höra hans röst och se hur han funkar i actionscener innan jag kan bestämma mig om han funkar som ersättare.

Skrivet av russinkungen:

Absolut. Har själv 1400 timmar spelade genom åren. Striderna i detta spelet är bland de bästa jag haft i ett fps. Perfekt när man börjar bli äldre och reflexerna inte hänger med längre. Tror det gjordes nån undersökning och snittåldern är typ 35.

Det låter ju kanon. Börjar närma mig 40 så känner mig ofta helt värdelös i CoD och liknande

Skrivet av Iggge:

Mycket tråkigt. Detta var för mig ett av 2023 års bästa spel. Jag gick in i spelet helt neutralt och fann självklart ett par buggar, men inget som påverkade spelbarheten, utan gav oss ett gott skratt istället som sedan åtgärdades efter första uppdateringen.

Men det jag finner oroande är hur folk hatar på en produkt man aldrig testat, eller i vissa fall väldigt sparsamt. Vi ser massvis med betyg från personer som spelar under 2h och ger spelet sämsta tänkbara betyg. Ser även en drös spelare som är arga för att det inte släpptes på PlayStation, och av den anledningen man väljer att rata spelet och studion.
För mig är det lite bisarrt faktiskt, men framförallt väldigt sorgligt.

Det var som när jag spelade igenom Metal Gear Survive. Jag tyckte att det var ett helt ok spel. Inget mästerverk men inte heller ett totalt haveri. Mellanmjölk typ.
Så för min del var det konstigt att se så många ge det spelet absolut lägsta möjliga betyg. Tror dom flesta bara var irriterade på Konami.

Skrivet av Gen:

Origins var faktiskt ett AC jag orkade köra igenom. Lade runt 60h på det vilket då kändes lagom, idag tycker jag det är lite för mycket.

Håller med. Orkade inte heller spela igenom Odyssey eller Valhalla. Origins känns lagom eller lite för stort för mig nu för tiden

Skrivet av Påskmust:

Så dom kommer fortsätta släppa sina spel på PS4 så den här maskinen kan spela dom? Bådar inte så gott isåfall, det är dags för dom att fokusera helt på den här generationen istället.

För min del hade dom kunnat sluta släppa spel på PS4 och gått vidare men samtidigt släppa en bärbar konsol som klarar PS4 spel.
Jag har ett ganska stort digitalt bibliotek och stor backlog som jag gärna hade spelat på resande fot

Dungeon Siege. En kompis sov över i mitt rum i flera veckor en sommar för att han sommarjobbade i samhället jag bodde.
Så när vi inte åt glass eller tog mopederna till badplatsen hade vi lokalt LAN och spelade Dungeon Siege till långt in på natten. Eller till 22-23 i alla fall för vi skulle ju orka sommarjobba också.
En av mina bästa somrar.

Förstår tanken med att förbjuda cigg för att det är hälsofarligt. Men nikotinprodukter är ju till för vuxna människor som borde få bestämma själva om dom ska röka eller inte. Samma med alkohol. Dåligt för kroppen även i små volymer. Men vuxna borde få välja själva.
Tror världen hade blivit tråkigare om vi skulle förbjuda allt som var farligt.

Hade kunnat äta en stor påse chips varje dag och lite annat gott till det utan problem. Känner ibland att det inte finns någon hejd för min godisaptit. Har jag något hemma kan jag inte stå emot.
Men eftersom jag börjar närma mig 40 och min förbränning inte är vad den en gång var försöker jag undvika godsaker så gott det går i veckorna. Och äta måttligt på helgen.

Skrivet av Jozo:

Har ännu inte köpt någon konsol denna generation, känns inte som att den har "startat" än!

Avvaktar ifall det kommer någon slim-uppdatering eller liknande iår.

Får man fråga vad du spelar på för plattform nu? Själv spelar jag på PS5 och känner att det är det största hoppet rent tekniskt sen man gick från PS2 till PS3 medans PS3 till PS4 Pro kändes som ganska små förbättringar.

Skrivet av Cav_swe:

Kul för dig, tar säkert 30 sek - 1 min för mig

Ok. Ja det var ju segt. Vad kör du för plattform?