Inlägg av Buster

Inlägg som Buster har skrivit i forumet

GTA 6 kommer bli årets snackis även om det dröjer till hösten.

Silent Hill, Metal Gear, GTA 6, RDR 2 Next Gen, Splinter Cell, Evil Within 3 och framförallt låt last gen dö ut...

Skrivet av Kiske:

De har gjort enorma pengar på GTAV som vida överstiger vad utvecklingen kostade så denna cashgrab är bara cynisk och sniken. Utvecklingen av GTAV kostade någonstans runt 1,5-2 miljarder kronor och bara på det första dygnet drog de in 8 miljarder. Sammanlagt har de idag dragit in närmare 50 miljarder kronor.

Nja, lite drygt 2 miljarder och RDR 2 låg runt 5 miljarder... så jag ser fram emot att GTA 6 går för 11 miljarder. Inflation på detta... 50 miljarder är mycket pengar!

GTA 6 måste vara värt det... kommer förmodligen vara det också. Men... dessa cashgrabs alltså, jag antar att produktionen kostar fläsk vid varje spel så man inte har råd med ett fiasko. Förhoppningsvis kan de iaf vänta ut last gen-versionen så att den nuvarande äntligen kan få lite luft under vingarna.

Skrivet av nils45:

Är sjukt imponerad utav RE7 och 8, samt remaksen, inte bara inom serien, utan inom hela spelindustrin, väldigt innovativt. 8an var inte läskigt dock, men väldigt häftigt. 7an hade lagom action.

8'an var inte läskigt? Rent generellt nej, men rent specifikt... mwuäääh yeah!

Oerhört viktigt, med förutsättning att utvecklarna tycker samma. Ser fram emot utvecklingen av 3D-ljudet och att någon verkligen vågar fläska på rejält. En riktig equalizer till 3D-ljudet här suttit som en fläskläpp det med.

Nostalgi gör sig bäst som nostalgi.

Jag har alltid tyckt om rävar, men efter Ghost of Sushima vill jag inte jaga en räv till i hela mitt liv... i så fall med pilbåge. Rävgrindet för att få en platinum var plågsamt...

Skrivet av r4v3nl0rd:

Som med 99% av alla andra spel då ungefär.

Nej, det skulle jag inte påstå... jag spelar ofta igenom bra lir ett par gånger. Last of Us (båda) och RDR 2 är tre gånger vardera. Sedan har ju generationsskiftet gjort att man vill uppleva allt med perksen av en PS5 såklart.

Det jag menar (mellan raderna) är att Hellblade är ett tungt spel att spela. Har man inte perspektiv på livet mer än att få FIFA-poäng från mamma och pappa kan jag förstå att man spelar Hellblade för att det är fräckt. Hellblade är enligt mig inte ett fräckt spel, utan en sinnessjuk upplevelse.

Tydligen så skadar Covid 19 allvarligt fantasin också.

Ett spel man endast spelar en gång.

Kan man ha svärd och sköld nu som en riktig viking?

Remakes och färgglada barnspel har vi tillräckligt av. Cash-grab... det klart man vill uppleva gamla godingar med nyare grafik men det får inte ta över innovationen att skapa nya habila lir. Bojkotta GTA V 3.0 nu med så vi får ett GTA innan man får löständer.

Tom Clancy vrider sig i sin grav.

Citat:

Tänkte på The Last of Us 2 häromdagen. Jag är sjukt sugen att lira en 2a genomspelning nu på PS5an. Är det stor skillnad mot PS4 vanilla versionen i 1080p? Ökar frameraten på nåt eller? Även sugen på att handla SONY 3D hörlurar då jag hört bra om de.

Ja, 60 FPS gör en hel del speciellt nu när jag kör på Grounded och man måste fly än illa fäkta. Sedan gör ju Ps5ans anti-aliasing nytta även för mer skärpa i bilden, men samma upplösning som till PRO.

Lurarna gör sitt jobb, när fienderna letar efter dig och visslar från alla håll var det särskilt slående. Men inget in your face/head-ljud på något sätt utan mer subtilt med fler riktningar än 7.1 och även nivå-skillnader i höjd.
Jag gjorde misstaget att ta på lurarna fram å bak vid ett tillfälle och det var ett kraftigt mindf**k. Så visst gör de jobbet och för en 1000-lapp är det definitivt ett bra köp.

Kraftfull hårdvara < Smart mjukvara

Spelar just nu igenom LoU 2 igen på nya maskinen. PS5an är smidig, lätt interface och man spelar spel utan att lägga tid på väntan. Känslan att starta upp konsolen för att lira någon timme är mer närvarande nu än förr.

Kontrollen sitter bra i nävarna och känns mer rejäl och go haptisk feedback. Laddstället kan ses som en onödig gimmick men jag tycker redan det är värt pengarna att slippa fippla kabel och gött att alltid ha laddade kontroller.

Pulse-lurarna gör sitt jobb, jag hade gärna önskat mer oumph! i ljudet men för 1000-1500 prisklass får man nöja sig. Har man vant sig vid 3D-ljudet märker man stor skillnad utan. Att ställa in rätt ljudprofil via inställningarna tycker jag är oklart, jag spelade istället spel och hoppade in och ut i ljudinställningen för att få "rätt" profil.

Jag upplever att spelen oavsett dedikerad PS5-patch/version ser bättre ut. Det kanske har med bildbehandlingen på teven å göra men oavsett.
Flytet och 4K gör spelen roliga att återuppleva igen. Att slippa välja mellan 4K och flyt är gött, God of War får Kratos att se extra kramgo ut.

Definitivt ett generationsskifte. Skall bli roligt att se de riktiga dedikerade spelen framöver!

Ja om jag blir belönad med en star destroyer... annars aldrig i livet.

Som jag sa vid release, beta i maj och det stämde bra.

Sony har skickat Sam Fisher till THQ Nordic as we speak.