Inlägg av Sarato

Inlägg som Sarato har skrivit i forumet

#CoverQuest #491

🟩⬛⬛⬛⬛ 🎉 1/5

https://coverquest.jbonet.xyz

Skrivet av Mr Disco Cyborg:

Utgår från att du är en kvinna.

Sist jag grät var när jag var ca tolv bast och för första gången såg Arnold sänkas ner i stålbadet i slutet av t2 och när han sa "i know now why you cry"

Trevlig generalisering där, dudebro.

Jag är en man i 30-årsåldern och det är inget fel med att visa känslor.
Våga komma ut ur ditt skal lite. Det är bra för den psykiska hälsan.

Skrivet av doversund:

Ett riktigt bra narrativ kan rädda mindre bra gameplay, men kan ett riktigt bra gameplay rädda ett uselt narrativ? (Kan inte komma på ett exempel i skrivande stund dock)

Absolut kan det det. Många NES-spel har alltifrån urusel till medioker story men är det ett roligt gameplay så kvittar det helt.
Earth Defence Force-spelen är ett perfekt exempel på det.

Skrivet av Dragonflame:

Gråta över ett spel ? Är du 10 år?

Varför skulle man inte få gråta över något som är dramatiskt? Kom igen, det är 2024 nu. Det är inget fel med att visa känslor.

Jag grät som ett barn tillsammans med min kompis när vi spelade igenom Telltales The Walking Dead. Sista kapitlet är så emotionellt starkt att jag anser att det är något fel på en om man inte snyftar till åtminstone en gång.

Skrivet av starlord21:

För att sälja in storyn krävs det bra grafik.

Inte nödvändigtvis. Man kan ha spel i Paper Mario-grafik eller i en stil som Undertale som också griper en.

Skrivet av Majoren:

Klokast är att lyssna till moder natur.
Hade vi kunnat bryta ned och ta upp näring från insekter effektivt så hade vi nog också utvecklat en naturlig dragning till att vilja äta insekter. Forskare som intervjuas som experter i dylika sakfrågor, av typ statsmedias klimatkorrespondenter, tenderar ju att ofta drivas av agendor snarare än vetenskap, så man får ta det med en skopa salt, speciellt de forskare som kräver att vi ska gå emot vårt naturliga beteende att äta kossa och svin.

Fast vi är ju inte enbart köttätare. Vi är allätare. Dessutom är det kulturellt beroende på vad man äter så att säga att det ligger i "vår natur" ska man även ta med en nypa salt.

I stora delar av världen äter man inte fläsk och skaldjur medan vi i Sverige äter sånt inklusive sönderruttnad fisk som definitivt går emot vad Moder Natur lärt oss. "Naturlig dragning" är väldigt skevt. Jag tror nog aldrig att jag tittar på en ko i naturen och tänker "den vill jag fan i mig äta upp". Men om det är en färdig maträtt så är jag såklart sugen. Tror du skulle tänka likadant om du fick en färdiglagad maträtt gjord på färs från insekter att det ser aptitligt ut:
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/har-ater-eleverna-insekter...

Vi är också förtjusta i att äta färggranna saker som i naturvärldens anses vara en fara för oss att konsumera.
I många länder i Asien har man också ätit insekter i århundraden så är det något som inte kroppen hade kunnat ta upp hade vi nog vetat det vid det här laget.

Skulle det vara farligt för oss att äta det så hade inte Livsmedelsverket godkänt det i första taget heller.

Skrivet av YmerXE:

Vad är det för fel på gelatin? resultatet av ben och hud som kokats känns betydligt trevligare än löss.

Äter du räkor? Det är trots allt insekter med bara att de lever i havet istället för på land.

Skrivet av Jaw_B:

.
3. Nintendo 64 spak - Första konsol kontrollern med en analog spak. Något som är standard på alla konsoller efter. Cut them some slack (samt, min gamla n64 kontroller är fortfarande intakt efter alla år!).

Stämmer inte. Atari 5200 var den första med analog spak så tekniken var knappast ny.

Skrivet av gundemannen:

En serie jag alltid velat ge mig på men som känns så otroligt rörig med alla sina spel och versioner av spel…

Och ju mer du spelar desto mer förvirrande blir det. Du kan utan tvekan nöja dig med ettan, tvåan och Chain of Memories och sen lägga ner att försöka följa serien.

Skrivet av Rymdhund:

Haha, ja men det är ju uppenbart att de inte är ute efter "sexuella trakasserier och crunch-kulturen".. Utöver lite Microtransatcions och always online så är det fortfarande riktigt bra spel med hög kvalité de kastar ur sig. Om spelen är lite halvdana vid release så lyckas de slipa till dem otroligt bra (Overwatch 2 räknas ej).

Men det är inte vad gamla Blizzard var. Gamla Blizzard var extremt tydliga med att släppa spel först när de var klara. Sedan de slogs ihop med Activision så har det blivit så himla viktigt med de heliga kvartalsrapporterna att de hellre släpper trasiga spel som eventuellt lagas senare.
Warcraft 3 Reforged är ett exempel på ett sånt spel och det är nog en av de sämsta remasters jag har upplevt i spelväg.

Jag måste nog ändå säga Switch-kontrollerna med deras drifting-problem. Inte varit med om så dålig kvalitet sedan N64-kontrollerna som nöttes ner med tiden.

Skrivet av Siegfried:

4. Dreamcast kontrollen.

Denna konstanta glapp i sladden som verkar drabba kontrollerna efter ett tag, extremt jobbigt när skärmen spammar att kontrollen åkt ut, återansluta för att starta

Wut? Har haft mina kontroller sedan releasedagen och har aldrig haft något problem med dem. Tror snarare att det är användarfel än kontrollproblem.

Om de är trogna originalspelet i både tonen och gameplay så är jag mycket intresserad. Om det blir samma Kingdom Hearts-smörja som 7-remaken så kan de lika gärna lägga ner projektet direkt.

Ge mig ett komplett spel, inget "del 1 av 3".

Skrivet av DieZe:

Släppt mycket bra, senaste wow expansionen, hur de hanterar classic osv osv. Sen att du inte gillar det dem gör är ju något helt annat. Sen lyfte ju inte han du citerar något om vad vissa anställda gjort eller hur deras företagskultur ser ut. Kan inte spel bara få vara spel?

Självklart kan spel få vara bra spel men om det innebär att folk behandlas som skit för att få ut deras produkter så är det något systemfel i första taget.

Och tro mig, jag älskade Blizzard en gång i tiden men bara för att man gillar deras produkter så innebär det inte att de inte har brister för det.
Och tyvärr gör också deras företagskultur att deras spel far illa också. Se bara på Diablo 3:s always online där folk inte kunde spela deras spel på releasen eller för den delen Overwatch 2, uppföljaren till enligt mig ett av mina absoluta favoritspel genom tiderna, pissades fram och blev en mikrotransaktionsmardröm istället för ett komplett och roligt spel.

Blizzard är inte ett företag att se upp till längre, varken spelutvecklarmässigt eller kvalitetsmässigt.

Skrivet av Rymdhund:

Vad menar du? Tycker att Blizzard gör riktigt bra spel med hög kvalité!

Tja, inte bara gällande sexuella trakasserier och crunch-kultur så är inte dagens Blizzard kända för att släppa spel först de är färdiga eller vara speciellt omtyckta längre p.g.a. diverse dumheter de senaste 10 åren.

En gång i tiden släppte de bara spel som de ansåg helt nöjda med. Nu släpper de trasiga spel man inte ens kan logga in på kombinerat med ren och skär senkapitalismgirighet.

Skrivet av Hipshot:

Stark på Arrowhead menar du eller? Var det mycket under utvecklingen? Jag har hört annat... vart lite loy...

Inom spelutvecklarkulturen, även i Sverige.
Om de har haft det lugnt och du har hört annat så blir jag bara glad. Men oavsett vad så ska alla på Arrowhead ha en stor eloge. Spelet är riktigt bra!

Skrivet av Hipshot:

Skulle den vara för hög nu menar du?

Crunch-kulturen är väldigt stark så jag killgissar på att de förmodligen har haft det lite väl hetsigt ett bra tag.

Skrivet av magma:

Tror att det där är den stora anledningen till att jag började älska synt-musik som barn

Skrivet av Danster:

Hur översattes det i förra versionen?

Då nämndes det aldrig om biten att hon identifierades av andra som pojke. Då är hon "bara" en tjej.