Inlägg av Stumpen

Inlägg som Stumpen har skrivit i forumet

1

SPECCAT - en nördcast - gottar sig i 2024

Hej och scoobiedoobie osv.
Tommy heter jag och är (tyvärr) en del utav den smått överskattade nördpodcasten SPECCAT där vi nu i det senaste avsnittet går igenom vilka filmer och spel vi ser fram emot 2024.
Kan inte vara ensam med att älska att lyssna och läsa igenom folks listor så dela gärna med er era också

SPECCAT finns i valfri podcast-app och om ni vill följa oss för att berätta hur fel vi har..... så don't.
Men om ni måste så finns vi här:
twitter, instagram och discord

Och om du har sjukt mycket pengar över eller är helt jävla galen så har vi även en patreon också.... men det är som sagt för dom äkta nutacase.

Glatt 2024 på er och ta hand om er :=(
#podcast

Avsnitt 62 - SGDQ, Raft, Yoku’s Island Express och Captain Spirit

Vi välkomnar Per tillbaka från Dreamhack-jobb och LAN-förkylning! Tillsammans med Elisabeth och Niklas avhandlar han två av sommarens stora höjdpunkter för gamers: Summer Games Done Quick och den traditionsenliga Steamrean. Dessutom måste vi såklart snudda vid att Pokémon Go introducerat både Pokémon-byte och vänlista.

På spelfronten blir det en salig blandning: Niklas kompletterar fotbolls-VM med indiespelet Football, Tactics & Glory och lite flipper-Metroidvania i svenskutvecklade Yoku’s Island Express, Elisabeth har överlevt på en flotte i Raft och Dontnods demospel The Awesome Adventures of Captain Spirit blir en ordentlig vattendelare i veckans panel.

Vi önskar er mycket nöje och en trevlig helg!

Spel som avhandlas: Pokémon Go, Football, Tactics & Glory, Raft, Yoku’s Island Express, The Awesome Adventures of Captain Spirit

Ladda ned avsnittet här!

Avsnitt 61 - Lootlådor, Jurassic World Evolution och Onrush

Speccats egna Fab 2 (Elisabeth och Tommy) sätter sig för att prata om vår nya favoritserie Queer Eye, hur mycket pengar vi lagt på Steam-biblioteket och en ny svensk spellag som kan komma att ställa handeln med lootlådor på ända.

Elisabeth har byggt sin alldeles egna dinosauriepark i Jurassic Park Evolution och reder ut vad som krävs för att hålla en velociraptor nöjd och glad. Tommy har grindat järnet i dungeon crawlern tillika butikssimulatorn Moonlighter och fröjdas åt kluriga inventory-pussel. Dessutom har vi sladdat runt i det högoktaniga arkadracingspelet Onrush - och till och med den största sportspelsskeptikern verkar hitta njutning i det.

Spel som avhandlas: Anthem, Jurassic World Evolution, Moonlighter, Onrush

Ladda ned avsnittet här!

Avsnitt 58 - Tack för inget, Bethesda

Veckans avsnitt av Speccat spelas in med en totalt händelselös livestream av Bethesda i bakgrunden, då Tommy, Niklas och Elisabeth ännu är omedvetna om det som visade sig vara ett avtäckande av Fallout 76. Under tiden pratar vi om arga Battlefield-fans, TotalBiscuits tragiska bortgång, och en uppföljning på Detroit: Become Human från förra veckan.

Avsnittets andra hälft bjuder på våra intryck och omdömen av spel som FAR: Lone Sails, State of Decay 2, House Flipper och Bloodstained: Curse of the Moon - inte mycket att hänga i granen, men något att sysselsätta sig med medan vi taggar inför E3. Mycket nöje och trevlig helg!

Spel som avhandlas: Fallout, Battlefield V, House Flipper, State of Decay 2, Detroit: Become Human, FAR: Lone Sails, Bloodstained: Curse of the Moon, Shovel Knight

Ladda ned avsnittet här!

Avsnitt 55 - Skäms!

I det skämmiga avsnitt 55 synar Speccat varandras och lyssnarnas skämshögar.

Per drar en lans för spelstudiornas mobilsatsningar, samtidigt som Tommy är mer skeptisk till idén. Niklas kan inte släppa att vintern har försvunnit och har därför plockat upp det färska spelet Frostpunk för att kunna överleva ännu en vargavinter.

Hur pepp är vi egentligen på det nya Tomb Raider-spelet och har snacket om loot boxes blivit spelvärldens juridiska-cannabis-snackis?

Och självklart… mer God of War!

Spel som avhandlas: Shadow of the Tomb Raider, World of Demons, Dragalia Lost, Frostpunk, God of War

Ladda ned avsnittet här! eller i din app.

Avsnitt 53 - Krishantering med Subutex

Varför se framåt när man kan blicka bakåt? Så resonerar i alla fall veckans panel med Lisa, Tommy och Per, vars speltimmar präglats av en trio av mer eller mindre nostalgiska titlar.

Den lila Playstationdraken Spyro gör bejublad (?) comeback och Cliff Bleszinski sadlar om med ett nybakat battle royale. Dessutom ger analyserar vi hur Blizzard ska lösa sin pågående kris med sitt community! Allt detta - och mycket mycket mer!

Spel som avhandlas: Spyro Reignited Trilogy, Sea of Thieves, Heroes of the Storm, Lawbreakers, Radical Heights, Fortnite, PlayerUnknown’s Battlegrounds, Steamworld Heist, L.A. Noire, Far Cry 5, Nier: Automata.

Ladda ned avsnittet här! eller i din app.

Avsnitt 52 - Farsan Gråter 5

I det femtioandra avsnittet av Speccat kikar vi närmare på Steven Spielbergs adaption av nördkulturromanen Ready Player One - är den en hyllning till nördkulturen eller blir referenskavalkaden bara en tunn fasad?

Dessutom blir det aprilskämt, pårökta rymdresenärer och remaster-snack innan vi går in på spelen vi spelat. Tommy och Niklas delar med sig av sina första intryck av Yakuza 6 och Elisabeth har fått gnugga hjärnknölarna i Detective Pikachu. Huvuden har rullat i sektflörtande Far Cry 5, och vi diskuterar filmreferenser och toalettstolar i svenskutvecklade co-opspelet A Way Out.

Mycket nöje och trevlig helg!

Spel som avhandlas: Pokémon GO, Final Fantasy XIV Online GO, No Man’s Sky, Red Faction: Guerrilla Re-Mars-tered, Yakuza 6, Detective Pikachu, Far Cry 5, A Way Out

Ladda ned avsnittet här! eller i din app.

@Gaara: Jag sitter också och jagar platinum just nu. Har du något "sunt" tips på hur en kan få golden crowns? Känns som alla på internet säger olika men att investigations med få fainths och lite time ger större utdelning? Eller har jag fel?

Avsnitt 50 - Kaiju Chess

Polsk esport och färggrann pixelgrafik står på schemat när Speccat passerar en magisk milstolpe med sitt 50:e avsnitt i spelsveriges tjänst.

Per delar med sig av sina erfarenheter från Heroes of the Storm-mästerskapet vid IEM Katowice och Tommy ger en ny rapport från grindingen i Monster Hunter World. Niklas har spelat det svenska och enmansutvecklade Iconoclasts, samt gjort tidshopp i det minimalistiska strategiliret Into the Breach. Dessutom ställer vi oss frågan: Hur stor potential har Fatsharks Warhammer: Vermintide 2?

Spel som avhandlas: Heroes of the Storm, World of Warcraft, Monster Hunter World, Iconoclasts, Into the Breach, FTL, Warhammer: Vermintide 2

Ladda ned avsnittet här! eller i din app.

49. Sparsamt med snaps

Det blir dubbel representation från Värmland när Speccat bjuder in Lisa från Gamereactor till podcasten för att prata om Xbox, #vispelarintemed och Remedy-rykten med Elisabeth och Niklas.

Därefter avhandlar vi kodknackning i rymdskräckisen Duskers, zombiehorder i steampunkmiljö i They Are Billions, skönsång i skogen med Fe och överlevnad på djupet i Subnautica. Vi avrundar med alla hårda fakta om öl och snaps i Kingdom Come: Deliverance och turerna runt dess regissör Daniel Vávra.

Spel som avhandlas: P7, Alan Wake, Duskers, They Are Billions, Fe, Subnautica, ARK: Survival Evolved, Kingdom Come: Deliverance

Lyssna här eller i din app

@LARRYLUKE:
Härligt att höra! Hoppas du gillar d!

40. Du ska bli min nya sko

Otroligt stort då Speccat växer så det knakar då podcastveteranen Per Landin börja hos oss! Välkommen!

"Förändringar står för dörren när Speccat på allvar inleder spelåret 2018 med ett nytt fulladdat avsnitt. Vi välkomnar en ny permanent medlem till panelen, diskuterar Twitch-profilen Dr Disrespects galna återkomst och synar Nintendos mobilsatsning som ska ta världen med storm.

Panelens spelsessioner tar oss, högt och lågt, till världens alla hörn. Elisabeth har bestigit berg i den pittoreska 2D-plattformen Celeste. I Bahamas tar vi i tar tempen på Rares äventyrsdoftande piratsimulator Sea of Thieves och Tommy har jagat bestar runt i djungler och sandöknar i Monster Hunter World."

Spel som avhandlas: Mario Kart Tour, Super Mario Run, Fire Emblem Heroes, Animal Crossing: Pocket Camp, Celeste, Sea of Thieves, Monster Hunter World

Lyssna på avsnittet här eller i din app

Jag e också pepp på att joina squaden!
PSN: Stumpen och har nu HR 40

@gabbellix:
Låter kanon! Är upptagen ikväll men i helgen tänkte jag och några vänner avsluta kampanjen. Men the more the merrier så jag e pepp!
Stumpen heter jag på PSN. Alla här som spelar MHW kan lägga till mig

@gabbellix:
JA! Den är helt galen då. Själv gillar jag repeterar △+△+○+○ och sen om igen när buffen är på.

Skrivet av gabbellix:

@Stumpen: Mounting funkar så att man måste göra en viss mängd skada med hoppattacker för att kunna mounta igen. Alla attacker när du hoppar från en kant och attackerar gäller för detta. För varje gång du vill försöka mounta igen måste du göra mer "Mounting damage".

Jag vet inte exakta skalan men t.ex när jag använder mitt Greatsword så behöver jag bara göra en hoppattack första gången för att mounta. Tre hoppattacker för att mounta andra gången osv.
Detta beror också såklart på var du träffar. Vissa delar på monstret tar mer skada och då mer mounting dmg.
Huvudet är ofta ett bra alternativ då det ofta är en "Weak Point"

Tack! Det sjuka är ju att jag försökt detta med att hålla mig airborne med Insect Glaive. Ibland funkar det perfekt med triangel i luften, och i vissa andra fall inte alls. Men det stämmer nog det du säger. Tack för svar

okej det är spelet är heeeeelt galet. Mitt första riktiga MH då jag mest hängde över axeln på klasskompisarna i Japan när dom spelade dom gamla. Efter cirka 30h med Insect Glaive så rullar både combos och buffrar på i ett bra tempo men har ETT frågetecken när det kommer till att mounta monsterna. Vad är det egentlig som avgör när en landar på dom? Är tajmingen med attacken eller bara landa rätt? Försökt ninja-googla runt lite men har inte hittat något vettigt.

HEJ HEJ OCH HALLÅ!!!
Vi har släppt lite nya avsnitt där vi tar fram bästa spelen ifrån 2017, besvikelser samt att vi blickar fram mot 2018 mot det som vi är mest peppade på. Vore kul att även få höra vilka spel ni är sugna på samt vad ni tyckte var bäst under 2017!

Det är dags för Speccat att summera spelåret 2017!

Som traditionen bjuder har vi bjudit in Mikael för att moderera debatten som ska resultera i de tio bästa spelen från förra året. Det blir en riktig battle royale mellan våra favoritspel i ett turneringsformat som tvingar oss att granska varje spel i sömmarna. Självklart blir vi osams på vägen, men vi tror att den slutgiltiga listan ändå är ett bra dokument över hur fantastiskt spelåret varit.

Nu är det dags att ta sig an 2018 med ny energi och vigör. Välkomna tillbaka till Speccat!

Spel som avhandlas: De bästa spelen.

Ladda ned avsnittet här! eller i din app.

1