Inlägg av Dimestam

Inlägg som Dimestam har skrivit i forumet

Skrivet av Ducci:

Vad är programmet, vad görs på en sån här resa?
-Hittar att FZ och Swe clockers förgyller resan med spel snack, men det kan inte vara allt?
Har ni turneringar man kan delta i? vilka spel?
Har varit nyfiken ett tag men spelas det eller är tema festa och mingla och prata om spel?

Programmet kommer att växa fram under tiden fram till avresa. Kolla på https://moderskeppet.geeks.se/ och videon som ligger där, så får du en känsla för hur det ser ut ombord och vad som händer under kryssningen. I korthet massvis av aktiviteter, utställare, artister med mera.

FZ på Moderskeppet 3 – kryssningen för dig som älskar spel, teknik och nördkultur

Kryssningen för dig som älskar spel, teknik och nördkultur

Äntligen kan vi dela med oss av nyheten som alla väntat på: Moderskeppet är tillbaka!

Den 10 oktober är det dags för årets stora äventyr. Denna gång kliver vi ombord vackra Birka Gotland för en oförglömlig dygnskryssning från Stockholm till Mariehamn. I vanlig ordning väntar massor av godsaker för dig som älskar spel, teknik och nördkultur. Följ med på en riktigt härlig resa fylld med intressanta utställare, fantastiska framträdanden och genuint nördig underhållning.

På Moderskeppet 3 får du chansen att träffa likasinnade och njuta av såväl nostalgiska tillbakablickar som det senaste inom spel, datorer och hårdvara. Utmana dina vänner i rafflande tävlingar, prova drinkar i barerna, smaka på läckerheter i restaurangerna och dansa till tidlös spelmusik i nattklubben. Vi önskar dig och alla dina vänner varmt välkommen ombord.

Vill du samåka, hitta en hyttkompis eller kanske bara är nyfiken på vilka från FZ som kommer? I denna tråd samlar vi försnacket inför den stora resan.

>> Intresselista för samåkning och hyttdelninig


Prisexempel

Squad Conquest

Three Player Co-op

Split Screen

Single Player

  • Hytt för 4 personer

  • Hytt för 3 personer

  • Hytt för 2 personer

  • Egen hytt

från 549 kr/person

från 665 kr/person

från 749 kr/person

från 1297 kr/person

PS. Följ oss på Facebook för att ta del av nyheter och uppdateringar inför avresan!

Skrivet av Tarotikum:

Hej ni som har varit med förut: hur pass noga är man med ID-kontroller på resan? Jag sitter i en prekär sits eftersom mitt nya körkort förmodligen inte är klart innan vi tar tåget ner till Stockholm. Är det obligatoriskt legkontroll så är det ju ingen ide att jag ens far ner så jag skulle behöva veta hur det har varit förra gången/ generellt på Viking Lines kryssningar.

Viking Line kollar legitimation vid incheckning/boarding, ungefär som på en flygplats. Så räkna med att det kommer att kollas.

Officiell tråd: Armored Core VI Fires of Rubicon – Nytt mechaspel från FromSoftware!

*Sponsrad tråd*

När gigantiska mechas och adrenalinfylld action kolliderar

ARMORED CORE VI FIRES OF RUBICON kombinerar FromSoftwares och Bandai Namcos långa erfarenhet av mecha-spel med deras fantastiska känsla för action i ett nytt högoktanigt tillskott till serien. Resultatet? En riktigt häftig spelupplevelse!

I spelet får du bygga din egen mecha med en stor arsenal av delar och vapen. Sedan kan du ta dig fritt genom olika uppdrag och röra dig på alla möjliga och omöjliga sätt. Du kommer att möta massor av olika fiender, både på långt och nära håll. Och ja, med en mecha blir allting bättre.

ARMORED CORE VI FIRES OF RUBICON släpps den 25 augusti till PC/Windows, Playstation 4/5 och Xbox X/S.
Mer information finns på den officiella webbplatsen.

För att snacka om detta spel har vi skapat denna tråd tillsammans med Bandai Namco!

Dela med dig i tråden

Vad är dina bästa minnen från Armored Core-serien och liknande mecha-spel, som du fortfarande kommer ihåg idag? Dessutom vill vi gärna veta vad du helst vill se i ett mecha-spel och om det finns något särskilt du skulle vilja ha möjlighet att uppleva i ARMORED CORE VI FIRES OF RUBICON. Skriv i tråden och berätta!

Kolla in streamen – med roliga giveaways!

Fredagen den 25 augusti klockan 20:00 kommer vår alldeles egen Wakkaah att streama ARMORED CORE VI FIRES OF RUBICON på Youtube. I streamen kommer det att finnas chans att kamma hem häftiga merch-prylar från den välkända spelserien. Missa inte den!

Give-aways:

  • T-shirts

  • Lavalampa

  • Kepsar

Johannes från Bandai Namco är här på FZ

Spelexperten Johannes, Community Manager på Bandai Namco, kommer att delta i diskussionstråden för att svara på era frågor och dela med sig av sin expertis. Johannes har lång erfarenhet inom gaming och är väl insatt i Armored Core-serien, så passa på att ställa frågor om spelet, spel generellt, eller varför inte något mer personligt som hans hemstad Borås (hehe!).

Citat:

Hallå igen FZ!

Nu är jag här igen för att hänga med er under lanseringsveckan. Senast vi gjorde detta var i början av juni för Park Beyond och det var ju riktigt trevligt.

Hoppas ni är lika taggade som jag på AC6, mina absoluta favoritspel senaste åren är alla SoulsBorne-spelen så det ska bli väldigt spännande att se vad FromSoftware kokat ihop denna gången.

Jag har faktiskt aldrig spelat ett tidigare Armored Core tidigare, men har senaste året fått upp ögonen för serien och konsumerat mycket innehåll som kretsar kring seriens historia, och fick dessutom chansen att spela en demoversion av AC6 i början av sommaren (de första 3-4h av spelet). Så undrar ni över något kring spelet, eller har ni gamla AC-fans några tips till oss nya Ravens, så passa på att skriv här i tråden!

Screenshots

Tävlingsvillkor

Generella villkor

  • Det tas inte ut några som helst avgifter för att delta i FZ tävlingar. Det enda som behövs är ett gratis medlemsskap.

  • De specifika tävlingsreglerna är angivna i tävlingsartikeln. Kontakta FZ vid frågor eller andra synpunkter.

  • Alla bidrag ska lämnas in på svenska om inget annat anges.

  • FZ medarbetare samt arrangör(er) får inte ställa upp i tävlingar.

  • Genom att skicka in ett bidrag överlåter du rättigheterna för verket till FZ.

  • FZ kan avbryta, upphäva samt redigera tävlingar och villkor utan förvarning.

Vinst

  • Vinnare kontaktas via forumets interna system för meddelanden (PM)

  • Beslutet om vinnare är slutgiltigt och kan inte överklagas.

  • Vinsten är personlig och kan inte bytas mot pengar

Missbruk
FZ förbehåller sig rätten att diskvalificera bidrag som bryter mot reglerna eller på annat sätt anses vara opassande. Fusk, sabotage, upphovsrättsbrott, osportsligt beteende eller andra överträdelser kan resultera i att användarkontot stängs av. Vid grova förseelser gör vi en anmälan till användarens internetleverantör och/eller vidtar rättsliga åtgärder. Vi reserverar oss rättigheten att avslöja användarens identitet (och all övrig information vi har om användaren) om vi anser det vara befogat.

Behandling av personuppgifter
Tävlingarnas administration kräver viss behandling av personuppgifter, som namn, adress och telefonnummer till vinnare. Dessa uppgifter kan delges samarbetspartners för att möjliggöra fysisk distribution av vinster.

Vinstskatt
Eventuell skatt på vinsten betalas av vinnaren. Mer information finns hos Skatteverket, telefon 0771 567 567. FZ svarar inte på frågor om skatteregler.

Skrivet av ClockWise:

Kul! Älskar denna typen av spel och har varit sugen på ett management-spel länge nu. Körde ett gäng timmar PlanetCoaster men fastnade inte riktigt. Hur länge pågår betan?

#jagvillspelabeta

Jag spelade också Planet Coaster men kände att det blev lite väl simulatoraktigt och sterilt. Utmärkt om man är sugen på att bygga den perfekta berg-och-dalbanan, men det blev aldrig riktigt underhållande som spel.

Officiell tråd: Park Beyond – Ny nöjesparkssimulator!

*Sponsrad tråd*

Bygg dina drömmars nöjespark!

Den 16 juni släpps Park Beyond – en nöjesparkssimulator för dig som vill drömma dig bort bland storslagna åkattraktioner, fantasifulla berg-och-dalbanor och trilskande gäster. I spelet antar du rollen som nyanställd visionär arkitekt för ett företag som kämpar för sin överlevnad. Ditt uppdrag blir att skapa imponerande nöjesparker med upplevelser som annars inte skulle kunna existera i verkligheten.

Under spelets gång kommer du att samarbeta med flera olika karaktärer, såsom Phil, en entusiastisk parkveteran, och Izzy, en sträng men vänlig direktör. Tillsammans kommer ni att arbeta för att bygga ett framgångsrikt och lönsamt företag.

Park Beyond erbjuder lättanvända kontroller och en berättelsedriven kampanj som hjälper spelaren att lära sig grunderna i nöjesparkhantering samt att bygga alltmer avancerade och fantasifulla berg-och-dalbanor. Framgången i spelet beror helt på spelarens kreativitet och förmåga att skapa unika och spännande nöjesparker.

För att snacka om detta spel har vi skapat denna tråd tillsammans med utvecklarna Bandai Namco!

Dela med dig i tråden

Vad är dina bästa minnen från liknande nöjesparks-sims? Har du byggt någon berg-och-dalbana som du fortfarande kommer ihåg idag? Dessutom vill vi gärna veta vad du helst vill se i ett nöjesparkssimulatorspel och om det finns något särskilt du skulle vilja ha möjlighet att bygga eller prova på i Park Beyond. Skriv i tråden och berätta!

Var med och spela betan!

Bandai Namco har 100 betanycklar att dela ut till er FZ-are! Allt du behöver göra är att inkludera "#jagvillspelabeta" i ditt inlägg här i tråden så skickar Johannes ut betanycklar till de 100 första. Betan startar nu på tisdag 9 maj och nycklarna skickas ut som PM här i forumet.

Instruktioner:

  1. Gå in i ditt Steam-konto och lägg till beta-nyckeln, som du har fått

  2. Betatestningen startar tisdag 9 maj klockan 16:00

  3. Spela så det ryker!

Vinn fullversionen av spelet!

Alla som är med och diskuterar Park Beyond här i tråden är dessutom med och tävlar om en fullversionen av Park Beyond!
Onsdag den 17/5 drar vi en lycklig deltagare i denna tråd som vinner spelet.

Kolla in streamen!

Den 9 maj kommer vår alldeles egen Wakkaah att streama Park Beyond på Youtube. I streamen finns chans att vinna ytterligare en fullversion av spelet. Missa inte den!

Johannes från Bandai Namco är här på FZ

Spelexperten Johannes, Community Manager på Bandai Namco, kommer att delta i diskussionstråden för att svara på era frågor och dela med sig av sin expertis. Johannes har lång erfarenhet inom gaming och är väl insatt i Park Beyond, så passa på att ställa frågor om spelet, spel generellt, eller varför inte något mer personligt som hans hemstad Borås (hehe!).

Citat:

Hej!

Johannes heter jag och är Community Manager på Bandai Namco Nordic. Jag har spelat ända sedan Mario på SNES och jag kommer aldrig glömma när jag fick en Playstation med Tony Hawk Pro Skater i födelsedagspreset som 6-åring. På senare år har mina absoluta favoritspel blivit alla SoulsBorne-spelen, och jag blev fullkomligt besatt av Elden Ring när det släpptes, så det känns sjukt lyxigt att få jobba med en del av dem hos Bandai Namco. Just nu har jag precis börjat en ny playthrough på Demon's Souls. Ett annat spel som ligger mig enormt varmt om hjärtat är Dota 2.

När jag inte spelar eller jobbar så hänger jag helst i Klätterhallen. Började bouldra för ungefär två år sedan och nu tycker jag det är det roligaste som finns. Apropå nöjesparker så är världens bästa självklart Liseberg. Att de nu ska ta bort FlumeRide från parken ser jag självklart rakt av som landsförräderi.

Fråga mig gärna om Park Beyond, gaming, bouldering, min hemstad Borås (mardröm, jag vet...), eller något helt annat. Jag svarar på (nästan) vad som helst. Hoppas vi hörs!

Tävlingsvillkor

Generella villkor

  • Det tas inte ut några som helst avgifter för att delta i FZ tävlingar. Det enda som behövs är ett gratis medlemsskap.

  • De specifika tävlingsreglerna är angivna i tävlingsartikeln. Kontakta FZ vid frågor eller andra synpunkter.

  • Alla bidrag ska lämnas in på svenska om inget annat anges.

  • FZ medarbetare samt arrangör(er) får inte ställa upp i tävlingar.

  • Genom att skicka in ett bidrag överlåter du rättigheterna för verket till FZ.

  • FZ kan avbryta, upphäva samt redigera tävlingar och villkor utan förvarning.

Vinst

  • Vinnare kontaktas via forumets interna system för meddelanden (PM)

  • Beslutet om vinnare är slutgiltigt och kan inte överklagas.

  • Vinsten är personlig och kan inte bytas mot pengar

Missbruk
FZ förbehåller sig rätten att diskvalificera bidrag som bryter mot reglerna eller på annat sätt anses vara opassande. Fusk, sabotage, upphovsrättsbrott, osportsligt beteende eller andra överträdelser kan resultera i att användarkontot stängs av. Vid grova förseelser gör vi en anmälan till användarens internetleverantör och/eller vidtar rättsliga åtgärder. Vi reserverar oss rättigheten att avslöja användarens identitet (och all övrig information vi har om användaren) om vi anser det vara befogat.

Behandling av personuppgifter
Tävlingarnas administration kräver viss behandling av personuppgifter, som namn, adress och telefonnummer till vinnare. Dessa uppgifter kan delges samarbetspartners för att möjliggöra fysisk distribution av vinster.

Vinstskatt
Eventuell skatt på vinsten betalas av vinnaren. Mer information finns hos Skatteverket, telefon 0771 567 567. FZ svarar inte på frågor om skatteregler.

Skrivet av bluenephilim:

Lite i valet och kvalet som sagt, försökt få med mig lite kompisar men de kan inte se förbi att det är en båt och missar hela geeks-grejen. Kanske bokar en ensamhytt och letar nya kompisar

Haha ja varför inte, kommer finnas många härliga nördar att umgås med. Vi hade supertrevligt sist.

@raexx och @Ribcage får varsitt 12-månaders Game Pass som tack för tipsen. Grattis!

Skrivet av Thane:

Det är dock inte bara korta delen. Hela stycket om F1 22 känns som en beställningstext, ”skriv något bra om spelet, här är de punkterna som ska vara med”. Det luktar reklam om hela stycket istället för en genuin upplevelse.

Artikeln är sponsrad av ASUS och Xbox, så själva upplägget har vi tagit fram tillsammans med dem. Tanken är att lyfta fram ett intressant spel som släpps på Game Pass och kolla vilka inställningar som fungerar bäst på ASUS dator. Tar väldigt gärna emot feedback via PM om det finns någonting särskilt du reagerar på.

Skrivet av Thane:

”Här finns alla stora stallar som AMG och Ferrari samt McLaren, BMW och Williams men även mindre kända stallar.”

Den meningen gjorde ont att läsa. Gissar att det inte är ni som har skrivit texten och det blev en snabb Google translate? Dels för ordet ”stallar” och att BMW inte finns med i F1…

Tack för rättelsen! Använd gärna rättningsfunktionen, så håller vi tråden till innehållet och tävlingen.

Kommit in en rättelse angående fråga 7 om antal spelbara karaktärer. Vi har lagt in ett förtydligande.

Nu kan vi äntligen avslöja att Moderskeppet lägger ut på nytt den 12 oktober. Tack vare fjolårets fantastiska uppslutning kan vi levla upp och fylla HELA Viking Cinderella med massvis av godsaker för dig som älskar spel, teknik och nördkultur.

Missa inte chansen att säkra din biljett och häng med på en riktigt härlig resa. I takt med att avresan närmar ska programmet bland annat fyllas av FZ, SweClockers, Syntax Error, Instant Remedy, Chipzel och Karategamers – och mycket mer därtill!

Läs mer och boka: https://moderskeppet.geeks.se/

FZ på Moderskeppet 2 – Kryssningen för alla som älskar spel, teknik och nördkultur

Kryssningen för alla som älskar spel, teknik och nördkultur

Putsa handkontrollen och damma av modermodemet, för den 12 oktober lägger Moderskeppet ut på nytt.

Efter en hejdundrande premiär kan vi äntligen avslöja att Moderskeppet är tillbaka med en ny dygnskryssning från Stockholm till Mariehamn. Tack vare fjolårets fantastiska uppslutning kan vi levla upp och ladda HELA Viking Cinderella med massvis av godsaker för dig som älskar spel, teknik och nördkultur.

Den 12–13 oktober kommer Moderskeppet 2 att fyllas med spännande nöjen och festliga upplevelser. Ombord på fartyget väntar nämligen en lång kavalkad av aktiviteter, utställare och artister. I takt med att avresan närmar ska programmet bland annat fyllas av FZ, SweClockers, Syntax Error, Instant Remedy, Chipzel och Karategamers – och mycket mer därtill.

Träffas och umgås med likasinnade och ta del av både nostalgiska tillbakablickar och det senaste inom spel, datorer och hårdvara. Utmana dina vänner och spela retrospel, prova drinkar i barerna, njut av läckerheter i restaurangerna, shoppa loss i taxfree-butiken och dansa in på småtimmarna till tidlösa spelmixar i nattklubben.

Missa inte chansen att säkra din biljett och häng med på en riktigt härlig resa!

Vill du samåka, hitta en hyttkompis eller kanske bara är nyfiken på vilka från FZ som kommer? I denna tråd samlar vi försnacket inför den stora resan. Varmt välkommen ombord!


>> TILL FÖLJD AV HÖG EFTERFRÅGAN HAR MÅNGA HYTTKLASSER TAGIT SLUT. SE VILKA HYTTER SOM FINNS TILLGÄNGLIGA NÄR DU GÅR VIDARE I BOKNINGEN.

Prisexempel

Squad Conquest

Three Player Co-op

Split Screen

Single Player

  • Hytt för 4 personer

  • B-Hytt

  • Hytt för 3 personer

  • B-Hytt

  • Hytt för 2 personer

  • C-Hytt

  • Egen hytt

  • C-Hytt

från 449 kr/person

från 532 kr/person

från 599 kr/person

från 999 kr/person

Följ oss på Facebook för nyheter och uppdateringar inför avresan!

Skrivet av PontusT:

För en annan som var supertaggad för detta och som ej kom med, så är det här som att strö salt i såret och sedan försöka tvätta bort det med citron.... #jageintebitter

Tyvärr blev många utan biljett eftersom vi sålde slut på nolltid, men håll ut. Vi planerar redan inför nästa resa.

Nu finns endast 7 biljetter kvar! Först till kvarn ...

Några har frågat om det går bra att ta med sig barn på resan. Föräldrar/målsman kan ta med sina egna barn, med förbehållet att på kvällen får den som är under 18 år inte vistas i vissa områden med alkoholservering. Därutöver är det fritt fram att vara med.

Tänk på att Moderskeppet är ett socialt event för vuxna med talkshows, middag, utställare med mera. För att tydliggöra är det alltså inte en motsvarighet till Dreamhack/LAN.

Mer info om åldersgränser: https://www.vikingline.se/min-bokning/bra-att-veta/aldersgran...

FZ på Moderskeppet – Kryssningen för alla som älskar spel och hårdvara!

KRYSSNINGEN FÖR ALLA SOM ÄLSKAR SPEL OCH HÅRDVARA

Putsa handkontrollen och damma av modermodemet, för snart går den allra första resan med MODERSKEPPET.

Den 20 oktober intar vi det berömda fartyget Viking Cinderella och samlar det bästa från FZ och SweClockers på en härlig dygnskryssning Stockholm-Mariehamn – fylld med kall bärs, god mat, nördiga aktiviteter och massvis av trevligt sällskap.

Träffas och umgås med likasinnade i vår egen konferensvåning och ta del av det senaste inom spel, datorer och hårdvara. Redaktionerna förgyller resan med ett fullspäckat innehållsprogram och får sällskap av särskilt inbjudna utställare och gäster. Dessutom ingår en fantastisk middagsbuffé och en storslagen nördquiz med riktigt fina tävlingsvinster.

Ta med dina vänner och prova drinkar i barerna, njut av läckerheter i restaurangerna, festa in på småtimmarna i nattklubben och shoppa loss i den välfyllda taxfreebutiken. På Moderskeppet finns mycket av livets goda och alltid till ett bra pris. Hytt, mat och dryck – ja, en hel del ingår faktiskt i priset.

Vill du samåka, hitta en hyttkompis eller kanske bara är nyfiken på vilka som kommer? I denna tråd samlar vi försnacket inför den stora resan. Varmt välkommen ombord!

Prisexempel

Squad Conquest

Three Player Co-op

Classic Split Screen

Single-player

  • Hytt för 4 personer

  • Entré till konferensvåning

  • Middagsbuffé inkl. öl, vin, läsk och kaffe

  • Fika och tilltugg

  • Hytt för 3 personer

  • Entré till konferensvåning

  • Middagsbuffé inkl. öl, vin, läsk och kaffe

  • Fika och tilltugg

  • Hytt för 2 personer

  • Entré till konferensvåning

  • Middagsbuffé inkl. öl, vin, läsk och kaffe

  • Fika och tilltugg

  • Egen hytt

  • Entré till konferensvåning

  • Middagsbuffé inkl. öl, vin, läsk och kaffe

  • Fika och tilltugg

från 732 kr/person

från 750 kr/person

från 787 kr/person

från 897 kr/person

Länkar

Moderskeppet är nu fullbokat och slutsålt för i år!

Verkar inte vara ett klassiskt RTS, utan ett mer strategibetonat gameplay?

Kul med så många deltagare, är riktigt nyfiken på allas spel.

Skrivet av Ender:

Trevligt, faaast...vem äger rättigheterna till min spelidé ifall jag lägger upp den här?

Tveksamt om du överhuvudtaget kan skydda en spelidé. Möjligtvis med patent, men jag är osäker.