Inlägg av Freddan

Inlägg som Freddan har skrivit i forumet

Man får ändå ge finnarna att de levererat bra spel! Verkar onekligen finnas mycket tekniskt kompetens i det landet. Det dog inte med Nokia.

Jag köpte en Xbox Series X denna generation. Alltid köpt xboxar. Men första generationen jag inte köpt Playstation - men tänker jag köper en 5 Pro framöver.

Jag kan säga att jag älskar xboxens design och att den är knäpptyst. En grym konsol.
Men gränsnittet känns lite överarbetat - en relik från Xbox One. Jag föredrar det simplare gränsnittet som var på Xbox 360. Men det är en petitess. Gränsnittet har med tiden nu blivit bättre. Men ändå något som jag väger in till det negativa för xboxen.

Det som finns att klaga på är väl just att jag går miste om flera exklusiva spel- tänker främst på Ff7 rebirth. Och även om det hade funnits på Xbox så skall det något sätt Final Fantasy spelas på playstation. Så är det bara. Det är så det alltid varit för mig.

Sen har jag kommit på mig själv att detta med gamepass är najs MEN tiden är begränsad ändå och jag vill äga spelen och de skall för alltid vara mina. Det är en känsla i det.

Så jag kan egentligen inte peka ut något fel på xbox och deras koncept. Men trots det så landar jag i att nästa konsolköp kommer bli Switch 2 samt snarare ett Playstation än nästa xbox.

Det känns ju nu som att Xbox handlat i en ond cirkel som kommer vara svårt att ta sig ur. Känslan är att Microsoft endast har en konkret generation kvar att släppa innan det blir som med PC med uppgraderingar alt. man kör en spelbutik / cloudservice som funkar på andras hårdvara i än högre utsträckning.

Vet inte om det betraktas som plothole men jag fascineras varje gång jag undkommer polisbilar, helikoptrar och pansarvagnar genom att snabbt måla om min bil i GTA. Att däremot byta bil helt och hållet adderar bara ytterliggare aggro.

Man får ju säga ändå att Nintendo lyckats med sina två stora skurkar. Stora sedan 80/90 talet förmodligen stora om ytterligare 30 år.
Bowser har ju dock genom åren blivit snällare.
Ganon däremot hoppas man ju knappt skall sätta sig i den där Go-carten. Han kan gott förbli mörk!

Skrivet av Hanzo:
  • Peach

  • Teddy Buggy

  • Roller-däck

  • Cloud-glidare

OK! Får ta och testa den kombinationen.

Normalt sett brukar jag köra Luigi med random grejer. Kanske har klarat 2-3 st cups på Switchen? Föredrar Arcadeversionen med ratt. Mario Kart DX?

https://www.joystixgames.com/wp-content/uploads/2016/10/Mario...

Ahh Arcade-versionen. Det är sådan extrem gummibandseffekt att allt handlar om sista fem sekunderna så brukar försöka spara ett bra föremål till slutet.

Ja. Om de börjar ge titlar digitalt helt kostnadsfritt (med alla DLC). Sen kan man dricksa om man var nöjd.
Den affärsidén kan jag köpa. Så är det ju med flera open-source project.

Skrivet av Tassel:

Jag gav 749:- för Zelda: a link to the past på releasedagen (1992).
Ger som alla vet idag 800-900 för ett fullprispel idag.
Ser inga problem med det.
Så på över 30 år har spel ökar med, vad?, 50-150:-.
Sluta gnäll ffs!

Självklart kan man inte gnälla på det köpet. Ett av de bästa spelen genom tiderna som hade förmågan att forma en barndom. Samma sak med Ocarina of time, FF7, Starcraft, Diablo 2 osv.
Alla är ju referensspel än idag.

Däremot kan man väl ha synpunkter på priser på spel även på den tiden - vissa var även då ren skit men såldes till samma priser som spelen ovan nämda. Men idag har folk andra referenser och man kan inte sälja vad som helt till vilket pris som helst.

Skrivet av Fruxen:

Jag har starka minnen av Gannon i Zelda 2. Att slåss mot sin egen skugga som slutboss tyckte jag var ett ballt koncept på den tiden. Sen var vägen till slutbossen ganska jobbig om jag kommer ihåg rätt så det var lite känsla av achievment när man väl klarade den.

Annars är ju Mike Tyson en bra slutboss, jag övade dock så mycket på honom att det sitter i ryggmärgen även nu 30+ år senare och jag klarar honom ganska ofta på första försöket när jag är hos mamma och kopplar upp det gamla NES:et men de första 1:30 minuterna är ganska stressiga.

Två riktigt klassiker du nämner.
Just angående Zelda 2s slutboss så får jag erkänna att jag alltid ställer mig längst i hörnet hukandes och slår. Enkel match då men det knepet har man sannerligen förtjänat att använda när man väl tagit sig dit. Den jobbigaste biten i hela spelet är ju vägen fram till sista borgen tycker jag. Frustrerande med alla skott och stup. Otroligt oförlåtande. Hela spelet är en prövning än idag.

Tycker slutstiden i breath of the wild var fantastisk! Så snyggt löst rakt igenom och sen avslutningen. Hopp från hästen upp i luften med pilbåge i slowmotion!
Kan det bli bättre?

Lustigt nog var slutstriden i tears of the kingdom inte i närheten av lika mäktig. Kändes väldigt monotont rakt igenom men jag kanske spelade igenom den slutstriden på fel sätt och var för overpowered för att det skulle kännas spännande. Bra spel där i övrigt dock!

Ett nytt bra Castlevania hade suttit fint! Inte spelat ett riktigt bra sådant sedan Nintendo DS så det är väl på tiden att detta får lite kärlek nu.
Osannolikt men uttrycker ändå mitt önskemål.

De senaste åren när jag spelat online har det varit Blizzards spel. Mestadels Diablo 2 och 3. Även en del online på Nintendo Switch såsom Splatoon och Mario Kart 8.

Jag har verkligen inte upplevt något fusk i huvudtaget.
Däremot minns jag tiden när jag spelade CS online på PC både på 00 och 10-talet. Det var väldigt tydligt fuskande. På den nivån att man ständigt fick byta server. Man kunde bli AWP skjuten genom tre olika väggar. Det var skrattretande.

Givet mina referenser så är svaret - nej det fuskas mindre. Men det finns nog en klick människor som betalar för fusk idag och som är betydligt mer diskreta. Så de upptäcks inte i samma utsträckning och de kan därför hålla på längre.
Gissningsvis är kombon FPS och PC attraktiv för fuskare. Den var i alla fall det förr och ser inte varför detta skulle ha förändrats om inte anti-cheat systemen är smartare än fuskprogammen.

Ser inte heller behovet av PS5 Pro. Kanske att GTA 6 kan dra nytta av det. Men kan ju lika gärna komma en GTA 6 Playstation 6 version senare.
Skippa pro denna generation. Lägg kraften på PS6.

Om tid hade funnits hade helgen spenderats med antingen Civ 2 eller Civ 4. Och jävlar vad tempel och kyrkor jag hade byggt!

Hmm. Känns knappt nödvändigt om jag skall vara ärlig. Bättre att de satsar en på PS6 för release om 3-4 år.

Mer innebandy!

Skrivet av ZF:

Ja, efter en tidig positiv upplevelse liksom det var med de icke interaktiva medierna så kommer det garanterat bli samma sak. Högre pris och lägre kvalitet än det var innan de rosenfärgade 2D-glasögonen sattes på.

Börja spel i en trilogi, fortsätt med del 2 på en annan service för studion har bytt ägare. Del 3 hamnar i limbo när ingen av dem tyckte materialet lockade nog med prenumeranter.

Lyckligtvis har det redan producerats så mycket bra att man kan gotta sig i det livet ut och sedan bara plocka guldkornen i det nya som kommer. Med detta mindset går det dodga allt som är eller är eller gränsar till mikrotransaktioner och cash-grabs.

Spelkonsoler som sådant kommer nog dö ut någon gång.
Men vi bör hinna med en omgång Xbox till sedan börjar det bli tveksamt just med Xbox tror jag.
Playstation får vi nog 2-3st till av. Nintendo kan nog släppa ett antal till också.
Så redan här har vi väl konsoler för 15-20 år framöver trots allt. Japanerna är nog lite mer tradionella och verkar inte fullt ut applicera molnbaserat såväl som abbonnemang med all-inclusive likt gamepass.

Hursomheslt om 20 år är nog tekniken så bra att vi inte klagar på våra universalboxar som kör 8k i 120 fps med motsvarande ray-tracing och hela köret. Vissa av oss äldre kommer såklart klaga på priserna samt mikrotransaktioner - men de nya yngre kommer inte veta bättre.

Kan ju hypotetiskt bli att Nintendo / Microsoft / Sony kan ha en app var, och att de likt filmtjänsterna betalar för exklusives? Ubisoft kanske också vill ha en för den delen… om nu ingen av giganterna köpt upp dem dvs. Eller så slukar någon gigant en annan. Pengar kommer styra.

PC lär vara kvar som spelmaskin dock. Det är ju redan en stor universalbox med utbyggnadsmöjligheter som utöver spel även kan hantera andra program. Är mångt och mycket redan en fulländad produkt. Numera behöver man ju inte ens byta grafikkort var 3år som man behövde göra förr för att spela de senaste spelen.

Skrivet av lasselason:

😊 De m smakar ju som tur är riktigt illa så det förhindrar förhoppningsvis att du sväljer kassetten.

En vän berättade till mig i samband med vi snackade Switch för flera år sedan att det beror på att det avskräcker barn för att slicka/äta på kassetterna. Undra om det stämmer?
Är Nintendo innoativa ändå ned på den detaljnivån?

Tror som många att det är att jämföra äpplen med päron. Japans spelstudios skall nog mer jämföras med en svensk advokatbyrå där ingångslönen är låg men efter ett par blir man senior och då snackar vi helt andra lönenivåer.
Nackdelen med detta systemet är ju såklart att presterar man inte så åker man ut - vilket kanske snarare skall ses som en fördel.

Bra oavsett att de höjer ingångslönerna - men det är väl mest för att locka till sig mer kompetent personal snarare än ren välvilja. Sedan jobbar rimligtvis personal som är nöjd med sin lön bättre. Just det sistnämda vill ju inte en statlig/kommunal chef kännas vid dock.

Snubben bakom Stardew Valley!
Jag skämtar inte. Han är bäst och tar inte betalt för massivt DLC.
Han är som det lilla gänget hos Capcom som gjorde Megaman 2 på sin fritid (efter arbetstid).

Annars, sett till kvantitet, säger jag Nintendo då de trots allt på mer eller egen hand hållit liv i deras egna konsoler när 3e parts utvecklare till vissa av deras konsoler sviktat eller helt uteblivit. Nintendo är så att säga MVP. Myamoto och Iwata - få som varit så betydelsefulla som de varit för spelindustrin.