Inlägg av SaraLivblad

Inlägg som SaraLivblad har skrivit i forumet

Antag att Yuzu var låst till 20 fps. Då skulle folk kunna prova Nintendo spel, men inte kunna njuta av dem fullt ut. Därför skulle folk som blir sugna, köpa en konsol. Eller vad tycker ni?

Bra skrivet. Bra språk. Bra text.

Elon Musk spelar Polytopia hela tiden, enligt senaste biografin av Walther Isaacson. Elon är tydligen riktigt duktig och blir arg om någon slår honom. Då blev jag nyfiken på spelet och laddat ned det. Men inte startat det än. Denna recension förklarade vad spelat handlade om och det låter intressant. Nu kommer jag nog starta det inom snar framtid. Tack för givande läsning!

Jag tror att Pachter har rätt. Saken är den att stora företag vill mycket hellre ha en månadsavgift, än att sälja något en gång, t.ex. spel. Att sälja spel inbringar intäkt en gång, sen är den kunden borta. Det är mycket bättre att få en lägre månadsavgift, än att sälja en stor sak. T.ex Spotify kostar runt 100kr/mån och månadsavgifter är exakt det som företag vill ha. Recurring revenue. Det är viktigt att tjänsten är sticky, dvs konsumenten vill vara kvar varje månad. Att hoppa runt bland streaming Tv tjänster är inte alls önskvärt för streaming bolagen. Därför att då blir det inte förutsägbara intäkter. Förutsägbara, stabila intäkter är jätteviktigt för företagen, därför att då får de högre aktiekurs. Och då blir de rikare.

MS har börjat gå över till månadsavgifter sedan länge. Förrut sålde MS sin MS Office för flera tusen kr. Nu kan du prenumera på Office365 för en billig penning, vilket är mycket lönsammare för MS.

MS kommer göra likadant med gaming. MS vill inte sälja konsoler. De vill göra allt för att få in månadsintäkter. Game pass är ett steg i rätt riktning.

Om MS skulle erbjuda en tjänst som Google Stadia, vet jag inte om det är bra. Om MS Stadia slog ordentligt, så finns inte så mycket anledning att köpa en PC, för många människor. Då säljer MS färre Windows licenser (som i sin tur säljer Office365 licenser och mycket annat). Kanske tycker MS att Game pass är bättre, då får MS månatliga intäkter, men kan även sälja många Windows licenser. Windows är ju en plattform som MS säljer saker ovanpå, Office365, Game Pass, etc. Allt som minskar antalet Windows licenser är farligt. Därför kommer antagligen aldrig MS erbjuda MS Stadia.

OBS, jag bara spånar lite.

Skrivet av Devan:

Känns som ganska gammal tech nu, kommer ihåg hur imponerad jag va när man kunde spela Quake live i webläsaren för typ 25 år sen!

Hur menar du? Quake live körs ju i webläsaren på din PC som hade ett biffigt grafikkort, bra ram och hårddisk.

Youtube spel strömmas från en server i molnet, typ som netflix. Du kan alltså köra youtube spelen i 4K med alla grafiska effekter påslagna, på en extremt klen PC med kontors grafikkort. Eftersom din PC kör inte spelet alls, det bara visar grafiken som skapats på en biffig server i molnet. Detta är het nytt, och inte alls gammal tech. Har aldrig funnits tidigare.

Skrivet av Johnhedlund:

EXTRA EXTRA
Jag har det installerat på min dator, säljer den nu till högstbjudande.
Pentium 166 MMX
8 gb ram
Geforce 970
500 gb hårddisk

Vi börjar budgivningen på 37 000.

Du menar väl 8mb ram?

Skrivet av Zerox_no1:

Precis klar med kampanjen @lvl46 tack vare early access. Det är ett riktigt bra Diablo spel och betalat endast 220 kr.

Hur lyckades du betala så lite?

Han grundade väl Nvidia? Och därför äger han aktier för runt 200 miljarder kronor, olika källor säger olika siffror.
https://www.bloomberg.com/billionaires/profiles/jenhsun-huang...

Detta är till för företag som behöver korttidsboende för sina anställda, ett företagshotell. Det är vanligt nu, att fastighetsbolag gör sig av med hyresgäster, bygger om fastigheten till företagshotell och fakturerar 1.000kr/natt - det blir ca 30.000kr/mån. Denna typ av business växer mycket snabbt.

Denna artikel handlar om detta. Fast de fakturerar 40.000kr/mån istället. Man kan öka priset om man har en klar nisch.

Skrivet av Molotov:

Du behöver inte installera half life 2 eller nått utan det räcker mef att äga spelet så drar man hem HL2 VR mod som ett eget spel.

Hur funkar det? Räcker det att man skriver in en nyckel? Eller måste det vara installerat på datorn? Måste det vara installerat via Steam? Hur?

Skrivet av tr1stam:

Men ja, jag förstår din tanke kring en StarCraft film eller serie Fy fan vilken intressant lore det är för film/serie

För längesen gjorde Blizzard ett strategispel om Warhammer 40K, med Eldar, Tyranids och Space Marines som raser. Blizzard fick dock inte rättigheterna av någon anledning. Så Blizzard döpte om raserna till Protoss, Zerg och Terran. Och spelet bytte namn till Starcraft. Så Starcraft loren är egentligen en blek kopia utav Spacehammer 40K loren - som är massivt stor.

Det hade varit coolt om Blizzard hade fått rättigheterna. Då hade Blizzard kunnat lägga till flera nya raser istället för bara 3 raser, direkt från Warhammer 40K världen.

Kratos är väldigt lik Denho Acar, tycker ni inte? Lika snygga bad boys
https://www.expressen.se/gt/tidigare-og-ledaren-vill-atervand...

Det rimliga är väl att det är jättemånga öde och döda planeter, och kanske 5st som har liv. Och dessa 5st planeter som faktiskt är intressanta, är gjorda för hand. Resten är automatgenererade.

Jag har provat Alien som jag fick från Epic, tillsammans med Oculus Quest 2. Jag kan säga så här, jag har bara kommit någon timme eller så, men jag vågar inte spela det riktigt. Det är riktigt läskigt.

Om du tänker dig en filmduk som spänner från horisont till horisont, som en halv sfär. Då ser du filmen i vilken riktning du än tittar, bakåt, framåt, sidan, etc. Är det så här, VR, är? Nej. VR är bättre. Därför att filmduken är i 2D. Det är inte så VR är.

VR är ju 3D. Så objekt är olika långt bort, precis som när man tittar på 3D film på bio med glasögon. Man ser ju bokstäver flyga ut ur rutan mot dig. Så är VR.

Så tänk dig denna halvsfär som spänner från horisont till horisont i alla riktningar. Plus att allting är i 3D. Det känns nästan som att du kan röra saker. Och, omvänt, det känns nästan som att saker kan röra dig...

Folk som spelar AI med VR, har skrikit och slitat av sig VR headsetet och sprungit ut ur rummet. En del säger att när de spelar VR, så när de tänker tillbaka, så är deras minne inte som en film de upplever igen. Utan det är som riktiga minnen, som att de var där i världen på riktigt.

Problemet är at man kan bli riktigt åksjuk. Därför spelar jag väldigt långsamt, rör mig sakta. Då blir det bättre. Det finns dock små plattformar som du kan gå runt på. Då förflyttar du dig inte med mus, utan med dina fötter. Och då blir du inte åksjuk. När du spelar VR med mus, så är det omöjligt att gå i en riktning och titta i en annan riktning. Men detta kan du göra med plattformen. Då blir du inte heller åksjuk.

Ni som tycker AI är läskigt. Testa det med VR. Det är en helt annan känsla. Tänk er känslan ni har, men gör den 5-10x starkare. Typ så är VR.

Den roligaste recensionen är utan tvekan det kristna spelet om Jesus, och eftersom det byggde ovanpå ett brottarspel, så är Jesus spelet otroligt våldsamt. Alla brottas och slåss hela tiden. Helt galen läsning.

Skrivet av DarkSvenn1002:

Google lägger väl inte ner mer projekt än något annat företag i den storleken?

Haha! Kolla på denna site och bli förvånad!
https://killedbygoogle.com/

Var det så att han som sparkades hade kommit på hela iden och drog igång hela projektet? Och nu vill inte ledningen dela med sig av säljintäkterna eftersom spelet börjar bli klart? Han skulle fått procent av intäkterna, som nu ledningen slipper betala till honom? Kan det vara så?

Skrivet av Mirage:

Skyldighet? Mina SKYLDIGHETER till detta landet upphörde för länge sedan. Detta landet har en skyldighet gentemot sina medborgare, som landet missköter å det grövsta. Min lön, brutto, är min lön. Staten är inget annat än en parasit som lever på det jag producerar. #vadfanfårjag?

Men om du ska ha din bruttolön, hur ska staten få intäkter då? Vem ska betala för vägarna, skolorna, sjukvården, etc? Tänker du själv betala för sjukvården? En operation kan kosta en halv mille - är du beredd att betala det? I USA betalar man mycket själv, vill du ha det så? Har du sett filmen "Sicko"? Den handlar om hur svårt amerikanerna har det angående sjukvården - nu handlar filmen uteslutande om amerikaner som har sjukförsäkring. Tiotals miljoner amerikaner har ingen försäkring och har inte råd att gå till sjukhusen för någonting.

Du är helt ute och cyklar. Precis som den här tråden. Den är full av judehatare och antisemiter. Flera av inläggen gränsar till anmälan #Pjotor, #ben toe, #Ronzem, #hannes.theorell, #Ender, mfl. Jag håller noga koll på vad som skrivs här i tråden. Om vi hade bott i något av de 27 EU länderna där man faktiskt får fängelse för att förneka Förintelsen så skulle jag anmält flera här för judehat till myndigheterna. Var så säker.

Skrivet av almblad:

@SaraLivblad: Tack, klart den bästa kommentaren på texten hittills och jag håller fullständigt med dig. Skriftspråket här något jag har kämpat med i min uppväxt, blir väl lite bättre med åren får jag hoppas. Inte meningen att jag ska söka jobb med dessa skrifter, utan vill mest dela med mig av upplevelserna till forumläsarna. Att det blev så lång var inte heller meningen, blev så automatiskt när man väl började skriva.

Men jag ska ta till mig av kritiken och börja läsa böcker, räknas Terry Pratchett böckerna? haha

Oj, om du kämpat mycket med skriftspråket så kanske du borde göra en dyslexi utredning? Flera jag känner har det. Men mycket bra skrivet isåfall!

Terry Pratchett räknas absolut som bra språk, eftersom det är böcker. Förlagen släpper inte igenom böcker med dåligt språk. Så läs mycket fantasy och sci-fi! Det gjorde jag och jag har aldrig haft problem med språket sedan jag började läsa. Men du kanske måste läsa 10 böcker eller fler, innan det börjar märkas. Du behöver inte läsa gamla klassiker, de kan vara jobbiga att läsa, men en del är faktiskt mycket spännande.

Jag kan rekommendera Dune, dvs "Arrakis" av Frank Herbert. Mycket bra sci-fi. Ovanligt universum.

Även "Djingis Khan" serien som är ny, skriven av Conn Igulden. Finns på biblioteket. Mycket spännande serie.

Jag tror du bör läsa böckerna och inte ta dem som talbok, eftersom det är skillnad på läsa och höra. Du behöver läsa mycket.

Lite feedback:
Bra information, det är inte lätt att sammanfatta allt på ett bra sätt men du har lyckats.

Nästa steg för dig, eftersom du kommit så här långt med att skriva bra och innehållsrikt - är att du slipar på språket. Ditt språk just nu är det främsta hindret mot att du ska bli en professionell skribent. Innehållet är bra, men själva presentationen (dvs språket) håller inte samma höga klass. Ibland fick jag intrycket att det var google som översatt från engelska till svenska. Du får ett bättre språk genom att läsa mycket - då menar jag inte random texter på nätet - för de är oftast inte professionella skribenter. Läs istället böcker o dyl, författare har ett bättre språk än random människor som bloggar. Fixa språket, och sen kan du jobba som skribent! Ska bli kul att läsa dina alster då.

Exempel, redan från början:
"när en av de kanske mest intressantaste titel visades, The Division. The Division visades sig att utvecklas av det svenska bolaget Massive Entertainment."

För det första, "titlarna" är bättre, eftersom du pratar om många: "en av". Då kan du inte använda singular.

Sen blandar du tempus i samma mening. Du skriver "The Division visade sig" - alltså dåtid. Man har sett att Division utvecklades. Sen skriver du "att utvecklas" - dvs nutid, man ser att den utvecklas just nu. Så använd dåtid eller nutid genom hela stycket, men blanda inte.

Detta är bättre:
"när en av de kanske mest intressantaste titlarna visades, The Division. Det visade sig att The Division utvecklades av det svenska bolaget Massive Entertainment."

På samma sätt kan man förbättra hela texten. Det är alltså ganska mycket som måste förbättras innan texten håller professionell klass, men börja med att läsa böcker, eller tidningar med bra språk. Då kommer språket automatiskt utan att du behöver jobba på det. Just nu var det bitvis lite jobbigt att läsa så du kommer tappa läsare och det ser en arbetsgivare. De kommer kräva att du bättrar på språket innan du kan söka jobb. Men du har ju innehållet, det märks. Nu är det bara presentationen som måste förbättras. :)a

Det vore intressant att höra vad du tycker om att gå ned till en 120Hz skärm, efter att ha suttit med denna. Märktes det att du gick ned i frekvens?