Inlägg av OBK1

Inlägg som OBK1 har skrivit i forumet

1
Skrivet av Mulisha_:

Löjligt hur uppblåst detta är 😂

Jag spelade i 7 timmar igår och det finns inte ens en liten hint om mtx någonstans. Du måste aktivt gå in i menyn för att sedan aktivt trycka ”Go to store” för att sedan aktivt trycka på en till knapp. Där visar det lite olika saker du kan köpa.

Folk på detta forumet och Reddit verkar tro att det sprutar reklam överallt och att du måste betala för att komma nånstans i spelet. Ge er, köp inte spelet om ni tycker det är så jobbigt, men att skriva till Konsumentverket och vilja stämma utvecklare osv. Läste fan till och med att vissa här tycker att FZ borde dra tillbaka deras recension pga detta. Trams 😂

Dra tillbaka är väl att ta i, men att gå in i spelet igen, ta del av de nya saker som har framkommit och skriva om delar är väl helt rimligt. Nu har de lagt upp en slags varningstext vilket är ok, men inte tillräckligt.

Skrivet av Mikael Berg:

Oklart i att jag (som recenserade) inte lade märke till någon online store när jag recenserade men inte kan svära vid om alternativet fanns i menyn eller inte. Tyvärr har jag ingen screen/film på huvudmenyn, där onlinebutiken ligger.

Jag stötte inte på någon info om MTX över huvud taget när jag spelade, och mig veterligen fanns alla de "DLC" man kan köpa på spelets Steam-sida (dvs mikrotransaktionerna) inte där när jag installerade, något andra också hävdar.

Jag är själv rätt allergisk mot MTX och har gått rätt hårt åt dem tidigare, så detta hade jag givetvis tagit upp om jag stött på.

Skriv om och uppdatera recensionen då, helt enkelt.

Slukade böckerna för ett antal år sedan, säsong ett av tv-serien var ok, säsong två grymt bra! Att man inte följer böckerna helt och hållet har jag inga problem med alls.

Visst har man väl bara 4 i ett party precis som i Larians tidigare spel? Lite trist tycker jag då det känns som att det ökar trycket på min/max, med 6 i gruppen som i tidigare Baldurs gate-spel så fanns det utrymme för lite mer avvikelser.
Men ska nog testa en bard för första gången som huvudkaraktär, som får fylla rollen som rogue och lite allt i allo, precis som någon skrev så brukar de passa bra för att klara många skill-checks och därmed kunna låsa upp lite mer i dialoger etc.

En andra genomspelning blir nog en mörkare med en fallen paladin.

Skrivet av anon_332538:

En del tycks hylla det men jag håller med dig. Å ena sidan förstår man designern som vill att man ska kunna spela tillsammans, utforska och återanvända. Men det förstör ju progression som du säger och den känslan du får där är ju katastrofal för en spelare som bygger på makt byggnad och starkare karaktär. Det får man därmed inte riktigt en känsla för.

För det gäller ju tydligen även när man grupperar. Hörde någon som var typ lvl 9 som main tankade med andra som var lvl 24.

Tack, då blir det inget köp för mig, Level scaling i sådana här spel pajar hela grejen för mig.

Finns numera en uppföljare också, en 2D-version som han även har släppt som mobilspel:
https://store.steampowered.com/app/2266320/The_You_Testament_...

Skrivet av magma:

Jäklar så svårt men det är relativt jämnt skägg mellan oblivion och Morrowind.

Morrowind är nördesta och rollspelsmys i världsklass. Har allt förutom "vasst" stridssystem. Soundtracket, världen och valmöjligheterna gör att jag gång på gång återvänder. Världen är bedårande vacker, har atomosfär. Använder då OpenMW för att öppna dörren för högre upplösning och lite extra grädde på moset.

Oblivion spinner vidare på ingredienserna som gjorde Morrowind till ett mästerverk och utvecklar uppdragsstrukturen med mer intressant story. Soundtracket spelar i en liga för sig. Världen känns inte lika stor men är fortfarande fantastisk.

Åh, tack för tipset om OpenMW!

Nu blir jag en grinig gubbe efter senaste Fragzone fredag, vad då 25-38 år. Jag är 45 år och följer er slaviskt. Vi behöver fler medelålders/äldre som kan stå för den här fina hobbyn.
Håller för övrigt med ovanstående, även jag är betydligt kräsnare nuförtiden.

1